Header Ads


Unlabelled Τα 8 εκατ. ευρώ, η Ρόμα, και το «κρυφό» όπλο της ΑΕΚ!

Τα 8 εκατ. ευρώ, η Ρόμα, και το «κρυφό» όπλο της ΑΕΚ!


Τι θα γίνει με τον Μπάρκα; - Φέτος, διάφοροι παράγοντες παίζουν ρόλο!
Αν η συζήτηση ανάμεσα στη Ρόμα και την ΑΕΚ για τον Μπάρκα γινόταν πέρυσι όλα θα ήταν απλά. Φέτος, διάφοροι παράγοντες παίζουν ρόλο. Είναι κοινό μυστικό στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για την ΑΕΚ: άπαντες βρίσκονται υπό καθεστώς πώλησης. Ο σχεδιασμός της ομάδας από τον Μιγκέλ Καρντόζο γίνεται πάντα με αυτόν τον αστερίσκο: αν η Ένωση ικανοποιηθεί οικονομικά δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί καμία πρόταση. Γι' αυτό άλλωστε και ο Μπακασέτας έφυγε με συνοπτικές διαδικασίες. Για την ώρα βέβαια δεν στοιβάζονται και ακριβώς οι μεγάλες προτάσεις για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, το ακριβώς αντίθετο.

Η χρονιά που προηγήθηκε υπήρξε τόσο κακή για τους «κιτρινόμαυρους» που η αξία των παικτών της ομάδας έπεσε αισθητά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αν μετά την περσινή σεζόν των 10 συνεχόμενων αήττητων αγώνων στην Ευρώπη (που μετέπειτα έγιναν 14) η ΑΕΚ είχε ρίξει στην πιάτσα το σύνθημα πως άπαντες είναι υπό πώληση, τότε μια σειρά από παίκτες της θα έφερναν μπόλικα λεφτάκια στα ταμεία της. Τώρα, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Αρκεί να δει κανείς πως ο Μπακασέτας ούτε 1 εκατομμύριο δεν έφερε.

Ο Βασίλης Μπάρκας είναι μια τρανταχτή εξαίρεση σε αυτό το γαϊτανάκι χαμηλών τιμών. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ρόμα εμπεριέχουν ποσά που μοιάζουν μακρινή πολυτέλεια αναφορικά με άλλα περουσιακά της στοιχεία. Και αν για την ώρα, επίσημη πρόταση ακόμα δεν έχει υπάρξει στο τραπέζι, η τιμή των 8 εκατομμυρίων που τοποθετεί η Ένωση ως αφετηρία διαπραγμάτευσης είναι όντως ένα ποσό στο οποίο δεν λες «όχι»: αν η πώληση του Μπάρκα αγγίξει τέτοια ποσά, κανείς δεν θα χαλαστεί (ότ)αν φύγει.

Άλλωστε, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν, όταν η ΑΕΚ απέκλειε την Σέλτικ, ήταν και η πρώτη φορά που η Ρόμα ακούστηκε πως καλοβλέπει τον πορτιέρο της ελληνικής ομάδας. Τότε μάλιστα, υπήρχαν διάφοροι ψίθυροι πως η Ρόμα θα έσκαγε 10 εκατομμύρια ευρώ για τον διεθνή τερματοφύλακα αλλά όχι άμεσα: η ΑΕΚ θα απολάμβανε για άλλο ένα χρόνο τις υπηρεσίες του, θα τον άφηνε να ντεμπουτάρει και στο Champions League και στη συνέχεια θα τα έλεγαν με τη Ρόμα - έτσι όπως γίνεται δηλαδή. Στο μεσοδιάστημα βέβαια άλλαξαν πολλά.

Ο Μπάρκας δεν διασώθηκε της κακής εικόνας που έβγαλε συνολικά η ΑΕΚ μέσα στη σεζόν, δέχθηκε κάποια γκολ που μόνο το καλό όνομα που είχε φτιάξει δεν δικαιολογούν. Κάποια τα δέχθηκε όρθιος, κάποια του έφυγαν από τα χέρια και το χειρότερο, όποτε η μπάλα πήγαινε αριστερά του, το έτρωγε. Όμως, ορισμένες αποκρούσεις του στο Champions League καθώς και η σούπερ εμφάνισή του στο Ελλάδα-Ιταλία κράτησαν ανοιχτή τη συζήτηση γύρω από το όνομά του στην ιταλική πρωτεύουσα. Ισχύει όμως το ίδιο και για την τιμή του; Χλωμό φαίνεται.

Ας είμαστε ειλικρινείς: αν η Ρόμα συζητήσει σοβαρά με βάση τα 8 εκατομμύρια που φέρονται να αξιώνουν στην ΑΕΚ, τότε ο Μπάρκας ενδέχεται να τυλιχτεί σε συσκευασία δώρου και να μεταβεί συνοπτικά στους «τζιαλορόσι». Αλλά οι ιδιοτροπίες του φετινού project της Ένωσης είναι τέτοιες που τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλοϊκά. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ο Μπάρκας μοιάζει να είναι η μοναδική περίπτωση ποδοσφαιριστή από τον οποίο η ΑΕΚ μπορεί να αποκομίσει σοβαρό κέρδος (και άρα την εξασφάλιση μιας κάποιας οικονομικής ευελιξίας σε επίπεδο μεταγραφών) και η Ρόμα το γνωρίζει αυτό, οι διαπραγματεύσεις θα εμπεριέχουν διάφορες παραμέτρους.

Την περασμένη άνοιξη, η ΑΕΚ είχε επιχειρήσει να μπλέξει τον Μπάρκα με την περίπτωση Πόνσε. Να χρησιμοποιηθεί με άλλα λόγια ο Αργεντινός ως έμψυχο αντάλλαγμα για να πάει την ιταλική ομάδα ο Έλληνας τερματοφύλακας. Η Ρόμα τότε δεν είχε είχε ψηθεί με αυτή την προοπτική. Πλέον ωστόσο, οι διαθέσεις είναι διαφορετικές.

Δεν πρέπει να αγνοεί κανείς πως ο Μιγκέλ Καρντόζο και ο νυν τεχνικός της Ρόμα, Πάολο Φονσέκα έχουν ένα πολύ στοιβαρό παρελθόν: οι δυο Πορτογάλοι έχουν συνυπάρξει στην Σαχτάρ Ντόνετσκ ως πρώτος προπονητής (Φονσέκα) και βοηθός (Καρντόζο). Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα πως η στρατηγική των δανεικών δεν αμφισβητείται ούτε και φέτος για την ΑΕΚ, δεν αποκλείεται η παλιά φιλία των δυο τεχνικών να παίξει τον ρόλο της γύρω από την υπόθεση Μπάρκα και η ΑΕΚ, ακόμα και αν αναγκαστεί να πέσει από τα λεφτά που αποζητά για τον τερματοφύλακά της, να βγει ενισχυμένη σε παικτικό επίπεδο. Αυτό ίσως και να είναι το κρυφό της όπλο: πολλά εκατομμύρια ενδέχεται να μην πάρει αλλά ορισμένες περιπτώσεις δανεικών της Ρόμα ίσως να φορέσουν (και φέτος) τη φανέλα της.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.