Header Ads


Ασύλληπτο ρεκόρ στα XGoals η ΑΕΚ με Πανσερραϊκό!

Ασύλληπτο ρεκόρ στα XGoals η ΑΕΚ με Πανσερραϊκό!


Η ΑΕΚ εκανε το απίστευτο νούμερο 5,61 με 33 τελικές, πάνω απο 15 εκτελέσεις εντός περιοχής και τουλάχιστον 8 μεγάλες ευκαιρίες κι όμως δεν νίκησε...!

Η ΑΕΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό έπιασε τον ασύλληπτα υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα δείκτη xGoals 5.61 (!!!) με 33 τελικές προσπάθειες, γεγονός που τονίζει την αστοχία των παικτών της «Ένωσης» που δε βρέθηκαν σε καλή μέρα σε ότι αφορά το τελείωμα των φάσεων




Τα νούμερα της ΑΕΚ σε ότι αφορά την επίθεση στον χθεσινό αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια απλά δεν… υπάρχουν και εξηγούν τόσο τον πολύ ψηλό βαθμό δημιουργίας μεγάλων φάσεων, όσο και την αναποτελεσματικότητα η οποία στέρησε από την «Ένωση» δύο βαθμούς μέσα στην έδρα της. 


Δείκτης… μαμούθ στα xGoals




 
Σύμφωνα με το Wyscout η ΑΕΚ έκανε κόντρα στους Σερραίους 33 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 ήταν εντός εστίας. Πάρα πολύ μεγάλο νούμερο για να προκύψει μόλις ένα γκολ. Το ακόμα πιο ακραίο έχει να κάνει με τον δείκτη xGoals της «Ένωσης» κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Το 5.61 xGoals με το οποίο αξιολογήθηκαν από το Wyscout οι τελικές προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» είναι ένα νούμερο μαμούθ το οποίο συναντά κανείς μια φορά ανά 5ετία στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. 



Ειναι χαρακτηριστικό πως η περυσινή καλύτερη επίδοση της ΑΕΚ ηταν στον αγώνα με τον Ιωνικο όπου μόλις ξεπέρασε το 4 και βέβαια όχι με την ομάδα «κυπέλλου» που έπαιξε χθες λόγω των απανωτών Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων αλλά με την βασική εντεκάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

 

Πολλές τελικές από καλές θέσεις, αλλά…



Οι παίκτες της ΑΕΚ εκτέλεσαν από πολύ καλές θέσεις στο παιχνίδι, είχαν πάνω από 15 τελικές προσπάθειες εντός της αντίπαλης περιοχής, ενώ είχαν αρκετές τελικές και από το σημείο του πέναλτι και το ύψος της μικρής περιοχής του Πανσερραϊκού. Δεδομένα ο απολογισμός του ενός γκολ είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τις ευκαιρίες που είχε η «Ένωση» στο ματς και ξεκάθαρα αποτελεί τη βασική αιτία για την οποία η ομάδα δεν κατάφερε να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα.


Το καλό και το κακό… «νέο»


 
Όπως είπε και ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου του χθεσινού αγώνα, υπάρχει ένα καλό και ένα κακό νέο: Το καλό νέο -που δεν είναι και τόσο… νέο- είναι ότι η ομάδα δημιουργεί καθαρές ευκαιρίες ακόμα και απέναντι σε κλειστές άμυνες. Το κακό νέο -που επίσης δεν είναι τόσο νέο- είναι ότι χρειάζεται πολλές τελικές προσπάθειες για να βρει δίχτυα. «Θέλαμε να σκοράρουμε πριν… σουτάρουμε» είπε χθες ο κόουτς και η συγκεκριμένη του φράση είναι η πιο αντιπροσωπευτική της κατάστασης αλλά και της ψυχολογίας που δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην τελική προσπάθεια. 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.