Header Ads


Unlabelled Η... εντολή Μελισσανίδη σε Ίβιτς για μεταγραφή!

Η... εντολή Μελισσανίδη σε Ίβιτς για μεταγραφή!


Τι ζήτησε από τον Ίβιτς και... τρέχει για μεταγραφή - Τι συμβαίνει με Τσιγκρίνσκι!
Ο στόπερ που «κυνηγάει» ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και τα δεδομένα του… καλοκαιριού για Τσιγκρίνσκι, Βράνιες.


Μία από τις μεταγραφικές κινήσεις που προσανατολίζεται να κάνει η ΑΕΚ τον Γενάρη αφορά στην αμυντική της γραμμή. Ο Ίλια Ίβιτς θέλει να προσθέσει στο ρόστερ του Δικεφάλου έναν στόπερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πρόθεση του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης είναι να αποκτηθεί ένας αριστεροπόδαρος αμυντικός, με ύψος και ικανότητα με την μπάλα στα πόδια.

Ένας παίκτης με στοιχεία που λείπουν δηλαδή από την ομάδα. Ο Ίβιτς δεν ψάχνει μια λύση που θα δώσει απλά βάθος στα μετόπισθεν του Δικεφάλου. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής θέλει να φέρει στην ΑΕΚ έναν στόπερ που θα γίνει σημείο αναφοράς της ομάδας. Έναν αμυντικό-«βράχο», που θα πάρει φανέλα βασικού και θα αποτελεί επιλογή προοπτικής για τους Κιτρινόμαυρους. Μιας και στόχος είναι να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα λογίζεται για «κολόνα» της άμυνας και μετά το καλοκαίρι.

Ο Ίβιτς αναζητά τον «εκλεκτό» της κιτρινόμαυρης άμυνας σε συγκεκριμένες αγορές. Σε χώρες που έχει προσβάσεις και παράλληλα προσφέρουν ευκαιρίες. Τέτοιες είναι η σκανδιναβική, αλλά και η ιταλική. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει ήδη ρίξει τα «δίχτυα» του στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα και για περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η ΑΕΚ θέλει να πάει σε μια όσο το δυνατόν πιο «σίγουρη» κίνηση για την ενίσχυση των μετόπισθεν. Γι’ αυτό και η εν λόγω μεταγραφή θα περάσει από το «μικροσκόπιο». Προκειμένου οι άνθρωποι της Ένωσης να είναι βέβαιοι πως έχουν κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή και έχουν βρει τον παίκτη που θα προσδώσει στην αμυντική γραμμή της ομάδας τα στοιχεία εκείνα που της λείπουν. Ενώ θα μπορέσει παράλληλα να αποτελέσει και την «βάση» πάνω στην οποία θα στηριχθεί η ομάδα στην επόμενη μέρα της. Μιας και οι δύο βασικοί της στόπερ είναι στον «αέρα» ενόψει καλοκαιριού.

Οι σκέψεις για Τσιγκρίνσκι

O Nτμίτρο Τσιγκρίνσκι έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε κουβέντα για την ανανέωσή του μεταξύ των δύο πλευρών  και είναι άγνωστο αν θα συμβεί αυτό. Στην Ένωση έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό του Ουκρανού αμυντικού. Ωστόσο το γεγονός πως είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς την ίδια στιγμή που βαδίζει προς τα 34, δημιουργεί προβληματισμό.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι δρόμοι της ΑΕΚ και του Τσιγκρίνσκι θα χωρίσουν το καλοκαίρι. Είναι πιθανό οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην επέκταση της συνεργασίας τους και να συνεχίσουν μαζί και τα επόμενα χρόνια. Όμως ακόμα κι αν συμβεί αυτό, ο Τσιγκρίνσκι θα λογίζεται ως ένας παίκτης… βάθους και όχι ως μια βασική και αναντικατάστατη μονάδα, όπως συνέβαινε μέχρι και τώρα.

Βράνιες και μετά το καλοκαίρι μόνο με… θαύμα

O Ογκνιέν Βράνιες ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι ως δανεικός από την Άντερλεχτ με στόχο να βρει ξανά τον καλό του εαυτό και να αποτελέσει τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της ομάδας. Προς το παρόν αυτό δεν έχει συμβεί. Ο Βόσνιος έδειξε για ακόμα μια φορά προβληματικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ομάδας.

Ο Βράνιες θα επιστρέψει από σήμερα στις προπονήσεις και στα πλάνα του Νίκου Κωστένογλου, διεκδικώντας μια νέα και συνάμα τελευταία ευκαιρία. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να πείσει τους ανθρώπους της Ένωσης να κινηθούν για την παραμονή του στην ομάδα και μετά το τέλος του δανεισμού του είναι ελάχιστες.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον δυναμικό στόπερ να αποχωρεί από την ΑΕΚ το καλοκαίρι και να επιστρέφει στην Άντερλεχτ. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Κάτι, που σε συνδυασμό με τα δεδομένα που υπάρχουν για τον Τσιγκρίνσκι, οδηγεί την Ένωση στο να αναζητήσει μια λύση με προοπτική για τα μετόπισθεν, από τώρα.

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.