Header Ads


Με 46-7 νίκες… ποιο ντέρμπι;

Με 46-7 νίκες… ποιο ντέρμπι;


Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης γράφει στο aekfans21.com για το σημερινό απαιτητικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και για την προϊστορία που σε καμιά περίπτωση δεν παραπέμπει σε ντέρμπι.

Στο αποψινό παιχνίδι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει, στο γεμάτο από τους φίλους της ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς το οποίο θα κρίνει πολλά για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες θέλουν πάση θυσία την νίκη για να μείνουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Μπορεί το momentum και η αγωνιστική κατάσταση να δείχνει… ΑΕΚ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει βάλει δύσκολα στην Ένωση, αφού έχει να τον κερδίσει από την σεζόν 2017-18, έπειτα από εκείνο το 1-0 του ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Μάρκο Λιβάγια και έχοντας χάσει από το 2017 και έπειτα τρεις σερί τελικούς. Ο Νίκος Κωστένογλου και οι παίκτες του πάντως, είναι ήδη προετοιμασμένοι για ένα σκληρό παιχνίδι, έτοιμοι να δώσουν την μάχη τους και να φέρουν το τρίποντο στον Δικέφαλο.

Γενικότερα πάντως, τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, ειδικά στην Αθήνα ουδέποτε έμοιαζαν με ντέρμπι. Τουλάχιστον κρινόμενα από το αποτέλεσμα. Ας μην μπούμε στην διαδικασία καταμέτρησης «τριάρας και τεσσάρας», αλλά ας δούμε συγκεντρωτικά τα ποσοστά νικών-ηττών, έτσι όπως έχουν καταγραφεί στην σύγχρονη -και όχι μόνο- ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 64 λοιπόν επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, η Ένωση επικράτησε των Θεσσαλονικέων 46 φορές και γνώρισε την ήττα μόλις 7 φορές! Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχα η ΑΕΚ έχει ηττηθεί εντός έδρας από τον Πανιώνιο 6 φορές! Μήπως είναι και αυτό ντέρμπι; Τι ακριβώς ορίζει το τι είναι ντέρμπι και τι όχι; Οι τίτλοι; Ο κόσμος; Η ιστορία; Οι ευρωπαϊκές πορείες; Το ποδοσφαιρικό… DNA; Οι αντίστοιχες νίκες και ήττες μεταξύ των εκάστοτε ομάδων; Ότι από τα παραπάνω κι αν το ορίζει, τότε σε καμία περίπτωση το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ δεν ήταν, δεν είναι, ούτε πρόκειται να είναι (σύντομα τουλάχιστον) ντέρμπι!

Δυστυχώς ή ευτυχώς οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν συμφέρει τα «παπαγαλάκια», τους καιροσκόπους, τους συκοφάντες και τους υποκριτές. Διότι πώς μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι ένα παιχνίδι με μια ομάδα που έχει 3 νίκες τα τελευταία 32 χρόνια στην Αθήνα; Τα στατιστικά είναι ισοπεδωτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και την «μαύρη χρονιά» του υποβιβασμού, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει το διπλό στο ΟΑΚΑ, σε μια χρονιά που θεωρητικά τουλάχιστον διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Δεν είναι ακόμα τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ έχει ηττηθεί στα 26 από τα 36 τελευταία παιχνίδια που έχει φιλοξενηθεί στην Αθήνα με αντίπαλο την ΑΕΚ! Δεν είναι τυχαίο ότι επί εποχής Σαββίδη δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης στην Αθήνα (με εξαίρεση τους δυο τελευταίους τελικούς κυπέλλου που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ)! Συγκεφαλαιώνοντας, κανείς δεν αμφισβητεί την κρισιμότητα του σημερινού αγώνα, αφού τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ θέλουν να αποδείξουν πράγματα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Πλην όμως η ιστορία έχει γράψει… Και βάσει αυτής κρίνεται ο καθένας όπως του αρμόζει και με τα κριτήρια που του αρμόζει. Έτσι, η Ένωση θα τα δώσει όλα για την νίκη σε ένα αμφίρροπο και σπουδαίας αξίας παιχνίδι. Όχι όμως ντέρμπι… Γιατί ουδέποτε ήταν… Και η ιστορία αποτελεί γνώμονα και καθοδηγητή για όλους…

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.