Header Ads


Unlabelled Λάζοβιτς - Γιουχάζ: Παλιοί «εκτελεστές» της στον δρόμο της ΑΕΚ (vids)

Λάζοβιτς - Γιουχάζ: Παλιοί «εκτελεστές» της στον δρόμο της ΑΕΚ (vids)


Η ΑΕΚ δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν με την Βίντι, ωστόσο δύο ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ουγγαρίας την έχουν «πληγώσει» στο Europa League.
Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο 35χρονος πλέον Ντάνκο Λάζοβιτς ήταν στις... δόξες του. Έχοντας παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής με την Εθνική Σερβίας, ο πολύπειρος επιθετικός πήρε μεταγραφή από την Αϊντχόφεν στην πολύ ισχυρή Ζενίτ του Λουτσιάνο Σπαλέτι και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ του... Μπλεντάρ Κόλα (λίγες ημέρες έπειτα από την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την τεχνική ηγεσία της) για τη φάση των ομίλων του Europa League στην Αγία Πετρούπολη όχι μόνο εξέθεσε τον Αργεντινό Κριστιάν Νασούτι, ο οποίος αποβλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και σκόραρε δύο φορές για το τελικό 4-2 των Ρώσων επί της Ένωσης, αποτέλεσμα μάλιστα το οποίο την «κολακεύει». Ο Λάζοβιτς αγωνίστηκε και στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική, όπου η αδιάφορη Ζενίτ επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία χρειαζόταν έναν πόντο για την πρόκριση, κάνοντας έτσι ανέλπιστο «δώρο» στην Άντερλεχτ.



Επίσης στα 35 του, ο 95 φορές διεθνής με την Εθνική Ουγγαρίας κεντρικός αμυντικός Ρολάντ Γιουχάζ ηγείται της οπισθοφυλακής της Βίντι την τελευταία πενταετία. Ο υψηλόσωμος Γιουχάζ είναι... βετεράνος των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με την ΑΕΚ, καθώς ως στέλεχος της Άντερλεχτ συναντήθηκε τρεις φορές με τους Έλληνες (2006-07, 2010-11, 2011-12) και «μέτρησε» πέντε συμμετοχές εναντίον τους. Μάλιστα, στο 3-0 των Βέλγων του Ρομέλου Λουκάκου απέναντι στην Ένωση τον Οκτώβριο του 2010 είχε σημειώσει ένα από τα λίγα ευρωπαϊκά τέρματα της καριέρας του, διαμορφώνοντας με ένα παράξενο τακουνάκι στο 75ο λεπτό το τελικό σκορ του αγώνα των Βρυξελλών για το Europa League.



Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της Βίντι ο οποίος έχει πατήσει το χορτάρι του ΟΑΚΑ είναι ο (35χρονος κι αυτός) Ζαμπόλς Χούστι, ο πολύ ποιοτικός μέσος με τα ωραία χτυπήματα που επέστρεψε τον Ιανουάριο στην πατρίδα του έπειτα από σημαντική καριέρα σε Γερμανία, Ρωσία και Κίνα. Ο Χούστι ήταν θεωρητικά ο αντικαταστάτης του Αντρέι Αρσάβιν στην Ζενίτ, παρότι δεν κατάφερε να «γεμίσει τα παπούτσια» του Ρώσου επιτελικού χαφ, και είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο 3-0 των Ρώσων επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον Δεκέμβριο του 2010.



Σε αντίθεση με τους τρεις προαναφερθέντες συμπαίκτες του, ο 27χρονος Σέρβος διεθνής επιθετικός Μάρκο Σκέποβιτς, παρότι ανήκε στον Ολυμπιακό από το 2013 έως το 2016 και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Βίντι που έχει παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν τέθηκε ποτέ αντιμέτωπος με την ΑΕΚ, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το βράδυ της Τετάρτης στην Βουδαπέστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συμπατριώτης του Σκέποβιτς, Ντάνκο Λάζοβιτς, έφτασε αρκετά κοντά στο να μεταγραφεί στην Ένωση το καλοκαίρι του 2014, όταν η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα (τότε) αναζητούσε έναν έμπειρο στράικερ ενόψει Football League.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.