Header Ads


Για να καθαρίσει την πρωτιά με τον κόσμο της σήμερα η ΑΕΚ

Για να καθαρίσει την πρωτιά με τον κόσμο της σήμερα η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη απόψε στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, στο ντέρμπι πρωτιάς του Β’ Ομίλου του BCL





Έτοιμη να τα δώσει όλα, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής του Β’ Ομίλου του Basketball Champions League, με αντίπαλο τη Χάποελ Ιερουσαλήμ απόψε (21:30 ΕΡΤ Sports) στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική της κορυφαίας διοργάνωσης της FIBA. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει ρεκόρ 6-2 και μοιράζεται την κορυφή, με τους Ισραηλινούς.

Από εκεί και πέρα, αν η ΑΕΚ καταφέρει να καλύψει και τη διαφορά της ήττας στον πρώτο γύρο (85-78), προφανώς αυτό θα είναι το ιδανικό, αλλά αυτό που προέχει απόψε, είναι η νίκη. Η ΑΕΚ προέρχεται από νίκη μέσα στη Γαλλία επί της Ορτέζ με 79-67 στο BCL και με 92-79 επί του Άρη στη Basket League. Από τη μεριά της, η Χάποελ προέρχεται από εντός έδρας νίκες επί της Μπαντίρμα (83-72) στο BCL και της Μακάμπι Χάιφα (95-81) στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, όπου έχει ρεκόρ 7-1.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το σύστημα στην κορυφαία διοργάνωση της FIBA, έχει αλλάξει και έτσι η 1η θέση στον όμιλο, παίζει σημαντικό ρόλο για τις διασταυρώσεις στα νοκ-άουτ ματς. Από τη φάση των «16» και μετά, θα υπάρχει πλεονέκτημα έδρας, σε σειρές που θα κρίνονται συνολικά στις δύο νίκες (best of three). Το ίδιο θα συμβεί και στα προημιτελικά της διοργάνωσης δηλαδή. Οπότε, με βάση τα παραπάνω. η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου της, αυτόματα θα εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, στους «16» και στους «8», δηλαδή θα έχει τον πρώτο λόγο για να φτάσει στο Final-4.

Κατά τα άλλα, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, θα είναι ο μοναδικός παίκτης που θα απουσιάσει, αφού έχει κάταγμα στο χέρι του και ακόμα δεν είναι έτοιμος. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του, όπως και τον Μάριο Τσάλμερς, που ανανέωσε το συμβόλαιό του και έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Για τη Χάποελ, ο Τρεντ Λόκετ έχει απουσιάσει στις ΗΠΑ στα δύο τελευταία ματς, λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος και μένει να φανεί το αν θα έχει επιστρέψει για το αποψινό ματς, ή αν θα λείψει και από αυτό.

Τιμή για τον Λουκά Μπάρλο

Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την εκδημία του Λουκά Μπάρλου και η ΚΑΕ ΑΕΚ, στο περιθώριο του αποψινού ματς, θα απονείμει φόρο τιμής, με μία ολιγόλεπτη τελετή, στο πλαίσιο της οποίας, η Νόνη Μπάρλου, σύζυγος του αειμνήστου παράγοντα, θα παραλάβει τιμητικό διάκοσμο. Επίσης, το αποψινό «Match Programme», θα έχει συνέντευξη της Νόνης Μπάρλου.

Μια μεγάλη αγκαλιά για τη Φαίδρα

Η μικρή Φαίδρα δίνει αγώνα ζωής και η Original 21 μαζί με την ΚΑΕ ΑΕΚ, έχουν μεριμνήσει και στο αποψινό ματς. Η διοίκηση της Βασίλισσας πρόκειται να τοποθετήσει, απόψε στην αναμέτρηση με Χάποελ Ιερουσαλήμ, «stands» στην είσοδο της Θύρας VIP,  με προσκλήσεις για τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ενίσχυσης, της 20ης Δεκεμβρίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όποιος εκ των φίλων της ΑΕΚ έρθει στο ΟΑΚΑ, μπορεί να συνδράμει για τη Φαίδρα.

Εισιτήρια και σήμερα από 5 ευρώ

Πολύς κόσμος αναμένεται απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Σήμερα, το εκδοτήριο στην «Ειρήνη» θα παραμείνει ανοικτό από τις 10 το πρωί, έως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: 5, 10, 15, 20, 50, 100 ευρώ. Επίσης, θα διατίθενται εισιτήρια και από τo εκδοτήριo P5, τρεις ώρες πριν από την έναρξη του ματς, δηλαδή από τις 18:30. Θυμίζουμε ότι η είσοδος για παιδιά έως 10 ετών, είναι δωρεάν. Το «παρών» θα δώσουν και 320 φίλαθλοι της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Μπόρις Κρέγιτς (Σλοβενία) και Φερνάντο Καλατράβα (Ισπανία).

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.