Τα xpήματα που εξασφάλισε η ΑΕΚ από την νίκη επί της Αμπερντίν
Τα xpήματα που εξασφάλισε η ΑΕΚ από την νίκη επί της Αμπερντίν
Διαβάστε τα χρήματα που εξασφάλισε η ΑΕΚ από την παρουσία της στο Conference League μετά την αναμέτρηση με την Αμπερντίν στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της Αμπερντίν στην OPAP Arena, επικρατώντας με 6-0. Οι κιτρινόμαυροι εκτός από τους τρεις βαθμούς για τη League Phase του Conference League κέρδισαν και κάποια χρήματα στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, συγκεκριμένα 400 χιλιάδες ευρώ. Έτσι το συνολικό ποσό έφτασε τα 5.998.000 ευρώ, δηλαδή προσέγγισε τα έξι εκατομμύρια ευρώ.
Στο Conference League κάθε ομάδα λαμβάνει 400.000 ευρώ για κάθε νίκη και 133.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία. Φυσικά στη League Phase κάθε ομάδα λαμβάνει και μπόνους με βάση την τελική της κατάταξη. Οι ομάδες ανάλογα τη θέση που θα καταλάβουν θα λάβουν μετοχές των 28 χιλιάδων ευρώ (ως μπόνους).
Ο τελευταίος της League Phase θα λάβει μια τέτοια μετοχή, ενώ ο πρώτος 36 μετοχές (άρα περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ).
Αναλυτικά τα πόσα που διεκδικεί η ΑΕΚ αν συνεχίσει μετά τη League Phase
Πρόκριση στα playoffs: 200.000 ευρώ ανά ομάδα
Οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 9-16: 200.000 ευρώ
Πρόκριση στη φάση των 16: 800.000 ευρώ ανά ομάδα
Οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 1-8: 400.000 ευρώ
Πρόκριση στα προημιτελικά: 1.300.000 ευρώ ανά ομάδα
Πρόκριση στα ημιτελικά: 2.500.000 ευρώ ανά ομάδα
Πρόκριση στον τελικό: 4.000.000 ευρώ ανά ομάδα
Ο νικητής θα λάβει επιπλέον 3.000.000 ευρώ
Τα χρήματα που εξασφάλισε πριν από την έναρξη του Conference League
Με την εξασφάλιση της θέσης τους στη League Phase, οι “κιτρινόμαυροι” έβαλαν στα ταμεία τους μίνιμουμ 3.170.000 ευρώ. Ακόμη, στην πορεία της στα προκριματικά η ΑΕΚ έβαλε στα ταμεία της 525 χιλιάδες ευρώ.
Από το value pillar εξασφάλισε 1.323.000 ευρώ από το ευρωπαϊκό μέρος που έχει να κάνει με το market pool και το πενταετές ranking στην UEFA και 552.000 ευρώ από το “μη ευρωπαϊκό μέρος” που είναι το δεκαετές ranking στην UEFA.
Έτσι το συνολικό ποσό που λαμβάνει η ΑΕΚ (αν αθροίσουμε και τις 28.000 ευρώ που θα λάβει ο τελευταίος της League Phase) είναι 5.598.000 ευρώ.
Ακολούθησε το Aek21fans.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις της ΑΕΚ