Header Ads


Προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Νέλσον Ολιβέιρα

Προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Νέλσον Ολιβέιρα


Θέλει να φορέσει και τα...ερυθρόλευκα ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ

Ο Πορτογάλος φορ ταιριάζει ιδανικά στα πλάνα του Ισπανού προπονητή. Θέλει έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά και παρότι ζητάει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, όπως συνέβη και στον ΠΑΟΚ, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να προχωρήσει η μεταγραφή!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έχει κρύψει ότι δουλεύει συστήματα χωρίς κλασικό σέντερ φορ στον Ολυμπιακό, όπως δείχνουν οι σχετικές δοκιμές του σε προπονήσεις και φιλικά το φετινό καλοκαίρι. 




Ο Ισπανός τεχνικός τοποθετεί κυρίως τον Μασούρα και δευτερεύοντως τον Μπιέλ σε θέση κεντρικού επιθετικού, με το "πείραμά" του πάντως να απέχει πολύ από το να θεωρηθεί πετυχημένο, προς το παρόν.

Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να σκοράρουν κυρίως όταν είχαν τον Ελ Αραμπί στην ενδεκάδα τους, ενώ τα προβλήματα της τακτικής με τον Μασούρα σε ρόλο "false 9" έγιναν ιδιαίτερα εμφανή κόντρα στη Νόριτς. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ελάχιστες φάσεις για γκολ απέναντι στους Άγγλους και οι επιθετικοί του κατάφεραν ουσιαστικά να απειλήσουν μόνο μετά από πρέσινγκ, κλέβοντας δηλαδή την μπάλα κοντά στην αντίπαλη εστία.

Στο Λιμάνι φαίνεται πως είναι ειλημμένη απόφαση η απόκτηση ενός σέντερ φορ κλάσης, μιάς και φαντάζει πολύ δύσκολο να βγει η σεζόν με τους Ελ Αραμπί και Χασάν. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι ουκ ολίγα, ενώ πολλά από αυτά είναι ιδιαιτέρως δυνατά, όπως αυτό του Ραφαέλ Μπορέ. Υπάρχει όμως, θεωρητικά, και η περίπτωση ενός... γνώριμου ονόματος από την Ελλάδα.



Ο λόγος για τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος φέρεται να έχει προταθεί στον Ολυμπιακό!

Η σχετική πληροφορία προέρχεται από τον Κώστα Νικολακόπουλο, με τον πάντα ενημερωμένο ρεπόρτερ Ολυμπιακού να γράφει πρόσφατα στο gazzetta.gr για τη σύνδεση μεταξύ των Πειραιωτών και του Πορτογάλου επιθετικού.

Ο Ολιβέιρα έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν τα βρήκε με τους Θεσσαλονικείς για την ανανέωση του συμβολαίου του παρότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζητούσε την παραμονή του στην Τούμπα. Η αλήθεια είναι πως στον Δικέφαλο υπήρξε προβληματισμός για το αν έπρεπε να κρατήσουν τον 32χρονο άσο ή να τον αφήσουν να φύγει και να επενδύσουν σε άλλον επιθετικό. Τελικά επικράτησε το δεύτερο σενάριο, αφού οι Ασπρόμαυροι δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τον τρόπο που τελείωσε την περσινή σεζόν ο Ολιβέιρα. Ξεκίνησε μεν δυναμικά, ωστόσο ένας τραυματισμός τον "φρέναρε" και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πιάσει εκ νέου ανάλογα στάνταρ απόδοσης. Μέτριος ο τελικός ο τελικός απολογισμός του με 7 γκολ πέρυσι, εκ των οποίων κανένα δεν επετεύχθη στα πλέι οφ.



Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Ολιβέιρα φέρεται να έχει το στυλ του επιθετικού που ψάχνει ο Μαρτίνεθ. Η ηλικία του δεν θα αποτελούσε εμπόδιο για τον Ισπανό τεχνικό, αν λάβουμε υπ' όψιν τις μεταγραφές του 35χρονου Ιμπόρα και του 33χρονου Κίνι. Το θέμα είναι αν οι Ερυθρόλευκοι κρίνουν πως ο Ολιβέιρα σε αυτή τη φάση της καριέρας του είναι ένας παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Άλλωστε, ποτέ δεν επέδειξε σταθερότητα στην έως τώρα καριέρα του στην Ελλάδα. Ακόμα και στην καλύτερη του σεζόν (16 γκολ για λογαριασμό της ΑΕΚ το 2019-20), ήταν ένας σέντερ φορ ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Σε όλα αυτά προσθέστε και την ευπάθειά του στους τραυματισμούς.

Ναι μεν η περίπτωση Ολιβέιρα θυμίζει κάτι από... Πασχαλάκη με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, αλλά θα μας προξενήσει μεγάλη εντύπωση αν ο Πορτογάλος αποτελέσει τον εκλεκτό του Μαρτίνεθ για την επίθεση του Ολυμπιακού.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.