Header Ads


Πανελλήνιες 2020: Η επικρατέστερη ημερομηνία

Πανελλήνιες 2020: Η επικρατέστερη ημερομηνία


«Πυρετώδεις» είναι οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί λύση για τις Πανελλήνιες 2020, αλλά και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.
Μεγάλο «στοίχημα» της κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των Πανελληνίων μέσα στο καλοκαίρι και η αποφυγή του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Open, στο υπουργείο Παιδείας τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους από την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, εξετάζονται δύο ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες 2020.

Αυτές είναι οι 22η και 29η Ιουνίου.

Οι μαθητές της Γ' Λυκείου αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπουν στις τάξεις με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα ως δικλίδα ασφαλείας από τον κορονοϊό.

Αυτά τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Μάιο.

Τα τμήματα θα έχουν έως και 9 μαθητές, ενώ η διδασκαλία θα γίνεται μόνο στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και έως τις 15 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πανελλήνιες 2020: Η επικρατέστερη ημερομηνία
 Άρση μέτρων: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία!
Καταργείται το μήνυμα στο 13033:  Πώς θα βγαίνουμε έξω, ποιοι οι  νέοι κανόνες!


Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει ο προβληματισμός για το εάν και πώς θα μπουν στις αίθουσες οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου, αλλά και του Δημοτικού.

Για την τελευταία κατηγορία υπάρχουν σκέψεις παράτασης του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, στο «τραπέζι» υπάρχει το σενάριο της πρόωρης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Με τα έως τώρα δεδομένα είναι γνωστό πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία αποφασίστηκε η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να επιθυμεί, εφόσον οι ειδικοί επιστήμονες δώσουν το πράσινο φως, τα σχολεία να βρίσκονται ψηλά στη λίστα της άρσης των μέτρων, τότε μία πιθανή ημερομηνία για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις να είναι η 11η Μαΐου

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.