Header Ads


Οι τρεις πιθανές θέσεις Λιούμπισιτς στην 11αδα της ΑΕΚ

Οι τρεις πιθανές θέσεις Λιούμπισιτς στην 11αδα της ΑΕΚ


Τι ετοιμάζει ο Ματίας Αλμέιδα - Για ποιες θέσεις τον υπολογίζει ενόψει της συνέχειας

Ο νεοαποκτηθείς από την ΑΕΚ, Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, χτυπάει την πόρτα της ενδεκάδας για το ματς με τον Αστέρα στο οποίο θα παίξει ούτως ή άλλως. Τι προσφέρει ενόψει ΠΑΟΚ.




Ο Αλμέιδα δεν είναι προπονητής που εμπιστεύεται εύκολα ποδοσφαιριστές δίχως να τους περάσει από κόσκινο στις προπονήσεις, όμως όπως και στην περίπτωση με τον Κάλενς ο οποίος αγωνίστηκε βασικός έχοντας μόλις 3-4 προπονήσεις με όλη την ομάδα, στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 25/9, έτσι και με τον Λιούμπιτσιτς είναι αρκετά πιθανό να πράξει το ίδιο.

Η ομάδα έχει μεγάλες ανάγκες στη μεσαία γραμμή της οι οποίες προκύπτουν από τις απουσίες του τραυματία Σιμάνσκι και το τιμωρημένου Γιόνσον κι ενώ ο Κώστας Γαλανόπουλος επέστρεψε μεν στις προπονήσεις, ωστόσο είναι πίσω από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας και δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει για περισσότερο από ένα μισάωρο στον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης.



Σύμφωνα με την πιο safe επιλογή, ώστε να μην πέσει στα βαθιά ένας ποδοσφαιριστής που αυτές τις μέρες γνωρίζεται με τους νέους συμπαίκτες του, θα μπορούσε στο ‘’6’’ να ξεκινήσει ο Πινέδα και στο ‘’8’’ ο Μάνταλος έχοντας μπροστά τους τον Τσούμπερ.

Ωστόσο το γεγονός οτι ο Αλμέιδα ζήτησε να κάνει αμέσως προπόνηση την Πέμπτη ο Λιούμπιτσιτς, δίχως να έχει περάσει τα εργομετρικά ώστε να μη χαθεί χρόνος συνεύρεσης με την ομάδα, δείχνει ότι στο μυαλό του έχει ξεκάθαρο σκοπό να κερδίσει χρόνο και να καρπωθεί υπηρεσίες από τον 24χρονο μέσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.



Άνετα προσφέρει σε τρεις διαφορετικούς ρόλους

Ο Λιούμπιτσιτς έδειξε από την πρώτη προπόνηση ότι σωματικά και πνευματικά είναι πανέτοιμος για να μπει στην ομάδα. Το είπε και στον προπονητή όταν συζήτησαν προτού ακόμα έρθει στην Ελλάδα για να ενταχθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ, ότι είναι στο επίπεδο που πρέπει, πανέτοιμος και απόλυτα fit. Το γεγονός δε ότι αγωνίζεται με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις του άξονα, δίνει περισσότερες πιθανότητες ακόμα και για να πάρει φανέλα βασικού κόντρα στον Αστέρα.

Πέραν του ότι έχει παίξει πολλές φορές ως αμυντικός χαφ αλλά και ως ‘’οχτάρι’’, είναι διαθέσιμος για να καλύψει ακόμα ένα κενό το οποίο προκύπτει ενόψει του κυριακάτικου ματς, αυτό στο αριστερό άκρο της επίθεσης απ' όπου θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Γκατσίνοβιτς.

Είναι και αυτή μία θέση που γνωρίζει, περισσότερο βέβαια ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Όμως επειδή για μεγάλο διάστημα στην έως τώρα καριέρα του έχει χρησιμοποιηθεί και ως πλάγιος full μπακ, γνωρίζει πώς είναι να υποστηρίζει το μεσοεπιθετικό παιχνίδι από τις πτέρυγες.

Η συμμετοχή του είτε σε ρόλο βασικού είτε ως αλλαγή, προφανώς είναι απαραίτητη για να αποκτήσει την πρώτη γεύση συνεργασίας με τους νέους συμπαίκτες του ενόψει και του μεγάλου ντέρμπι που θα δώσει η ΑΕΚ στην Τούμπα, τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Σε ένα παιχνίδι που πιθανότατα θα έχει αξία κορυφής, ανάμεσα σε δύο ομάδες που γνωρίζονται τόσο καλά μεταξύ τους, ο Κροάτης χαφ παρέχει την ευκαιρία στον Αλμέιδα να παρουσιάσει κάποιες καινούργιες ιδέες, σίγουρα διαφορετικές από αυτές που έχουν συνηθίσει οι εγχώριοι αντίπαλοι. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κρυφό όπλο, βάσει και του τρόπου που θα του ζητηθεί να κινηθεί και να δημιουργήσει πάνω στο χορτάρι.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.