Header Ads


Τα δεδομένα για την ΑΕΚ στις κληρώσεις του Conference League!

Τα δεδομένα για την ΑΕΚ στις κληρώσεις του Conference League!


Τα δεδομένα για το ευρωπαϊκό καλοκαίρι της ΑΕΚ και ο δρόμος για την τελική φάση του θεσμού

Η ΑΕΚ τερμάτισε στην 2η θέση της Stoiximan Super League και θα διεκδικήσει μία θέση στην τελική φάση του Conference League της σεζόν 24/25. 


Το ταξίδι για την Ένωση ξεκινά στις 25 Ιουλίου από τον 2ο προκριματικό του θεσμού. Η ομάδα θα πρέπει να κάνει συνολικά τρεις προκρίσεις για να αγωνιστεί στην τελική φάση. 

Όπως έχει διαμορφωθεί ο «χάρτης» των προκριματικών στον 2ο και τον 3ο η ΑΕΚ αναμένεται να μπει ως ισχυρή. Αυτό σημαίνει πως θα βρει απέναντι της ομάδες που σίγουρα δεν θα αποτελούν φόβητρο. Λογικά λοιπόν η Ένωση έχει υψηλές πιθανότητες να περάσει στα play-offs.



Εκεί όμως το τοπίο είναι ακόμα θολό. Ομάδες που αποκλείστηκαν από Champions League και Europa θα συμμετέχουν σε αυτή τη φάση ενώ παράλληλα θα μπουν και οι σύλλογοι των κορυφαίων πρωταθλημάτων. 

Η ΑΕΚ έχει πιθανότητες να είναι στο γκρουπ των ισχυρών και να ελπίζει σε μια καλή κλήρωση. Αν βρεθεί στους ανίσχυρους τότε πολλοί από τους υποψήφιους αντιπάλους της θα είναι πολύ ποιοτικές ομάδες όπως η Τσέλσι, η Ρεάλ Μπέτις και η Λανς.



Να θυμίσουμε ότι και το Conference League θα διεξαχθεί σε νέα μορφή. Αν βρεθεί στην τελική φάση η ΑΕΚ θα κληρωθεί με άλλες έξι ομάδες και θα δώσει συνολικά έξι παιχνίδια, τρία εντός και τρία εκτός. Από όλους τους «ομίλους» θα προκύψει η συνολικά βαθμολογία των 36 ομάδων. 

Οι πρώτοι οκτώ θα προκριθούν απευθείας στη φάση των 16. Οι ομάδες από την 9η έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε διπλά νοκ-άουτ playoffs, με τις νικήτριες να προχωρούν επίσης στους 16.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.