Header Ads


Η UEFA βάζει τους Big-4 να αποφασίσουν για τον νέο αρχιδιαιτητή!

Η UEFA βάζει τους Big-4 να αποφασίσουν για τον νέο αρχιδιαιτητή!


Σε μια διαδικασία που όμοιά της δεν είχαμε δει στο παρελθόν, καταλήγουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες, με στόχο να επιλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ που θα είναι και πάλι ξένος. 

Σε ρυθμούς επιλογής του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έχει αρχίσει να κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με την θητεία του Βίτορ Μέλο Περέιρα να εκπνέει οσονούπω, ο νέος αρχιδιαιτητής θα είναι και πάλι ξένος, ωστόσο το sport-fm.gr σήμερα αποκαλύπτει ότι η διαδικασία επιλογής του θα είναι ιδιαίτερη και πρωτοποριακή!

Διότι ενεργή συμμετοχή στην επιλογή του νέου προέδρου της ΚΕΔ, θα έχουν οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ!

Όχι ότι παλαιότερα αποφάσιζαν άλλοι. Πάλι οι «μεγάλοι» αποφάσιζαν ή για την ακρίβεια εκείνος που ήλεγχε την ΕΠΟ.

Όμως τα τελευταία χρόνια, η ομοσπονδία δεν έχει την επιρροή που είχε παλαιότερα στην διαιτησία, καθώς η ΚΕΔ λογοδοτεί κατά κύριο λόγο σε FIFA και UEFA.

Οι διεθνείς συνομοσπονδίες, όμως, είναι αυτές που θα βάλουν επίσημα στο παιχνίδι τους τέσσερις «μεγάλους»!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι FIFA/UEFA θα καταλήξουν σε συγκεκριμένους υποψήφιους αρχιδιαιτητές.

Ακολούθως, τα πρόσωπα αυτά θα προταθούν στους Big-4!

Μέσα από μια διαδικασία που θα καθοριστεί από τις FIFA/UEFA οι τέσσερις «μεγάλοι» θα κληθούν να αποφασίσουν για το ποιον από τους υποψηφίους προκρίνουν! Αυτός που θα τύχει της προτίμησης των ομάδων, αυτός τελικά θα επιλεγεί.

Εξ αρχής θα έχει συμφωνηθεί και το πώς θα παρθεί τελικά η απόφαση στην περίπτωση που υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ των ομάδων. Πράγμα εξαιρετικά πιθανό, άλλωστε…

Στη διαδικασία θα συμμετέχει φυσικά και η ΕΠΟ, στην οποία θα υπάγεται και από την οποία τελικά θα προσληφθεί ο νέος αρχιδιαιτητής, όπως συνέβη και με τον Περέιρα.

Ο νέος αρχιδιαιτητής θα είναι εκείνος που θα επιλέξει στη συνέχεια τους συνεργάτες του στην ΚΕΔ.

Ο σκοπός των FIFA/UEFA είναι προφανής: Αποχωρώντας από τη χώρα μας στο τέλος του Ιουλίου, θέλουν με την διαδικασία αυτή να βάλουν τους «μεγάλους» να πάρουν όλη την ευθύνη πάνω τους, ώστε να εκλείψουν οι φωνές για το ποιος μπορεί να ελέγχει την ΚΕΔ.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.