Header Ads


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Όρθια μέχρι το τέλος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Όρθια μέχρι το τέλος


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000: ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-3

Τα Χριστούγεννα του 2000 ήταν πολύ μελαγχολικά για την ΑΕΚ. Το Κύπελλο Ελλάδας που είχε κατακτηθεί επτά μήνες νωρίτερα αποδεικνυόταν «εφήμερη χαρά», το ενθουσιώδες ξεκίνημα εκείνου του καλοκαιριού είχε δώσει τη θέση του σε μία πολύ κακή πορεία στο πρωτάθλημα, ο προπονητής που απέκλεισε τη Λεβερκούζεν Γιάννης Παθιακάκης δεν ήξερε αν θα ήταν (και τελικά δεν θα ήταν) στον πάγκο στα επερχόμενα ματς με την Μπαρτσελόνα και γενικά επικρατούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια «μία από τα ίδια» αίσθηση εκείνων των χρόνων.

Η τελευταία αίσθηση, ωστόσο, πριν τη διακοπή για τα Χριστούγεννα ήταν καλή και θύμισε σε όλους ότι εκείνη η ομάδα δεν είχε ξεχάσει να πολεμά και να τιμά τα χρώματά της, ακόμα και στις δύσκολες εποχές της. Το 3-3 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο σαν σήμερα πριν από 19 ήταν ένα συναρπαστικό ματς, στο οποίο η ΑΕΚ είχε βρεθεί να χάνει με 3-1 απέναντι σε μια εχθρική διαιτησία, αλλά αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και άγγιξε ακόμα και την ολική ανατροπή!

Η κακή εικόνα της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά και τα ανύπαρκτα οφσάιντ που «σήκωναν» οι βοηθοί του διαιτητή Τσαγκαράκη επέτρεψαν στον ΟΦΗ να προηγηθεί στο ημίχρονο με τα γκολ των Μάουρο (11’) Ηπειρώτη (14’) και Μουνιόζ (32’). Η ΑΕΚ είχε μειώσει με τον Νίκο Κωστένογλου σε 3-1 στο 20’ από μπαλιά του Βασίλη Τσιάρτα, ενώ από τα πόδια του «μάγου» της ΑΕΚ (είχε επιστρέψει εκείνο το καλοκαίρι από τη Σεβίλη) είχαν φύγει μπαλιές προς Βασίλη Λάκη και Φερνάντο Νάβας που είχαν «ακυρωθεί» από τους επόπτες ως οφσάιντ.

Συν τοις άλλοι, οι επιθετικοί παίκτες της ΑΕΚ έχασαν και πολλές ευκαιρίες. Θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» αυτό το ματς ακόμα και με κόντρα διαιτησία. Ακόμα και μετά το 3-3.

Η ΑΕΚ μείωσε στο 68’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Βασίλης Τσιάρτας, μετά από ανατροπή του Σωτήρη Κωνσταντινίδη από τον Αριάν Μπεκιάι που κακώς δεν αποβλήθηκε σε εκείνη τη φάση. Η ισοφάριση ήρθε στο 84’ από κόρνερ του αστείρευτου σε εμπνεύσεις και λύσεις εκείνο το απόγευμα Βασίλη Τσιάρτα, ενώ ο Μαλαδένης έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία για το 3-4 αμέσως μετά.

Αν και θα έπρεπε να πανηγυρίζει η ΑΕΚ για την αντίδρασή της και για την ήττα που απέφυγε, όλη η αποστολή κατά την επιστροφή είχε την αίσθηση της χαμένης ευκαιρίας και της αδικίας: της αδικίας της μπάλας, αλλά και της διαιτησίας του διακεκριμένου Γιώργου Τσαγκαράκη, από τον οποίον η ΑΕΚ είχε μόνο παράπονα στις κατά καιρούς διαιτησίες του.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Φερούζεμ (83’ Κωστής) Κωστένογλου, Καψής, Λάκης, Ζήκος, Πετκόφ (38’ Μαλαδένης) Κασάπης, Νάβας, Τσιάρτας, Κωνσταντινίδης
Στις 18 Δεκεμβρίου

18/12/49 AEK-Παγκράτι 2-0  (Κύπελλο Ελλάδας)

18/12/55 ΑΕΚ-Φωστήρας 4-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας – η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ, έχασε πέναλτι με τον Λάκη Εμμανουηλίδη, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέτρεψε την κατάσταση με δύο γκολ του Νίκου Μελισσή, ένα του Ανδρέα Σταματιάδη κι ένα του μετέπειτα γνωστού προπονητή Γιάννη Κόλλια)

18/12/60 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-1 (Α’ Εθνική –κατώτερη των προσδοκιών η ΑΕΚ, μείωσε απλά στο 72’ με τον Νεστορίδη)

18/12/66 ΑΕΚ-Βέροια 2-1 (Α’ Εθνική -η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ, έχασε πέναλτι με τον Σκευοφύλακα, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέτρεψε την κατάσταση γκολ του Παναγιώτη Βεντούρη και του Ανδρέα Σταματιάδη)

18/12/77 ΑΕΚ-Καστοριά 1-0 (Α’ Εθνική –νίκη με γκολ του Τάσου στον αγώνα όπου ο  Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε το ντεμπούτο του)

18/12/83 Πανσερραϊκός-AEK 0-2 (Α’ Εθνική -πρώτη εκτός έδρας νίκη σε εκείνο το πρωτάθλημα με δύο γκολ του Γιάννη Δίντσικου)

18/12/11 Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0 (Α’ Εθνική –ήττα με γκολ του Σφακιανάκη στο 58’)

aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.