Header Ads


Παπαθεοδώρου: «Να κάνω τα λόγια μου πράξη στην ΑΕΚ»

Παπαθεοδώρου: «Να κάνω τα λόγια μου πράξη στην ΑΕΚ»


Στους στόχους που έχει θέσει με την ΑΕΚ, αλλά και για πολλά άλλα θέματα μίλησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. 
Την… καρδιά του άνοιξε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για τους στόχους που έχει με την Ένωση, την προσέγγιση του Μάκη Αγγελόπουλου, το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τις επιρροές του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην Cosmote TV και την εκπομπή «Pick n Roll»:

Για τους στόχους του: «Πρώτα απ' όλα να καταφέρει να ξεπεράσει την πρώτη αποστολή, που είναι πολύ τιμητική η πρόσκληση να αναλάβω τα ηνία αυτής της ομάδας και να συνεχίσω να προοδεύω και να κάνω αυτό που αγαπάω».

Για το πέρασμα από τον ΠΑΟΚ και την μεταπήδηση στην ΑΕΚ και τις αντιδράσεις: «Την στιγμή που δέχεσαι μια πρόταση και πρόκληση για τη συνέχεια της καριέρας του ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί δύο ιστορικές ομάδες μου έδωσαν τη δυνατότητα να τις προπονήσω. Ήταν μια μικρή έκπληξη ο τρόπος αντίδρασης μιας μεριάς οπαδών. Αλλά εγώ έχω μάθει να παλεύω από μικρός. Ο κάθε άνθρωπος μεγαλώνει σε μια οικογένεια, σέβεται τους ανθρώπους. Εγώ θέλω να κριθώ σαν αυτόνομη προσωπικότητα».

Για το αν κυνηγάει στην Λεπτοκαρυά Ιωαννίνων: «Λάτρης του κυνηγιού δεν είμαι. Ψάρευα μικρός. Θεωρώ πως κάθε πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Έχω όνειρα και φιλοδοξίες και μέσα από τη δουλειά μου θέλω να ανταποκρίνομαι στους στόχους των συλλόγων. Είμαι σε ένα άθλημα που λατρεύω. Μου δίνεται η δυνατότητα να προπονώ μια ομάδα με μεγάλη δυναμική και περιθώρια ανάπτυξης, παρά τις επιτυχίες που είχε τον προηγούμενο χρόνο. Οι φιλοδοξίες και των δύο πλευρών ταυτίζονται και αυτό κάνει το πρότζεκτ πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχουν κοινά σημεία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από τις πρώτες μου μέρες. Έχω ενθουσιασμό. Βλέπω ανθρώπους με διάθεση να κάνουν μεγάλα πράγματα και αυτό μου δίνει αίσθημα ευθύνης για να κάνω κάποια πράγματα».

Για το πρώτο ραντεβού με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τον στόχο που του ζήτησε: «Αυτό που μου ζήτησε ήταν να δώσουμε στην ομάδα μια ταυτότητα αγωνιστική και να πορευτούμε με πλάνο εξέλιξης. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που πάντα διεκδικεί πράγματα και έχει μεγάλους στόχους. Αυτοί δεν μπορούν να επιτευχθούν μόνο με μεγάλους παίκτες και χωρίς πλάνο. Αν έχουμε την ίδια υπομονή και μείνουμε πιστοί στην αρχική κουβέντα και το πλάνο μας θεωρώ ότι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα. Όλη η ομάδα προχωράει στο ίδιο πλάνο. Αυτή τη στιγμή όλα είναι ωραία, όταν έρθουν οι δύσκολες στιγμές θα δούμε».

Για τις δύσκολες στιγμές στην καριέρα του: «Έχω βιώσει αρκετές δύσκολες στιγμές, αλλά όταν τις ξεπερνάς βγαίνεις πιο δυνατός».

Για το γεγονός πως ο Μάκης Αγγελόπουλος βρέθηκε δίπλα του στην συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του: «Με έχει στηρίξει με πάρα πολλούς τρόπους. Ήταν σημαντικό πως βρέθηκε στο πάνελ, ήταν δική του πρωτοβουλία. Μου δίνει μεγαλύτερη ευθύνη για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Για το αν υπήρξε επαφή με την ΑΕΚ στο παρελθόν: «Από την εποχή της Κηφισιάς, που ήμασταν πολύ κοντά και είχαμε παίξει αρκετά φιλικά παιχνίδια, πάντα υπήρχε θετική διάθεση από τους ανθρώπους. Έβλεπα στα μάτια τους μια προδιάθεση για συνεργασία».

