Header Ads


Παπασταθόπουλος: Ο «πολεμιστής» που έψαχνε η Άρσεναλ (vids)

Παπασταθόπουλος: Ο «πολεμιστής» που έψαχνε η Άρσεναλ (vids)


Οι εμφανίσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στα δύο πρόσφατα ντέρμπι, έδειξαν στον απόλυτο βαθμό πως ο Ουνάι Έμερι έχει στην άμυνα τον άνθρωπο που μπορεί να γίνει ηγέτης της νέας εποχής στην Άρσεναλ.
Το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο «Papa» ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα, παρουσιάστηκε ως... Σπαρτιάτης πολεμιστής. Με την πανοπλία και το κράνος, σαν άλλος ακόλουθος και πιστός στρατιώτης των 300 του Λεωνίδα.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Έλληνας αμυντικός, στο «Ολντ Τράφορντ», έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα των «κανονιέρηδων».

Έπαιξε τον ρόλο του και λίγες μέρες νωρίτερα στη μεγάλη «μάχη» του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ, μπαίνοντας στο... πετσί του ρόλου και το κλίμα του ντέρμπι ώστε να καταλάβει την ψυχοσύνθεση των παικτών των δύο ομάδων κάθε φορά που συγκρούονται οι δύο ομάδες της πρωτεύουσας, ωστόσο, αυτό που κάνει τη διαφορά στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και δίνει τρομερή αξιοπιστία στα μετόπισθεν της ομάδας του, δεν είναι μονάχα η ικανότητά του να σταματήσει έναν αντίπαλο, να «διαβάσει» την κίνησή του ή ακόμα και να πέσει με δυνατό τάκλιν για τη μπάλα.

Περισσότερο και πάνω απ' όλα, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το μυαλό του, τις εμπειρίες του από το υψηλό επίπεδο, έχοντας ως κυριότερο παράδειγμα όσα έζησε με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ τα προηγούμενα χρόνια και από τους πρώτους του μήνες στην Premier League, στο μεγαλύτερο βήμα της καριέρας του, έχει δείξει όχι απλά προσαρμόστηκε, αλλά πως... μπορεί και να δώσει κατευθύνσεις σε όλους.



Τη στιγμή που ο αντίπαλος βγάζει επίθεση κι αν ο ίδιος δεν βρίσκεται στη θέση του, ο Sokratis θα κοιτάξει γρήγορα τη διάταξη της άμυνας τη στιγμή που η φάση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, θα κάνει εκείνος την κίνηση που πιστεύει ότι θα τον φέρει σε θέση που θα καταφέρει να καλύψει χώρο και θα φωνάξει αμέσως σε αυτόν που πρέπει ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη προσπάθεια και ν' αποφευχθεί το γκολ.

Είναι χαρακτηριστικό πως και στο ντέρμπι με την Τότεναμ, όπου κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έδινε συνεχώς οδηγίες στους Κολάσινατς, Μουστάφι και Χόλντινγκ, όσο και στη «μάχη» με τη Γιουνάιτεντ, όπου έφτασε σε σημείο να μιλήσει ακόμα και στην... παλιοσειρά, Άαρον Ράμσεϊ, για φάση που ο Έλληνας στόπερ πίστευε ότι ο Ουαλός θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλύτερο, ο Sokratis έδειξε ξεκάθαρα στον Ουνάι Έμερι πως έχει βρει τον άνθρωπο που θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο στην αμυντική γραμμή.

«Solid as ever» σχολιάζεται από τον βρετανικό Τύπο ο Παπασταθόπουλος μετά και το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ», στη λήξη του οποίου κι ενώ κατευθυνόταν μαζί με τους συμπαίκτες του στην εξέδρα των φιλοξενούμενων για να τους χειροκροτήσουν, συζητούσε με τον Λένο, προφανώς για στιγμές στο ματς που ίσως θα μπορούσε ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί να έχουν καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους. Το έχει ξανακάνει ο Σωκράτης και φροντίζει από τη στιγμή που θ' ακουστεί το σφύριγμα της λήξης, έχοντας... φρέσκα όσα έχουν διαδραματιστεί στον αγωνιστικό χώρο, να τα εξηγήσει όλα στον κάθε συμπαίκτη του, όταν αισθάνεται πως κάτι δεν έγινε όπως το έχουν δουλέψει ή κάτι δεν βγήκε με τη λογική που θα έπρεπε τη στιγμή που η Άρσεναλ δέχθηκε φάση για γκολ ή ακόμα και όταν μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της.

Ακόμα κι αν οι «κανονιέρηδες» δέχθηκαν από δυο γκολ στις αναμετρήσεις με Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο όπως στο μπάσκετ, ούτε εξηγούν τόσα πολλά. Ο... ελληνικός βράχος των μετόπισθεν της Άρσεναλ, συμμετείχε μάλιστα στο δεύτερο γκολ των «κόκκινων διαβόλων» στα... 13 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του ο Λακαζέτ, αλλά είχε χάσει τον Λουκάκου και περίμενε πλέον από τον Κολάσινατς να καθαρίσει τον κίνδυνο, με τον Βόσνιο να τα κάνει μαντάρα με τον Λένο και τον Λίνγκαρντ να «τσιμπάει» τη μπάλα για το τελικό 2-2.

Πανηγύρισε έξαλλα και ξεσήκωσε τον κόσμο έπειτα από ένα σωστό τάκλιν στον Κρίστιαν Έρικσεν την περασμένη Κυριακή, δείχνοντας πως το πάθος του ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, τον είχε κυριεύσει. Στο φινάλε εκείνου του ματς, την «είπε» στον Σον και του έδειξε πως βούτηξε στο πέναλτι που πήρε από τον Χόλντινγκ (υπάρχει επαφή στη φάση αλλά είναι τρομερά ανεπαίσθητη). Στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν σταθερότατος, σίγουρος για τον εαυτό του, αποτελεσματικός και έδειχνε πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους, εκτός από τη συμμετοχή του (αν και η μπάλα έφτασε σε σημείο που ήταν τρομερά εύκολο ν' απομακρυνθεί κι έγινε γκάφα από τους συμπαίκτες του) στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων κι άλλη μια φάση που ο Μαρσιάλ προλαβαίνει να «σπάσει» τη μπάλα δεξιά και να γίνει αντεπίθεση για τη Γιουνάιτεντ.

Πλέον, παίρνει σειρά η πολυαναμενόμενη συνεργασία του με τον Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος έχει αρχίσει να επιστρέφει σταδιακά στη δράση, έπαιξε με το τμήμα κ-23 της Άρσεναλ και η επαναφορά του είναι πιο επιτακτική από ποτέ, αφού ο Χόλντινγκ τραυματίστηκε στο Μάντσεστερ και γίνεται λόγος για απουσία του για εύλογο χρονικό διάστημα...


gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.