Header Ads


Γιάννης Πατσέας: Από την ΑΕΚ στα...χνάρια του Μάικλ Τζόρνταν!

Γιάννης Πατσέας: Από την ΑΕΚ στα...χνάρια του Μάικλ Τζόρνταν!


Ο Γιάννης Πατσέας από τις ακαδημίες της ΑΕΚ πριν βρεθεί ξανά στην Αμερική, αυτή τη φορά στο κολλέγιο που φοίτησε ο Μάικλ Τζόρνταν, στο North Carolina, ζώντας το American Dream, αποκαλύπτεται στο aekfans21.com.

Πριν λίγες μέρες, είχαμε την χαρά να τον συναντήσουμε και να συζητήσουμε μαζί του σε μια πολύ όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησε εδώ στο aekfans21.com.

Αναλυτικά:

-Καλησπέρα Γιάννη και καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα, πες μας 2 λόγια για την πορεία σου στην Αμερική και που σε βρίσκουμε αυτή τη περίοδο.
«Καλησπέρα και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας και την πρόσκληση! Ολοκληρώθηκε μια πολύ επιτυχημένη χρόνια τόσο ατομικά όσο και ομαδικά στο Hillcrest αφού τερματισαμε 2οι στο πρωτάθλημα. Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στην Αθήνα και κάνω κάποιες ατομικές προπονήσεις έτσι ώστε να ειμαι έτοιμος στο νεο μου ξεκίνημα το North Carolina».


-Καριέρα και ζωή σαν παραμύθι ως τώρα.. Από το Αγρίνιο, στην ΑΕΚ και από εκεί σπουδές στην Αμερική και στο Κολλέγιο που φοίτησε και ο Μάικλ Τζόρνταν.
«Ναι όντως ειναι αλήθεια οτι εκπληρώθηκε για μένα ένα παιδικό μου όνειρο να αγωνιστώ στην Αμερική που ειναι και το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και δόξα τον Θεό ειμαι ευγνώμων που κατάφερα να επιλεχθω απο αυτο το τόσο σπουδαίο και ιστορικό κολλέγιο».

-3 πράγματα που σου άρεσαν στην Αμερική και 3 που δεν σουν άρεσαν.
«Η ζωή στην Αμερική είναι τελείως διαφορετική απ αυτή που γνωρίζουμε στην Ευρώπη. Αυτό που μου άρεσε εκεί είναι ο τρόπος ζωής, η οργάνωση και ο επαγγελματισμός που υπάρχει στον αθλητισμό. Τέλος εντύπωση μου έχει προκαλέσει ότι ρίχνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις σπουδές και δεν αρκούνται μόνο στον πρωταθλητισμό.

Τώρα αυτά που δεν μου άρεσαν ήταν αρχικα ο καιρός διότι εκεί που ήμουν είχε αφόρητη ζέστη(50+). Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου ο υπερκαταναλωτισμος που επικρατεί εκεί. Τέλος κακη εντύπωση μου έκανε η επικινδυνότητα που επικρατεί στις μεγαλουπόλεις».

-Έχεις στο μυαλό σου την επιστροφή στην Ελλάδα; Αληθεύουν οι φήμες ότι έφτασες πολύ κοντά σε μεταγραφή σε ομάδα της Α1 φέτος το καλοκαίρι;
«Προς το παρόν η Ελλάδα δεν είναι στα πλάνα μου καθώς θέλω να κυνηγήσω οτι καλύτερο δυνατό μπορώ στην Αμερική, όμως στο μέλλον φυσικά και θα με ενδιέφερε καθώς στην Ελλάδα το επίπεδο ειναι αρκετά καλό. Ναι είναι αλήθεια οτι με προσέγγισε μια ομάδα απο α1 όμως δεν θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω στο ζήτημα αυτό».

-Παρακολουθείς μπάσκετ; Πώς βλέπεις την ΑΕΚ φέτος στο νέο ξεκίνημα με τον Λούκα Μπάνκι στη τεχνική ηγεσία;
«Ναι φυσικά και παρακολουθώ και μ'αρέσει πολύ η δουλειά που κάνει ο coach Μπανκι και το ότι εχει δώσει ρόλο σε νεαρούς αθλητές όπως ο Λαρεντζακης τον οποίο θεωρώ ότι έχει λαμπρό μέλλον».


-Μπασκετικό πρότυπο; Έχεις πάρει συμβουλές για την καριέρα σου ως τώρα;
«Το μπασκετικό μου πρότυπο ειναι ο Νίκος Ζήσης. Όσο για τις συμβουλές φυσικα και εχω λάβει από διάφορους ανθρώπους όπως ο Γιάννης Διαμαντακος που συνεργαστήκαμε στην χρονια μου με τον Αο Αγρινίου και απο τον Ρον Αρτεστ ο οποίος με βοήθησε παρα πολυ εντός και εκτός γηπέδου στην Αμερική. Τέλος σ αυτο το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στον εκπρόσωπο μου τον Μαριο Κατσικη ο οποίος με συμβουλεύει καθημερινά».

-Τέλος, ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο;
«Θεωρώ οτι το όνειρο του κάθε μπασκετμπολίστα ειναι το Nba και απο την στιγμή που έχω τολμήσει το βήμα της Αμερικής δεν σου κρύβω οτι βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Όμως θα ήθελα παρα πολύ αν επιστρέψω κάποτε στην Ευρώπη να αγωνιστώ για την ΑΕΚ στην Euroleague».

Ευχόμαστε ολόψυχα στον Γιάννη κάθε επιτυχία στην Αμερική και να πετύχει όλα όσα επιθυμεί!
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.