Header Ads


Τα είπε όλα με μια ατάκα ο Αλμέιδα: «Σε μία ώρα θα αρχίσω να δουλεύω για το επόμενο ματς»

Τα είπε όλα με μια ατάκα ο Αλμέιδα: «Σε μία ώρα θα αρχίσω να δουλεύω για το επόμενο ματς»


Προσεκτικός και μετρημένος στα λεγόμενά μετά το 3-0 του Παναθηναϊκού ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα. 

Ο Αργεντινός φρόντισε στη συνέντευξη Τύπου να κρατήσει χαμηλούς τόνους αποθεώνοντας, βέβαια, παίκτες και κόσμο. 


Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως επισήμανε ότι «σε μία ώρα θα αρχίσω να δουλεύω για το επόμενο παιχνίδι».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλμέιδα:

Αν περίμενε ότι θα εξελισσόταν τόσο εύκολη η βραδιά για την ΑΕΚ κι αν θεωρεί ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για μεγαλύτερο σκορ;

«Πρώτα απ’ όλα καλησπέρα. Πάντα πιστεύω. Αν δεν πίστευα δεν θα μπορούσα να προπονώ. Πιστεύω στους παίκτες μου και τη φιλοσοφία μας και σέβομαι πολύ τους αντιπάλους. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Έπρεπε να το κερδίσουμε. Κρατάω τον τρόπο που κερδίσαμε. Είναι κάτι αρκετά παρόμοιο με τον τρόπο που παίζουμε τώρα. Οπότε αυτό με χαροποιεί. Με χαροποιεί για σήμερα. Σε μία ώρα θα αρχίσω να δουλεύω για το επόμενο παιχνίδι».



Αν τακτικά ήταν το καλύτερο φετινό ματς της ΑΕΚ και πώς η ΑΕΚ τακτικά προσαρμόστηκε στο δεύτερο ημίχρονο στις αλλαγές του ΠΑΟ;

«Οσον αφορά το πρώτο ερώτημα νομίζω ήταν πολλά παιχνίδια για να είμαστε τώρα στην πρώτη θέση. Ναι, αυτό που μπορώ να υπογραμμίσω ότι ανεξαρτήτου αντιπάλου προσπαθούσαμε να κάνουμε το ίδιο. Αυτό είναι που μου αρέσει. Οι αντίπαλοι άλλαξαν συστήματα και χαρακτηριστικά σε παίκτες που χρησιμοποίησαν. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να προσαρμοστούμε στο αμυντικό κομμάτι. Οσον αφορά τον έλεγχο και το επιθετικό μας κομμάτι ήταν να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Ο αντίπαλος είχε δυο παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Η στρατηγική ήταν να μην ακουμπήσουν τη μπάλα. Ήξερα πως αν γινόταν αυτό θα είχαμε κερδίσει το 70% του παιχνιδιού. Οι παίκτες το εφάρμοσαν και τα πήγαν τέλεια».

Η σημασία της παρουσίας του Αραούχο σε αυτό το σύστημα που περιέγραψε πριν από λίγο;



«Στην πραγματικότητα όλοι ήταν σημαντικοί. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι όλοι να βάλουν το λιθαράκι τους όποτε κληθούν να παίξουν. Λειτουργούμε ως σύνολο. Και όχι με ατομικά χαρακτηριστικά. Αυτό μας χαρακτηρίζει δύο χρόνια τώρα. Έκρινα ότι έπρεπε να ξεκινήσει ο Σέρχιο. Του ταίριαζε. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τελειώνει το συμβόλαιό του. ήθελα να παίξει μπροστά στον κόσμο μας σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Και ο Σέρχιο και όλοι απέδωσαν στο μάξιμουμ».

Για τον κόσμο κι αν έχει κάποιο σχόλιο;

«Πάντα μιλάω για τον κόσμο. Είναι ένας έξτρα παίκτη. Εχω παίξει ποδόσφαιρο σε αρκετά μέρη. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή την ενέργεια του κόσμου της ΑΕΚ δεν την βρίσκει σε πολλα γήπεδα. Στηρίζουν την ομάδα και τον παίκτη. Η Ένωση που έχουμε μας κάνει πιο δυνατούς. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για την είσοδο του Μήτογλου και την τριάδα πίσω που είδαμε μετά από καιρό και αν έγινε λόγω της παρουσίας Σπόραρ – Ιωαννίδη;

«Ναι. Είχαν μια γραμμή των πέντε. Τρεις στη μέση και δυο μπροστά. Οπότε σε αυτή τη χρονική θα πρέπει να σκέφτεσαι κάπως τα πράγματα. Αναλύω αρκετά τους αντιπάλους. Ο Ιωαννίδης είναι παίκτης που με τη δύναμη και τις κινήσεις του κερδίζει. Τοσο ο Κάλενς όσο και ο Βίντα τον είχαν μαρκάρει πάρα πολύ καλά. Έπειτα για να κλειδώσουμε το αποτέλεσμα και με τον αντίπαλο ίσως θα προσπαθήσει να σκοράρει με σέντρα, κάναμε αυτό αυτή τη φορά».

Η σκέψη του για τη βαθμολογία και τη συνέχεια του τίτλου;

«Αυτό που σκέφτομαι είναι να το διασκεδάσω σήμερα. Γιατί τα ντέρμπι δεν τα κερδίζεις κάθε μέρα. Δεν είναι κάτι νορμάλ. Το διασκεδάζω. Υπάρχει πολλή δουλειά. Καταλαβαίνω όταν τα πράγματα πάνε καλά και όταν δεν πάνε καλά. Θέλω να το γιορτάσω απόψε για την ενέργεια που βγήκε. Αυτό το συναίσθημα ότι οι παίκτες μας ανήκουν σε αυτή την ομάδα… Σε προσωπικό επίπεδο δεν αλλάζει τίποτα. Υπάρχουν τρία ματς πολύ δύσκολα. Θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για να παίξουμε κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ. Επίσης μετά δυστυχώς το πρωτάθλημα σταματάει άλλες τρεις εβδομάδες. Άλλη μια διακοπή… Επηρεάζει λίγο την ενέργειά μας αυτό. Μετά είναι περίεργο να ετοιμάσεις δυο κοντινά παιχνίδια, όταν θα έχεις τρεις εβδομάδες. Δεν κοιτάζω η αλήθεια είναι πολύ τη βαθμολογία. Μένουν τρία ματς. Οποιος κάνει τα πράγματα καλύτερα θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Ολες οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Για μένα η χαρά τελειώνει σήμερα. Από αύριο ξανά δουλειά».

Αν περίμενε τα σημερινά αποτελέσματα των αντιπάλων;

«Η αλήθεια είναι δεν τα κοιτάω. Το ένα δεν μπορούσα να το δω ούτως ή άλλως. Αλλα δεν τα κοιτάω. Εχω εμπιστοσύνη σε εμάς. Διαφορετικά ό,τι λέω στους παίκτες μου θα είναι ψέματα. Όταν κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι χάνεις ενέργεια. Και η δική μου ενέργεια είναι 200% στην ΑΕΚ. Αυτό προσπαθώ κι αυτό προσπαθώ να κάνω».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.