Header Ads


Σαν σήμερα: Η τελευταία παράσταση του Στέλιου Μανωλά! (vid)

Σαν σήμερα: Η τελευταία παράσταση του Στέλιου Μανωλά! (vid)


Πριν από 22 χρόνια είπε «αντίο» στα γήπεδα υπό καταρρακτώδη βροχή ο ίσως κορυφαίος Έλληνας αμυντικός όλων των εποχών.
Στις 17 Μαΐου του 1998 έκλεισε ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ιστορία της ΑΕΚ.
Ο Στέλιος Μανωλάς πραγματοποιούσε την τελευταία του εμφάνιση στην αναμέτρηση με την Ξάνθη για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σχεδόν δύο μήνες πριν κλείσει τα 37 έπαιξε βασικός μέχρι το 58’, όταν αποσύρθηκε για να κερδίσει το χειροκρότημα. Τη θέση του πήρε ο Νίκος Κωστένογλου και ο Στέλιος Μανωλάς αποχώρησε έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του. Σε ένα σπάνιο τελετουργικό, το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά, όλοι οι ποδοσφαιριστές, συμπαίκτες και αντίπαλοι, τον χαιρέτισαν, ενώ ο τότε πρόεδρος Λάκης Νικολάου τού είχε απονείμει τιμητική πλακέτα πριν τη σέντρα. Ο κόσμος της ΑΕΚ που ήταν στο γήπεδο τον αντάμειψε με χειροκρότημα μέσα σε κλίμα συγκίνησης, που ήταν… ασορτί με το γκρίζο τοπίο και τον βροχερό καιρό.

Για την ιστορία, ο Γιώργος Δώνης στο 15’ με προβολή και ο Χάρης Κοπιτσής με δεξί διαγώνιο σουτ στο 41’ είχαν διαμορφώσει εκείνο το 2-0, που είχε επισκιαστεί από το «αντίο» του Στέλιου Μανωλά.

Ο ίσως κορυφαίος Έλληνας αμυντικός όλων των εποχών πέρασε όλη την καριέρα του με τα κιτρινόμαυρα μετρώντας 447 συμμετοχές και κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ και δύο Σούπερ Καπ.


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.