Header Ads


Το πρώτο μεγάλο όνομα που «έκοψε» ο Σπανούλης στην Εθνική!

Το πρώτο μεγάλο όνομα που «έκοψε» ο Σπανούλης στην Εθνική!


Ποιες είναι οι αποφάσεις του Ομοσπονδιακού κόουτς για την ομάδα που θέλει να παρουσιάσει τόσο στα "παράθυρα" όσο και στο ΠροΟλυμπιακό. Οι επαφές με Αντετοκούνμπο, Σλούκα, Καλάθη και ποιος μένει εκτός ρόστερ...

Στην εποχή τού Βασίλη Σπανούλη κινείται η Εθνική ομάδα, καθώς ο παλαίμαχος άσος αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΟΚ και ανέλαβε τα ηνία του αντιπροσωπευτικου συγκροτήματος.




Σε μια κίνηση που θυμίζει την εποχή τού Παναγιώτη Γιαννάκη, η Ελληνικη Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε έναν μεγάλο αθλητή αλλά σχετικά άπειρο προπονητή (βέβαια ο Σπανούλης έχει ήδη μια πρώτη, εξαιρετική σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη με το Περιστέρι). 

Με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχει άλλος αέρας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά από τη θητεία τού Δημήτρη Ιτούδη στην άκρη του πάγκου.



Το σημαντικό, τώρα, είναι να δούμε ποιες αλλαγές μπορεί να φέρει η παρουσία τού Βασίλη στην άκρη του πάγκου, δεδομένου ότι ο V-Span είχε τεράστια καριέρα, που την σέβεται και την τιμάει ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ - Άρα αυτό αποτελεί έμπνευση και κίνητρο για τους αθλητες που θα επιλέξει ή μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά.

Οι επιστροφές


Να δούμε ποιοι παίκτες θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις της Εθνικής, που για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν είχαν βρεθεί στο Μουντομπάσκετ; Διαβάστε ονόματα: Σλούκας, Καλάθης, Κώστας Αντετοκούνμπο και Μήτογλου. Προφανώς και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει επικοινωνήσει ο Σπανούλης και αν είναι όλα καλά, θα συμμετάσχει γιατί θέλει πολύ και ο Giannis να συνεργαστεί μαζί του.



Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Ντόρσεϊ, γιατί ο νέος προπονητής θεωρεί ότι ο Γουόκαπ είναι πολύ πιο χρήσιμος! Τον θεωρεί κολόνα, κι αυτός είναι ο λόγος που σκοπεύει να πάει στη θέση 2 τον Κώστα Σλούκα - Προκειμένου να χωρέσει στην ίδια 5άδα με τον Γουόκαπ, χωρίς η ομάδα να χάνει στην αμυντική της λειτουργία. Με αυτα τα δεδομενα δύσκολα θα λάβει κλήση ο Ντόρσεϊ, αν και φυσικά ο Σπανούλης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Τάιλερ είναι game changer, μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του στην καλή του μέρα, αν το βγουν δηλαδή τα σουτ.

Η ανανέωση


Υπάρχει φρέσκο αίμα, από εκείνους που θα έρθουν και θα φρεσκάρουν το υπάρχον ρόστερ; Το όνομα που έχει πάνω-πάνω στο μπλοκάκι του ο Βασίλης, είναι εκείνο του Νίκου Ρογκαβόπουλου.

Δεν είναι μόνο η εξαιρετική σεζόν που διανύει στην Ισπανία με τη φανέλα της Μπασκόνια, αλλά και γενικότερα ότι αυτό το παιδί δείχνει ότι έχει βρει τον δρόμο του και μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για την Εθνική ομάδα. Άλλωστε είναι μόλις 22 ετών, σε μια θέση που δεν μας περισσεύουν παίκτες...

Σε κάθε περίπτωση η έλευση του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα δείχνει ότι κάτι κινείται, κάτι αλλάζει ήδη από την πρώτη στιγμή, καθώς με τους Giannis-Σλούκα στο αρχικό σχήμα και με παίκτες όπως ο Καλάθης, ο Γουόκαπ, ο Μήτογλου αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, μπορεί να δώσει άλλη ωθηση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.