Header Ads


Unlabelled Η ΑΕΚ ξεπερνά το τελευταίο εμπόδιο για το γήπεδο! Ολες οι λεπτομέρειες

Η ΑΕΚ ξεπερνά το τελευταίο εμπόδιο για το γήπεδο! Ολες οι λεπτομέρειες


Τα υψόμετρα της έκτασης των 29.121 τ.μ., η οποία προορίζεται για την «Αγιά Σοφιά» είναι... το τελευταίο εμπόδιο που προσπαθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ. 


Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρης Βασιλόπουλος αρνείται να τα δώσει προκειμένου να τελειώσει η «Ενωση» με το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης και να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου. Το ξεκαθάρισε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η αδιαλλαξία του αναγκάζει τους «κιτρινόμαυρους» να συνεχίσουν τη... διαδρομή τους προς την «Αγιά Σοφιά» προχωρώντας προς τη μοναδική εναλλακτική τους λύση, η οποία δεν είναι άλλη από μία σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπως αναφέραμε πριν από μία εβδομάδα.

Τα ύψη της περιοχής σχετίζονται και με την υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Η Περιφέρεια έχει εγκρίνει τα υψόμετρα της προμελέτης του έργου. Ομως, η απάντηση που έδωσε ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ήταν ότι απαιτείται η τελική μελέτη για να εγκρίνει τα ύψη.

Ωστόσο, για να προκύψει η τελική μελέτη του έργου απαιτείται η έκδοση της άδειάς του. Αυτό είναι το κώλυμα που προκαλεί την καθυστέρηση στις εξελίξεις του γηπέδου, καθώς η Ενωση έχει κλείσει όλες τις άλλες εκκρεμότητες νομότυπα. «Ο φάκελος αδείας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι έτοιμος από τις 15.01.2017! Η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια!», έγραψε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος επανειλημμένα τονίζει ότι δεν είναι αυτός που καθυστερεί την Ενωση και πως η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει τις ενέργειές της για το γήπεδο. Ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος απλώς γνωμοδοτεί για τα ύψη.

«Οχι, δεν γνωμοδοτούμε για τα ύψη. Εμείς είμαστε αυτοί που τα δίνουν. Είναι αρμοδιότητα της τεχνικής υπηρεσίας των δήμων αυτή», απάντησε δήμαρχος ενός εκ των γειτονικών περιοχών στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο οποίος δεν θέλησε να γίνει γνωστό το όνομά του προκειμένου να αποφύγει αντιπαραθέσεις στην ΚΕΔΕ και να μην ταλαιπωρηθεί για ένα θέμα που δεν τον αφορά. Στην ουσία δηλαδή διαψεύδεται ο κ. Βασιλόπουλος.

Η εναλλακτική της ΑΕΚ είναι να κινηθεί μέσω της Περιφέρειας και μαζί με την κυβέρνηση να βρει τον ασφαλέστερο νομικά τρόπο για να παρακαμφθεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και να ξεπεραστεί το κώλυμα που καθυστερεί τα σχέδιά της για το γήπεδο. Στόχος τους είναι να βρεθεί μια φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα σχετίζεται με υψηλής επένδυσης έργα, αποκλειστικά. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθούν παράλληλα και οι δήμοι και δεν θα τους αφαιρεθεί η αρμοδιότητα της υψομετρικής έγκρισης. Η Περιφέρεια, η ΠΑΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή γι' αυτό το σκοπό και αναμένεται μέχρι το Πάσχα να έχει βρεθεί η λύση.

Πιθανή η τοποθέτηση Μελισσανίδη

Υπάρχει ακόμη η σκέψη να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει για να αναλύσει ή να ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ θα ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο και θα προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας για την «Αγιά Σοφιά». Δεν σκοπεύει να μπει στη διαδικασία αντιπαράθεσης με τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς πλέον συνεχίζει χωρίς να τον περιμένει...

Στην ΠΑΕ ανέφεραν: «Εχουμε τελειώσει οριστικά με το θέμα του Βασιλόπουλου. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο και δεν πρόκειται να περιμένουμε κάποια εξέλιξη από την πλευρά του Δήμου. Παράλληλα, συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό, μειώσαμε το ύψος του γηπέδου κατά δύο μέτρα, όπως ζήτησε το ΚΕΣΑ. Τα πάντα είναι έτοιμα και απομένει αυτό το τυπικό χαρτί για να προχωρήσουμε με το γήπεδο».

Η Ενωση μπορεί να πάρει την υψομετρική έγκριση από την Περιφέρεια, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος, με τον οποίο συνομιλήσαμε και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αυτή την... παράκαμψη της την επιτρέπει ο προηγούμενος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός της χώρας που άλλαξε το 2013. Σε αυτόν αναφερόταν ότι όταν οι Δήμοι δεν εκδίδουν άδειες, η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρεται στη νομαρχία. Ο νέος κανονισμός δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά επίσης δεν καταργείται και ο προηγούμενος.

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο στην ΠΑΕ σκέπτονται το ενδεχόμενο να προσβάλλει την έγκριση ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας και επιθυμούν να είναι απολύτως καλυμμένοι νομικά, προκειμένου να αποφύγουν νέες καθυστερήσεις. Γι' αυτό θα περιμένουν τη νομοθετική ρύθμιση και έπειτα θα συνεχίσουν με την έκδοση της άδειας.

*sentragoal.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.