Header Ads


Όλη η αλήθεια για το δημοσίευμα...φούσκα κατά της ΑΕΚ!

Όλη η αλήθεια για το δημοσίευμα...φούσκα κατά της ΑΕΚ!


Ένα δημοσίευμα των Financial Times που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο ατυχές προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα ελληνικά ΜΜΕ, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις για την ΑΕΚ. Και, μάλιστα, ενώ όχι απλά γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά την είχαν δημοσιεύσει στο πρόσφατο παρελθόν!

Πιάστηκε αδιάβαστο το διεθνές οικονομικό Μέσο και κάποια ελληνικά ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν το δημοσίευμα του για να παίξουν παιχνίδια εντυπώσεων ενώ όχι απλά γνώριζαν, αλλά είχαν δημοσιεύσει την αλήθεια!   

Συγκεκριμένα, το διεθνές οικονομικό Μέσο φιλοξένησε ένα ρεπορτάζ σχετικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αμερική για την Aegean και σε αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Oil Tank (μια θυγατρική εταιρεία της Aegean) «το 2016 πραγματοποίησε μεταφορά 2,77 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ. Η μεταφορά αυτή καταγράφηκε ως άτοκο δάνειο προς την ομάδα προκειμένου να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου γηπέδου. Πιστεύεται ότι η Oil Tank έκανε επίσης πληρωμές σε μεμονωμένους παίκτες της ΑΕΚ».

Ωστόσο, οι Financial Times πιάστηκαν παντελώς αδιάβαστοι. Πρόκειται για ένα θέμα που είναι γνωστό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και δεν κρύβεται καμία… σκιά πίσω από αυτό. Συγκεκριμένα, στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη σεζόν 2015-16 αναφέρεται αναλυτικά ότι «Στις 13/07/2015, λόγω της τραπεζικής αργίας η εταιρεία προχώρησε σε σύναψη δανείου με την Oil Tank Engineering & Consulting Ltd. με σκοπό την πληρωμή των υποχρεώσεών της προς ποδοσφαιριστές».

Επρόκειτο για μια απλή εξυπηρέτηση, με την ΑΕΚ να παίρνει δάνειο την εποχή των capital controls στην Ελλάδα, προκειμένου να μην καθυστερήσουν οι πληρωμές της προς ποδοσφαιριστές και προμηθευτές. Μάλιστα, αυτό το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ στη συνέχεια επεστράφη στην εν λόγω εταιρεία, με την ΠΑΕ ΑΕΚ να εξοφλεί το δάνειό της κανονικότατα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2017, με την δημοσίευση του ισολογισμού, το θέμα της σύναψης αυτού του δανείου (όπως και οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε αυτή η διαδικασία) είχε δημοσιευθεί σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Όμως, παρόλα αυτά, κάποια εξ αυτών σήμερα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το παντελώς ανακριβές δημοσίευμα των Financial Times προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια κατά της ΑΕΚ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα και σχετίζονται με το επιχειρηματικό κομμάτι, δεν αφορούν την ΑΕΚ, όμως ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, από τον τρόπο με τον οποίο… πλασάρεται και το θέμα του δανείου στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Για το οποίο δεν έγινε καν αναφορά ότι έχει εξοφληθεί προ πολλού, ενώ υποστηρίζεται ότι αυτό το αφορούσε την κατασκευή του γηπέδου(!), όταν δεν χρειάζεται καν να είσαι οικονομικός συντάκτης για να γνωρίζεις ότι δε θα γινόταν ποτέ να έχει πάρει η ΠΑΕ ΑΕΚ ως εταιρεία ένα δάνειο για να το δώσει σε μια άλλη εταιρεία (Δικέφαλος 1924) για τη χρηματοδότηση κατασκευής γηπέδου.

aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.