Header Ads


Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει το "φοβάμαι" στο λεξιλόγιό μου»

Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει το "φοβάμαι" στο λεξιλόγιό μου»


Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ που αποτελεί για εκείνον όνειρο ζωής, ενώ έδωσε υπόσχεση πως τα καλύτερα έρχονται για τη «Βασίλισσα».
Αναλυτικά η συνέντευξη στη «Real News» και τα όσα είπε για το νέο γήπεδο

-Παρ’ ότι κοντά στο όνειρο του νέου γηπέδου, τι είναι αυτό που ακόμη σας φοβίζει μέχρι να γίνει πραγματικότητα, αν υπάρχει κάτι;
«Ζούμε πλέον μια ρευστή κατάσταση στην αγορά. Η επίσημη τελετή υπογραφής θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, στα τέλη του 2019. Κάποια προβλήματα και στη συνέχεια η υγειονομική και οικονομική κρίση τα πήγαν όλα πίσω. Δεν υπάρχει το ρήμα “φοβάμαι” στο λεξιλόγιό μου. Ο αρχικός σχεδιασμός μας ανατράπηκε. Είχαμε στόχο να πραγματοποιήσουμε εργασίες από έξω προς τα μέσα στο νέο γήπεδο. Τώρα θα γίνει το αντίθετο προκειμένου να διαμορφωθούν οι εσωτερικοί χώροι, για προπονήσεις, αγώνες και γενικώς για να είναι λειτουργικό. Το εξωτερικό περιβάλλον θα το επιμεληθούμε αργότερα, και μιλώ για το μουσείο, τους παιδότοπους, τα θεματικά πάρκα, τα καταστήματα κλπ. Επιπλέον, το ελληνικό μπάσκετ αντιμετωπίζει θέματα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξο».

-Συχνά τα τελευταία χρόνια η ομάδα σας παίζει μπροστά σε μισοάδειες εξέδρες, εξαιρουμένων των μεγάλων αγώνων. Γιατί πιστεύετε ότι o κόσμος θα την ακολουθήσει μαζικά στο νέο της σπίτι;
«Ανυπομονώ να δω ένα γεμάτο γήπεδο με οπαδούς μας σε μόνιμη βάση. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά ΑΕΚτζήδων. Και μέσα από το μπάσκετ και τις επιτυχίες και δράσεις μας, εντός και εκτός γηπέδων, γίνεται ήδη αυτό. Επιπλέον, στα Άνω Λιόσια θα είναι το σπίτι μας. Η καρδιά της ΑΕΚ θα χτυπά στην περιοχή. Το μεγαλόπνοο σχέδιό μας δεν θα έχει προηγούμενο στα ελληνικά δεδομένα. Το αθλητικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό κέντρο που θα ολοκληρωθεί θα γίνει προορισμός για τον οπαδό, αλλά και για τον φίλαθλο. Θέλουμε να αναπτυχθεί η περιοχή της Φυλής. Κι αυτή η ανάγκη προέκυψε μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο σε συνεργασία με τον δήμο Φυλής. Όταν αντιληφθεί ο κόσμος τι γίνεται, πιστεύω ότι θα στηρίξει την προσπάθεια. Από την άλλη, όπως είπατε, οι οπαδοί μας ήταν παρόντες στα μεγάλα γεγονότα, επιτυγχάνοντας ακατάρριπτα ρεκόρ προσέλευσης σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Για να τα λέμε όλα».

-Πόσα χρήματα θα κοστίσει το έργο και κατά πόσο θα τύχετε βοήθειας από την Πολιτεία;
«Η τωρινή κυβέρνηση, και η προηγούμενη, αλλά και τα περισσότερα κόμματα πίστεψαν στο όραμά μας. Δύο διαφορετικές κυβερνήσεις νομοθέτησαν για εμάς. Ο νυν πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, όπως και ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης, κινήθηκαν αστραπιαία για να προχωρήσει όλο αυτό. Από εκεί και πέρα, δεν θα ήθελα να μιλήσω για κόστος. Είναι μια πανάκριβη επένδυση. Και υπάρχει πλάνο».

-Τι το καινούργιο θα προσφέρει το νέο γήπεδο από άποψη τεχνολογίας; Κάτι από ΝΒΑ, ενδεχομένως;
«Θα τα δείτε στην πορεία όλα αυτά. Δώσαμε εξετάσεις στο φάιναλ φορ του BCL, το 2018, στο ΟΑΚΑ, και τις περάσαμε με άριστα. Προετοιμάσαμε την αρτιότερη διοργάνωση όλων των εποχών στην Ευρώπη, μέσα σε 19 ημέρες. Είδατε όλοι ένα γήπεδο αγνώριστο. Υπάρχει η τεχνογνωσία. Υπάρχει πλάνο, όπως προανέφερα. Μια εταιρεία διεθνούς εμβέλειας με έδρα τη Βιέννη έχει αναλάβει το πρότζεκτ. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Προέχει, που μετά από 96 χρόνια προσφυγιάς η “βασίλισσα” βρίσκει το μόνιμο “παλάτι” της. Ήταν όνειρο ζωής για μένα. Το είχαμε εξαγγείλει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διοίκησής μας»

-Παλαιότερα είχατε πει ότι η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα, αλλά θα παλέψει για να διεμβολίσει το δίπολο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Με το νέο γήπεδο ως δεδομένο, αναθεωρείτε την τότε άποψη σας;
«Έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Έχουμε κατακτήσει τρόπαια. Έχουμε κερδίσει δικαιολογημένα με την προσπάθειά μας το σεβασμό όλων. Προφανώς και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός με δική του επιλογή, δεν μετέχει στην Basket League, όπως ξέρετε. Η ΑΕΚ με το νέο της γήπεδο γυρίζει σελίδα. Υγεία να έχουμε, για τα σπουδαία που έρχονται»
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.