Για το αν υπήρχαν επαφές με τον Ντράγκαν Σάκοτα: «Είχαμε μια καλή επαφή. Ο κύριος Σάκοτα είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να δουλεύει με νέους παίκτες. Πάντα παρακολουθούσε τους νέους. Στην Κηφισιά είχαμε αρκετούς νέους και μου έλεγε πως πίστευε πως μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία».

Για τους νέους Έλληνες παίκτες και την αξιοποίησή τους: «Είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα και δύσκολο θέμα. Είναι SOS ειδικά σε ομάδες με το όνομα της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού. Όλες αυτές οι ομάδες απαιτούν πρώτα απ' όλα αποτελέσματα. Το να καταφέρεις να συνδυάσεις την ανάπτυξη νέων παικτών σε ανταγωνιστικά παιχνίδια και να δημιουργήσεις και το νέο παίκτη, έρχεται σε αντιπαράθεση. Δεν είναι εύκολο να συμβεί. Πρέπει να υπάρχει σύμπνοια της διοίκησης με τον προπονητή. Η ευθύνη βαραίνει πάντα τον προπονητή στις ήττες και του δημιουργεί ανασφάλεια. Χρειάζεται ένας ξεκάθαρος στόχος που τον διαμορφώνει η διοίκηση. Αν σε στηρίξει η διοίκηση και είσαι τυχερός τότε τα καταφέρνεις. Πρέπει και ο παίκτης να έχει τα στοιχεία για να παίξει. Η εμπειρία με τους νέους παίκτες είναι διαφορετική, αλλά πρέπει και ο παίκτης να δείξει πράγματα. Στον ΠΑΟΚ υπήρχε ο Αντώνης Κόνιαρης. Αυτό το παιδί ήθελε να παίξει. Και κατάφερε να σταθεί και να γίνει βασικός. Είχε τον χαρακτήρα και έπαιξε και είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Είναι το επίπεδο που πρέπει να δοκιμάσει. Πρέπει πρώτα ο παίκτης να θέλει και να παλέψει και μετά ο προπονητής να του δώσει την ευκαιρία».

Για το προσωπικό 7-2 με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ: «Τα τελευταία χρόνια είχαμε καλά αποτελέσματα. Δεν ήταν κανενός είδους προσωπική κόντρα με την ΑΕΚ. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά για τη δική μας εικόνα».

Για την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: «Το θέλω του προέδρου θα οδηγήσει την ομάδα στο νέο της σπίτι. Εμείς αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε είναι ξεκάθαρο. Το αν θα καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο θα φανεί. Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει και θα μάχεται. Θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό και σύγχρονο μπάσκετ και παράλληλα να έχουμε αποτελέσματα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τους Έλληνες παίκτες και να έχουμε ελληνικό κορμό».

Για τις πολλές αλλαγές στο κομμάτι των ξένων: «Θα πρέπει να καταλάβουμε το εξής: Ο οργανισμός της ΑΕΚ επαναλητούργησε πριν από μερικά χρόνια. Άρα οι ιθύνοντες την ΑΕΚ είναι σαν τον νέο παίκτη. Η διάθεση να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο οδήγησε σε κάποιες λάθος επιλογές, αλλά μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις. Η συνεργασία μας θα είναι για δύο χρόνια. Ελπίζω να είμαι τυχερός και να σπάσω το ρεκόρ του Λούκα Μπάνκι και να μείνω δύο χρόνια (γέλια)».

Για το αν επιθυμεί την παραμονή παικτών από το ρόστερ της φετινής σεζόν: «Αυτό είναι ένα κομμάτι, επειδή χθες αρχίσαμε τον προγραμματισμό, η ομάδα έκανε προεργασία, αλλά επειδή τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η βάση ανάπτυξης διαφορετική τις προσεχείς ημέρες θα πούμε περισσότερα. Θέλουμε τα στοιχεία που βοήθησαν την ομάδα να παίξει καλά να παραμείνουν στην ομάδα».

