Header Ads


Η ΑΕΚ πάνω από Μπάγερν και Παρί: Το τρομερό στατιστικό της ΑΕΚ με την μπάλα στα πόδια της

Η ΑΕΚ πάνω από Μπάγερν και Παρί: Το τρομερό στατιστικό της ΑΕΚ με την μπάλα στα πόδια της


Η ΑΕΚ τρέχει ασταμάτητα όταν δεν έχει την μπάλα πιέζοντας ασφυκτικά ωστόσο όπως φαίνεται το ίδιο κάνει και με την μπάλα στην κατοχή της έχοντας καλύτερη επίδοση σε αυτόν τον τομέα από ομάδες όπως η Μπάγερν και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα τρέχει πολύ. Με τον Πελάδο στο τιμόνι της η Ένωση έχει μεταμορφωθεί πλήρως στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Αργεντινού τεχνικού τρέχουν και καλύπτουν αμέτρητα μέτρα στα παιχνίδια.



Ειδικότερα, όταν η Ένωση δεν έχει την μπάλα στα πόδια της οι «κιτρινόμαυροι» εντείνουν την πίεση τους, κλείνοντας άμεσα όλους τους χώρους προκειμένου να επαναφέρουν την κατοχή στα δικά τους πόδια. Το ίδιο συμβαίνει ωστόσο και όταν η μπάλα βρίσκεται στην κατοχή της. Και μάλιστα σε ακόμα υψηλότερο βαθμό, όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά.

Η ΑΕΚ τρέχει περισσότερο με την μπάλα στα πόδια της από Μπάγερν και Παρί



Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών «CIES» η ΑΕΚ βρίσκεται στην δεκάδα των ομάδων που τρέχουν περισσότερο με την κατοχή στα δικά τους πόδια, ανάμεσα σε συλλόγους από 34 διαφορετικά πρωταθλήματα.

Μάλιστα η ΑΕΚ βρίσκεται ψηλότερα από ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν. Συγκεκριμένα, η Ένωση βρίσκεται στην 7η θέση της σχετικής λίστας, έχοντας μέσο όρο 57,3% με την μπάλα στην κατοχή της, στα συνολικά χιλιόμετρα που καλύπτει σε έναν αγώνα.



Ένα τρομερό ποσοστό που αποδεικνύει και το πόσο πολύ τρέχουν οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο απλώνεται κυρίαρχα στο γήπεδο η ΑΕΚ, έχοντας την μπάλα στα μεγαλύτερα διαστήματα των παιχνιδιών στα δικά της πόδια.

Η Μπάγερν βρίσκεται μια θέση κάτω από την ΑΕΚ με ποσοστό 57% ενώ η Παρί στέκεται στην 10η θέση της λίστας με 56,9%. Πάνω από την Ένωση βρίσκονται οι Σέλτικ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρέιντζερς, Μπαρτσελόνα, Σαουθάμπτον και Σλάβια Πράγας.


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.