Header Ads


Ο Θανάσης Συγγάρης αποκαλύπτεται..

Ο Θανάσης Συγγάρης αποκαλύπτεται..


Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Θανάσης Συγγάρης στο aekfans21.com, αποχαιρετώντας την ΑΕΚ μετά από 8 χρόνια στα «κιτρινόμαυρα»!

- Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.. Πώς προέκυψε το χάντμπολ για σένα; Πώς σε κέρδισε αυτό το άθλημα και όχι το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ;

«Το χάντμπολ για εμένα προέκυψε κατά τα χρόνια που πήγαινα στις τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Εκεί σε ένα σχολικό πρωτάθλημα με πλησίασε ο τότε προπονητής της αντρικής ομάδας και μου είπε πως θα μπορούσα να ξεκινήσω να παίζω στη θέση του τερματοφύλακα καθώς το σωματότυπο μου ήταν πιο κατάλληλο για αυτή τη θέση και πως δείχνοντας μου κάποια βασικά πράγματα θα μπορούσα να παίξω σε ένα καλό επίπεδο και από εκεί και πέρα ήταν θέμα προσωπικής δουλειάς. 

Με την τοπική ομάδα της Φλώρινας είχαμε φτάσει σε 2 τελικές φάσεις ηλικιακών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και κάπου εκεί ήρθε η κλήση στην Εθνική Ομάδα Παίδων. Νομίζω ότι αυτή ήταν και η στιγμή που με έκανε να δω τα πράγματα με άλλο μάτι και να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το συγκεκριμένο άθλημα».

- 8 χρόνια στην ΑΕΚ.. Μίλησέ μας για αυτό το σημαντικό κεφάλαιο στη καριέρα σου..

«8 χρόνια στην ΑΕΚ και όντως είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην μέχρι τώρα καριέρα μου. Σίγουρα υπήρξαν πολλές καλές στιγμές μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πολλές άσχημες. Ήρθα στην ηλικία των 18 σαν ένα παιδί από την επαρχία και η ομάδα με αγκάλιασε και με βοήθησε να εξελιχτω και σαν παίχτης, αλλά και σαν άνθρωπος. 

Ωρίμασα με την πάροδο των χρόνων, καθώς είχα την τύχη να υπάρξω συμπαίκτης με πολύ καλούς παίχτες και μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος. Θα μιλήσω για τα πρώτα χρόνια όπου το μυστικό ήταν, ότι τόσο σε εύκολες όσο και σε δύσκολες στιγμές παραμέναμε ενωμένοι τόσο οι παίκτες ( Μπακα, Τσαούσης, Παπαδόπουλος, Καφφάτος) σαν πιο παλιοί κρατούσαν τις ισορροπίες, αλλά και το προπονητικό σταφ με τον κύριο Αρβανίτη που ήταν δίπλα μας σχεδόν ανα πάσα στιγμή. Είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια παρέα πέρα από ομάδα χάντμπολ, κάτι το οποίο είναι αρκετά δύσκολο για να γίνει. Νομίζω ότι αυτό ήταν το μυστικό που είχε οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση τίτλων. 

Μετά έφυγα σαν δανεικός για 2 χρόνια προκειμένου να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, σε μια περίοδο που ήταν δύσκολη για την ομάδα και όταν επέστρεψα, ενώ η ομάδα ξεκινούσε να έχει πάλι ανοδική πορεία, βοήθησα και εγώ με τη σειρά μου σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιδιά να κάνουμε πάλι την ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί».

- Τι θεωρείς ό,τι έφταιξε και δεν μπόρεσε η ΑΕΚ να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο στα τελευταία χρόνια; 

«Σίγουρα μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες για το τι έφταιξε τα τελευταία χρόνια και η ομάδα δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο. Την προηγούμενη χρονιά νομίζω ότι μας έλειπε η εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια καθώς ήταν η 1η χρόνια στην ουσία μετά από 4 χρόνια όπου η ΑΕΚ βρισκόταν σε τελικούς πρωταθλήματος και ήταν πάλι ανταγωνιστική στο να διεκδικήσει κάποιον τίτλο. 

