Header Ads


Η «κλοπή» νίκης και πρωταθλήματος (video)

Η «κλοπή» νίκης και πρωταθλήματος (video)


Σαν σήμερα (10/3) το 1985 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, σε ένα ματς που θα έκρινε πολλά στο πρωτάθλημα, αλλά η «δύναμη» της ομάδας της Θεσ/νίκης στο παρασκήνιο νίκησε την ΑΕΚ.


Η χρονιά δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς η επιλογή του προπονητή Βίνσεντ Χάλαμα, δεν της βγήκε και αντικαταστάθηκε από τον Αντώνη Γεωργιάδη.

Η αλλαγή αυτή σε συνδυασμό με την απόκτηση του Μάρτον Εστερχάζι, άλλαξαν και τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ και ξεκίνησε η…αντεπίθεσή της. Με μία σειρά θετικών αποτελεσμάτων κατάφερε να μείνει διεκδικήτρια του τίτλου και να «πάει» στην Τούμπα για να παίξει στα ίσα τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Δεν υπολόγιζε όμως το…σπρώξιμο της κυβέρνησης για να αναδειχθεί η ομάδα τα Θεσσαλονίκης πρωταθλήτριας, λόγω του εορτασμού των 2300 χρόνων από τη ίδρυση της πολύς.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με τον Εστερχάζι- ο οποιός δημιουργούσε «φονική» τριάδα με Σάντμπεργκ και Μαύρο- αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Δημόπουλο.

Λίγο πριν την λήξη, στο 87’, ο νεοαποκτηθείς Εστερχάζι, σκόραρε ξανά αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ, το οποίο είδε μόνο ο διαιτητής της αναμέτρησης και κανείς άλλος. Έτσι η απόφαση αυτή στέρησε στην Ένωση την νίκη μέσα στην Τούμπα και την ευκαιρία να συνεχίσει να είναι «δυνατά» μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Αρβανίτης, Χατζής, Γεωργαμλής, Μανωλάς, Στυλιανόπουλος, Παπαϊωάννου, Μπαλής, Βλάχος, Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος

ΠΑΟΚ: Παντελής, Τσουρέλα (46’ Σπανοσωτηρόπουλος), Σίγγας, Τζουρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Βασιλάκος, Δημόπουλος (83’ Ιορδανίδης), Παπρίκα, Καρασαββίδης

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:


Άλλα αποτελέσματα (10/3):

1963 Φωστήρας-ΑΕΚ 1-3

1968 Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-0

1974 Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.