Header Ads


2018: Η Χρονιά της ΑΕΚ! (VIDEO)

2018: Η Χρονιά της ΑΕΚ! (VIDEO)


Διαβάστε και δείτε σε βίντεο την ανασκόπηση της μαγικής χρονιάς


Η σεζόν 2017-18 που μας αποχαιρετά αποτελεί ορόσημο για την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως σαν σύλλογο,αφού αποδεικνύεται μια χρονιά άνθησης και επιτυχιών για την προσφυγική ομάδα,ύστερα από τον μαρασμό που είχε επέλθει στα περισσότερα τμήματα της ΑΕΚ,αν όχι σε όλα,την τελευταία δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα,ο δικέφαλος κατάφερε να κατακτήσει 8 τρόπαια σε ποδόσφαιρο,μπάσκετ,ποδόσφαιρο σάλας,ξιφασκία και ράγκμπι.Έτσι,ξεπέρασε τα 6 των σεζόν 1963-64 και 1965-66,δημιουργώντας νέο ρεκόρ.

Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ επέστρεψε στα πρωταθλήματα μετά από 24 χρόνια χωρίς να έχει χάσει κανένα ντέρμπι σε μία δύσκολη χρονιά με πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς.H oμάδα του Μανόλο Χιμένεθ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις 2 ήττες και έχοντας την καλύτερη άμυνα(12 γκολ) και την 3η καλύτερη επίθεση(50 γκολ).

 Στο μπάσκετ η Ένωση ζει μέρες 1968.50 χρόνια μετά το έπος του Καλλιμάρμαρου κατέκτησε το Champions League επικρατώντας στον τελικό της Μονακό με 100-94 στο final 4,που διεξήχθη στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

 Οι χαρές όμως για τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα ξεκίνησαν νωρίτερα στη χρονιά με τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα να κερδίζουν τον Ολυμπιακό στον τελικό του Ηρακλείου με 88-83 και να σηκώνουν το 4ο κύπελλο!

 Σημαντικό ρόλο στο φετινό επίτευγμα της ΑΕΚ έπαιξαν και τα τμήματα της ερασιτεχνικής.

Στο ποδόσφαιρο Σάλας,οι 'κιτρινόμαυροι' κατέκτησαν τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο στην ιστορία τους,καθώς στον τελικό του κυπέλλου επικράτησαν με 1-0 της Ολυμπιάδας στο κλειστό της Χαλκίδας χάρη στο γκολ του Ασημακόπουλου.

 Πρόκειται για ένα τμήμα,που δημιουργήθηκε το 2008 από πρωτοβουλία 5 οπαδών με σκοπό και γνώμονα την παρουσία της ΑΕΚ, και στον χώρο του ποδοσφαίρου σάλας.Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Ζιάβας.

Άρωμα..Αμερικής ήρθε στην ΑΕΚ με την ίδρυση του τμήματος ράγκμπι. Μάλιστα έφερε το νταμπλ,έχοντας δημιουργηθεί μόλις πέρυσι!Η Ένωση αποδείχθηκε κυρίαρχη στο πρωτάθλημα 9 παικτών,αφού ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της στην κορυφή της βαθμολογίας με 22 βαθμούς,6 περισσότερους από Προμηθέα και Πυρρίχιο.

 Το ίδιο συνέβη και στo πρωτάθλημα ανάπτυξης rugby league 13 παιχτών,το οποίο κατέκτησε αήττητη(4 στα 4),κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όσο το ράγκμπι λιγκ υπάγεται επίσημα στην ομοσπονδία της Ε.Ο.Μο.Π. (8 βαθμοί έναντι 2 των Προμηθέα-Πυρρίχιου).Ο Βασίλης Καπούλας είναι ο οδηγός αυτής της προσπάθειας από τον πάγκο της ομάδας.

Ιστορικές στιγμές ζει και το τμήμα ξιφασκίας της ΑΕΚ που κατέκτησε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών, τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες. Και μπορεί στα κορίτσια η «Ένωση» να είχε δείξει την δυναμική της όλα αυτά τα χρόνια μιας και το φετινό είναι το έβδομο σερί πρωτάθλημα που κατακτά, όμως είναι ο πρώτος τίτλος σε ομαδικό στους άνδρες που έρχεται να προστεθεί στο πετυχημένο «κιτρινόμαυρο» τμήμα. Μια επιτυχία που έρχεται να επισφραγίσει την εξαιρετική δουλειά ετών που γίνεται στην ομάδα ξιφασκίας και πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον έφορο, Κώστα Ποτού και τον προπονητή, Θανάση Δελενίκα.


Αγωνιστικά η ΑΕΚ νίκησε στον τελικό των γυναικών τον Απόλλων Βριλησσίων με 45-33, ενώ τα αγόρια επικράτησαν στο τελικό επίσης του Απόλλωνα Βριλησσίων με 45-35.

Από κοντά και η ομάδα βόλεϊ ανδρών,που πανηγύρισε την επάνοδο της στην Α1,όπου ο στόχος είναι πλέον να υπάρξει επιτέλους σταθερότητα στο πολυτάραχο αυτό τμήμα της Ένωσης.

 Προφανώς τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί τυχαία και όλα είναι αποτέλεσμα σοβαρής ενασχόλησης ανθρώπων κατάλληλων για να το κάνουν,απαλλαγμένοι βέβαια από τα οικονομικά "βαρίδια" του παρελθόντος,με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο των τμημάτων τους.

Η ΑΕΚ φαίνεται ότι έχει επιστρέψει παντοιοτρόπως,ωστόσο,αν μπορέσει να συνεχίσει προσεκτικά και προσγειωμένα την πορεία της και να αποφύγει τα οικονομικά και μή,λάθη του παρελθόντος το μέλλον θα της ανήκει.





*aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.