Ενώ ήμασταν κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, νομίζω ότι δεν διαχειρίστηκαμε σωστά την πίεση να τελειώσουμε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα μας. Για την φετινή χρονιά ενώ η ομάδα έδειχνε να βαδίζει στο σωστό δρόμο ήρθε η ντροπιαστική ήττα στον τελικό κυπέλλου και από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλοι σχεδόν οι αθλητές πάψαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. 

Σίγουρα έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και εμείς οι παίχτες, αλλά νομίζω ότι άρχισαν να εμφανίζονται και παθογένειες που υπήρχαν σε γενικές γραμμές, αλλά μετά από μια τέτοια ήττα βγαίνουν στην επιφάνεια και επηρέασαν ψυχολογικά την ομάδα και δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στο οικονομικό κομμάτι. Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί τότε το να κατακτήσει μια ομάδα έναν τίτλο αποτελεί άθλο».

- Ποιον αγώνα θα επιθυμούσες να παίξεις και να ζήσεις ξανά;

«Είναι νομίζω 3 οι αγώνες που θα επιθυμούσα να παίξω ξανά. Οι 2 τελικοί του Challenge Cup πέρυσι καθώς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς και νομίζω ότι δεν το χαρήκαμε και δεν το απολαύσαμε όπως αρμόζει σε 2 παιχνίδια τέτοιου χαρακτήρα. 

Στο ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς μας επηρέασε και στο να χάσουμε τη συγκέντρωση μας σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού και ίσως να είχαμε κάποια καλύτερη τύχη απέναντι στους Ρουμάνους. Και το άλλο παιχνίδι είναι ο 4ος τελικός απέναντι στον Ολυμπιακό πέρυσι όπου σε περίπτωση που κερδίζαμε θα κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα».

- Έζησες την μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ με Μπακαούκα, Καφφάτο και τα άλλα παιδιά; Τι κρατάς από την συνύπαρξή σου μαζί τους; 

«Όντως καθ όλη την πορεία μου όλα αυτά χρόνια υπήρξα συμπαίκτης με όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία όλοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ. Ο Καφφάτος και λόγω της θέσης με βοήθησε να εξελιχτω, να βελτιωθώ και να χτίσω την προσωπικότητα μου σαν τερματοφύλακας. 

Τα υπόλοιπα παιδιά όπως ο Μπακα, ο Φάνης και ο Παπαδόπουλος αλλά και άλλα παιδιά που βρίσκονταν αρκετά χρόνια εκείνη την περίοδο στην ομάδα με βοήθησαν να προσαρμοστώ στη ζωή της Αθήνας και γενικότερα μου είχαν λύσει αρκετά από τα προβλήματα μου, μέχρι να μάθω να κινούμαι μόνος μου, καθώς η καταγωγή μου είναι από την επαρχία και ειδικά τους πρώτους μήνες ήταν λίγο δύσκολο ειδικά στον τομέα της μετακίνησης. Περνούσαν και με έπαιρναν για να πάμε παρέα στην προπόνηση και με γυρνούσαν πάλι σπίτι μέχρι να έχω το δικό μου μεταφορικό μέσο. 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία ερχόμασταν σε καθημερινή τριβή και γίναμε καλοί φίλοι, σχέσεις τις οποίες κρατάμε μέχρι και σήμερα. Οι καλές σχέσεις που είχαμε σαν άνθρωποι και η παρέα που κάναμε μας βοηθούσε και νομίζω ότι αυτό έβγαινε και στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που κρατάω από τα παιδιά, είναι ότι ναι μεν ο καθένας είχε τη δική έντονη προσωπικότητα, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, αλλά όλοι δουλεύαμε για το καλό της ομάδας και είχαμε κοινό σκοπό».

- Περιέγραψε μας τις στιγμές που το πούλμαν της ΑΕΚ έρχεται από Θεσσαλονίκη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος επί του ΠΑΟΚ

«Η επιστροφή από Θεσσαλονίκη ήταν όντως κάτι το μοναδικό. Ένα ατελείωτο ταξίδι σε χρόνο, αλλά νομίζω ότι όλοι μας ήμασταν εκστασιασμένοι από τη χαρά που είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα και μάλιστα με τον τρόπο που το είχαμε καταφέρει. Σε κάθε σταθμό διοδίων μας περίμενε κόσμος για να μας συγχαρεί και να πανηγυρίσει μαζί μας. 