Για το τι έλειπε από την ΑΕΚ πέρυσι: «Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Θα ξεκινήσω από τα θετικά. Η ΑΕΚ είχε κάποια στοιχεία σε υψηλό επίπεδο. Η ένταση και η άμυνα, όπως και η αθλητικότητα. Η εμπειρία και ο χαρακτήρας της, που την πιστώνεται ο προπονητής, ήταν σε καλό επίπεδο για όλη τη χρονιά. Μακάρι να κρατήσουμε αυτή την εικόνα και τη νέα σεζόν. Τα προβλήματα της ομάδας είχαν να κάνουν με τη δημιουργία και την εκτέλεση. Κάποια παιδιά δεν ήταν καλοί σουτέρ και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στην επίθεση. Πήρε πολλά από την άμυνά της, με πολλά κλεψίματα. Στο 5 εναντίον 5 δεν είχε τις λύσεις για να πάρει τα μεγάλα παιχνίδια. Ξέρεις, ο μεγαλύτερος προπονητής όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει πει ότι τα παιχνίδια κρίνονται στο 5 εναντίον 5... Στα κρίσιμα παιχνίδια, η ΑΕΚ παρ' ότι είχε την τελευταία επίθεση, αστόχησε. Εκεί υπήρχαν θέματα. Το κομμάτι της εκτέλεσης και της δημιουργίας ήταν το πρόβλημα».

Για το αν θα ήταν διαφορετική η εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Ντίλαρντ πριν από 2 χρόνια: «Θα ήταν άλλη η εικόνα στην αρχή, αλλά θεωρώ ευεργετικό αυτό που έγινε».

Για τον πατέρα του, Ιπποκράτη: «Ήταν γενικός αρχηγός στην ομάδα του Αθηναϊκού που έκανε την μεγάλη πορεία μέχρι την Α' Εθνική και έφτασε να παίξει κόντρα στην Μάντσεστερ. Ήταν ο άνθρωπος που μας έβαλε στον αθλητισμό. Όταν κέρδιζε η ομάδα μου κερνούσε στα μαγαζιά που σύχναζε. Αν ζούσε, από την μέρα που θα υπέγραφα στην ΑΕΚ θα έπαιρνε σβάρνα τα καφενεία... Ήταν πολύ παραδοσιακός και υπερήφανος σαν άνθρωπος και μας βοήθησε πολύ να μπούμε στον αθλητισμό».

Για την πορεία του στους πάγκους και το ξεκίνησα στον Λαρισαϊκό: «Ήταν η πρώτη μου δουλειά σε ανδρικό επίπεδο, στην Γ' ΕΣΚΑ. Πέρασα από όλα τα στάδια, έκανα όλη τη διαδρομή. Ένας φίλος μου στον Αθηναϊκό μου είπε ότι η ομάδα εκείνη έψαχνε προπονητή. Έκανα μια επαφή με τον γενικό αρχηγό της ομάδας και έτσι ξεκίνησα την πορεία μου. Μετά στο Μαρκόπουλο, έμεινα για δύο χρόνια. Εκεί σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΝΚ, με είδε ο κύριος Λατσούδας και το καλοκαίρι συμφωνήσαμε και ανέλαβα την ομάδα. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα είχαμε παίξει αντίπαλοι στις μικρές κατηγορίες. Εμένα το μυαλό μου δεν πήγαινε τόσο μακριά και δεν έβαζα στόχους. Πήγαινα βήμα βήμα».

Για το turning point της καριέρας του: «Η παρουσία μου στη Νέα Κηφισιά και το όραμα του προέδρου με βοήθησε πολύ να μεγαλώσω και εγώ τα όνειρά μου. Η ομάδα ανέβαινε τις κατηγορίες και όταν έφτασαν στην Α2 πήρα μια τέτοια απόφαση. Πήρα ένα ρίσκο και μια απόφαση. Δόθηκα ολοκληρωτικά και είδα πού θα πάει. Ανεβήκαμε στην Α1, έχοντας κερδίσει την Κηφισιά των Αντετοκούνμπο, του Γκίκα, του Σαλούστρου».

