Header Ads


Unlabelled Ο Χιμένεθ και η βαρύτερη ήττα του ΠΑΟΚ μετά το 2004! (vid)

Ο Χιμένεθ και η βαρύτερη ήττα του ΠΑΟΚ μετά το 2004! (vid)


Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος του Βορρά θα συναντήσει ξανά τον Μανόλο Χιμένεθ, τον προπονητή ο οποίος, σε αυτό το γήπεδο, τον υποχρέωσε στη βαρύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα μετά το 2004...


Ήταν Κυριακή 6 Μαρτίου του 2011, μια ημέρα πριν την Καθαρά Δευτέρα και στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League, όταν η Ένωση με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό στον πάγκο συνέντριψε με 4-0 τον ΠΑΟΚ του Μάκη Χάβου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, σε μια από τις πιο εντυπωσιακές παραστάσεις του Αργεντινού «αρτίστα» Νάτσο Σκόκο στα ελληνικά γήπεδα.

Οι δύο ομάδες είχαν συγκρουστεί στο ΟΑΚΑ και τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου της σεζόν 2010-11. Εκείνο το ματς ήταν μια πραγματική «μάχη» και οι ασπρόμαυροι, παρότι έμειναν με 9 παίκτες μετά τις αποβολές των Λίνο και Βλάνταν Ίβιτς, κατάφεραν να φύγουν με το 0-0 από την πρωτεύουσα, καθώς η μπάλα σταμάτησε δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι τους σε προσπάθειες του επιβλητικού στο ψηλό παιχνίδι Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος όμως ο Χιμένεθ αιφνιδίασε τον Χάβο, ο οποίος είχε να διαχειριστεί και τις απουσίες των Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρινια πλην των τιμωρημένων Λίνο, Ίβιτς, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά σχηματισμό «ρόμβου», με τον Σκόκο πίσω από τον Ίσμαελ Μπλάνκο και ποδοσφαιριστές με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά στη μεσαία γραμμά (Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Γκερέιρο). Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ με φοβερή κεφαλιά του Σενεγαλέζου διεθνούς στο 11'.

24 λεπτά αργότερα ο Νίκος Γεωργέας, με εξαιρετικό «ανέβασμα» από τη δεξιά πλευρά και γύρισμα την κατάλληλη στιγμή, επέτρεψε στον Σκόκο να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων με ωραίο βολέ. Στο 55' όμως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν χρειάστηκε... καμία βοήθεια: απλώς πήρε τη μπάλα από την αριστερή πλευρά, «άδειασε» με αριστουργηματικό τρόπο δύο αμυντικούς του ΠΑΟΚ, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και «εκτέλεσε» από πλάγια θέση τον Ντάριο Κρέσιτς.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο αρχηγός της Ένωσης σε εκείνο το παιχνίδι, Τραϊανός Δέλλας, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του επίσης πολύ ουσιαστικού Ρότζερ Γκερέιρο. Ηταν αναμφίβολα η καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο 2010-11, μπροστά σε λιγότερους από 7.000 θεατές, και ο ισπανός προπονητής μονιμοποίησε έκτοτε τον «ρόμβο», ο οποίος βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της ομάδας του με εξαίρεση την πανωλεθρία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτή παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ήττα του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τον Οκτώβριο του 2004 και το 5-1 από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, μαζί με τις άλλες τρεις φορές που ηττήθηκε σε αυτό το διάστημα με το ίδιο «βαρύ» σκορ (4-0): εντός έδρας από την ΑΕΚ τον Απρίλιο του 2008 και εκτός έδρας από τους Πειραιώτες τον Νοέμβριο του 2013 και τον Ατρόμητο τον Φεβρουάριο του 2015.

Θυμηθείτε εκείνο το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και τα «όργια» του Νάτσο Σκόκο τον Μάρτιο του 2011




*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.