Ήταν περίοδος τότε που πολλά από τμήματα της ΑΕΚ βρισκόντουσαν σε καθοδική πορεία και εμείς εκείνες τις μέρες είχαμε πετύχει κάτι το μοναδικό. Εκτός από το ότι είχαμε καταφέρει να φέρουμε έναν τίτλο στην ΑΕΚ, βγάζαμε αυτό το παρεϊστικο κλίμα προς τα έξω και ο κόσμος ήθελε να συμμετέχει και να είναι μέρος αυτού».

- Ιστορικές στιγμές και αναμνήσεις αυτές που θυμηθήκαμε.. 8 χρόνια στην ΑΕΚ δε τα λες και λίγα.. Πλέον, φεύγεις από τα φτερά της.. Τι κρατάς, τι αφήνεις και ποια τα σχέδια σου από δω και πέρα;

«Όπως προείπα, όντως όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για εμένα. Από εδώ και πέρα κλείνει, αλλά αν είναι μόνιμα ή προς το παρών δεν το ξέρει κανείς. Αυτό που κρατάω είναι οι φίλοι που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια και αυτό δεν αλλάζει. 

Από στιγμές δεν θα ήθελα να διαγράψω κάποια, καθώς τόσο τις καλές τις κρατάς σαν αναμνήσεις και τις αναπολείς, αλλά και τις άσχημες τις έχεις μέσα σου, μαθαίνεις, βγαίνεις πιο δυνατός και πορεύεσαι με ότι έχεις μάθει. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια και αυτό θα επιδιώξω και στην επόμενη ομάδα μου. Θέλω να βρίσκομαι στο κατά το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο και μεγάλος μου στόχος είναι να κληθώ στην Εθνική Ομάδα».

- Ελληνικό Χάντμπολ.. Τι θεωρείς ό,τι πρέπει να αλλάξει για να κάνει βήματα προς τα μπροστά και να μπορέσει να ανταγωνιστεί κάποιες παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος;

«Όσον αφορά τη βελτίωση του Ελληνικού Χάντμπολ νομίζω ότι δεν είμαι και ο καταλληλότερος για να εκφέρω την άποψη μου. Αυτό που πιστεύω είναι, ότι το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει με κάποιον τρόπο πιο ανταγωνιστικό. Έτσι θα προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και από άποψη χορηγών και επενδύσεων, ξενους παίχτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο και με αυτόν τρόπο θα μεγαλώσουν και τα κίνητρα των Ελλήνων αθλητών. Με τη βελτίωση των Ελλήνων αθλητών θα ανέβει και το επίπεδο της Εθνικής Ομάδας. 

Η Εθνική Ομάδα νομίζω ότι είναι η εικόνα του αθλήματος και σίγουρα θα πρέπει να δοθεί βάρος στην προετοιμασία της μέσα από προπονητικά καμπ, αλλά και παιχνίδια υψηλού επιπέδου και μεγάλης έντασης ούτως ώστε κάποια στιγμή να έρθει και μια πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα».


- Τέλος, κλείνοντας.. Ποιο είναι το μήνυμά σου στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Το μήνυμα για τον κόσμο της ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί συνέχιζε να μας υποστηρίζει ακόμα και όταν η ομάδα έκανε σκακιστές εμφανίσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα έναν αθλητή και πρέπει από την μεριά του να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να το ανταποδίδει. Από εκεί και πέρα όπως νομίζω κάθε υγιής φίλαθλος έτσι και εγώ δεν θέλουμε να βλέπουμε επεισόδια μέσα στα γήπεδα, αλλά και έξω γιατί μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην ομάδα. 

Προσωπικά όπως και είπα και παραπάνω δεν ξέρω αν θα πούμε "αντίο" ή "Εις το επανιδείν" καθώς  κάνεις δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ και να βελτιώνομαι και μπορεί οι δρόμοι μας να συναντηθούν ξανά».
_________________________________________

Θανάση σε ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη κουβέντα και συνέντευξη που είχαμε, σου ευχόμαστε ολόψυχα σαν aekfans21.com κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου και ελπίζουμε οι δρόμοι να συναντηθούν ξανά στο μέλλον.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.