Για το γεγονός πως έπαιξε για πρώτη φορά μπάσκετ μετά τον μεγάλο τελικό του Eurobasket του 1987: «Λόγω του πατέρα μου που ήταν ποδοσφαιρικός, ήμουν στις ακαδημίες του Αθηναϊκού στο ποδόσφαιρο. Μετά το Eurobasket 87 έπιασα για πρώτη φορά μπάλα μπάσκετ και έπαιξα. Και αυτό καθόρισε και την ζωή μου μετέπειτα. Υπάρχουν τρεις δρόμοι: Ο ένας να είσαι παίκτης, ο άλλος να εξελιχθείς ως βοηθός και ο άλλος να ξεκινήσεις από χαμηλά. Εγώ διάλεξα τον τρίτο δρόμο».

Για το τι έμαθε στο υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια: «Η διαδρομή σου δίνει τα εχέγγυα να πηγαίνεις με ασφάλεια στον τελικό προορισμό σου που είναι η Α1. Το μπάσκετ είναι το ίδιο παντού. Η καθημερινότητα και η ειλικρίνεια των απόψεων κάνει τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν. Το ίδιο ισχύει και στην Α1. Πρέπει να είσαι ευθύς, καθαρός και ειλικρινής».

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: «Το κλαμπ είναι ξεχωριστό, είναι πραγματικότητα αυτή, Μου έδωσε πράγματα, όπως το να είμαι σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη δυναμική. Η πρώτη ευκαιρία σε στιγματίζει. Έφυγα κερδισμένος από τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησα να δώσω το περισσότερο που μπορούσα. Οι άνθρωποι στην ομάδα είναι μια πολύ ωραία και μπασκετική παρέα. Είναι ωραίοι άνθρωποι».

Για όσα συνέβησαν στον ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι που δεν το περιγράφεις με λόγια. Ειδικά το τελευταίο δίμηνο, εύχομαι την κατάσταση αυτή να μην την ζήσει κανένας επαγγελματίας. Ο Γκος ήταν άντρας, παντελονάτος 100%. Σέβεται το μπάσκετ, σέβεται το παιχνίδι. Ήταν δύσκολο και για αυτούς που έμειναν στην ομάδα να πάνε στο γήπεδο».

Για τα κοπλιμέντα του Ρικ Πιτίνο προς το πρόσωπό του για τη ζώνη που γύρισε το ματς στον τελικό Κυπέλλου: «Ήρθε… κατά λάθος εδώ γιατί οι συγκυρίες ήταν τέτοιες. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα θέματα στις ΗΠΑ, δεν θα περνούσε η σκέψη να έρθει εδώ. Είναι ακομπλεξάριστος και δεν φοβάται να πει κάτι θετικό για έναν συνάδελφό του. Έχει πετύχει τόσα πολλά που δεν φοβάται να πει έναν καλό λόγο παραπάνω».

Για την εβδομάδα που βρέθηκε στην Πόλη το 2015 δίπλα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Θα έλεγα ότι ο επηρεασμός ο δικός μου είχε να κάνει περισσότερο με τα προηγούμενα 13 χρόνια που ήταν εδώ. Ήταν διαφορετικό να είσαι κάθε μέρα εντός και εκτός γηπέδου μαζί του. Έβαλε μεγάλη σφραγίδα σε πολλά πράγματα που με επηρέασαν πολύ. Ήταν σημαντικό που έμεινα μαζί του μια εβδομάδα. Έχω πάρει θετικά πράγματα και από Έλληνες προπονητές. Βλέπω ας πούμε, πάρα πολλά πράγματα στον Σάρας, ο οποίος ελέγχει πράγματα και πάντα παίρνει την σωστή απόφαση ακόμα κι όταν νομίζεις ότι είναι εκτός ελέγχου. Ο Ιτούδης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει μεγάλα πράγματα και δεν τα έχουμε εκτιμήσει εδώ στην Ελλάδα. Μου αρέσει επίσης ο τρόπος του Μπαρτζώκα που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Οι ομάδες του παίζουν πολύ ελκυστικό μπάσκετ. Και αυτός έχει αρχίσει από χαμηλά».

Για το τι θα ήθελε να πετύχει με την ΑΕΚ τους επόμενους μήνες: «Πρώτος μου στόχος τα λόγια να γίνουν πράξη. Αυτά που έχουμε σχεδιάσει να τα εμφανίσουμε. Να υπάρχουν Έλληνες παίκτες με σημαντικό ρόλο. Ταυτόχρονα να έχουμε εικόνα που θα αρμόζει στην ΑΕΚ και να έχουμε τα αποτελέσματα. Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα τα λόγια να γίνουν πράξεις».

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.