Header Ads


Η Ντιναμό διέλυσε την Αστάνα και σκέφτεται την ΑΕΚ

Η Ντιναμό διέλυσε την Αστάνα και σκέφτεται την ΑΕΚ


Οι Κροάτες επιβεβαίωσαν το πόσο καλή και δουλεμένη ομάδα είναι και τη μεγάλη διαφορά ποιότητας που έχουν με την Αστάνα, την οποία διέλυσαν με 4-0 στο Μάξιμιρ - Η ομάδα του Ιγκόρ Μίστσαν, καθάρισε από απόψε την πρόκριση και ήδη σκέφτεται τις μάχες με την ΑΕΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League 




Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ την αναμέτρηση με την Αστάνα και ουσιαστικά από απόψε, σφράγισε την πρόκριση της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αποτελώντας τον προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ! Οι Κροάτες του Ιγκόρ Μπίστσαν, έκαναν ότι ήθελαν στο Μάξιμιρ, επιβεβαίωσαν το πόσο καλή και δουλεμένη ομάδα είναι και διέλυσαν τους Καζακστανούς (4-0) με σόου Ιβάνουσετς που πέτυχε χατ-τρικ (41’ 43’, 56’) και τον Πέτκοβιτς να ανοίγει το σκορ (35’). Το ματς, δεν σηκώνει ιδιαίτερης κριτικής, με την Ντινάμο του 4-2-3-1 που μετατρέπεται σε 4-3-3 - αφού υπάρχει διαρκή κίνηση - να… σκέφτεται ήδη τις μάχες με την ΑΕΚ που θυμίζουμε είναι προγραμματισμένες για 8 ή 9 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις 15 του ίδιου μήνα στην Κροατία. 



Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1 το οποίο μετατρεπόταν σε 4-3-3, καθώς είναι μια ομάδα με διαρκή κίνηση και ιδίως οι Μπατούρινα που είναι στο “10” και Ιβάνουσετς που έπαιζε στο αριστερό φτερό, άλλαζαν θέσεις. Από την μεριά της η Αστάνα κατέβηκε στην Κροατία με 5-4-1 και διπλή άμυνα ζώνης, έχοντας μπροστά μόνο τον Νταρμπόε ο οποίος φάνηκε μόνο στο πρώτο 20λεπτο και δημιούργησε κάποια προβλήματα με την ταχύτητα και τη δύναμη του. Μέχρι εκεί όμως. Η Ντινάμο μετά το 20λεπτο πάτησε γκάζι, ανέβασε ταχύτητα και παρέσυρε στο δικό της ρυθμό την Αστάνα που δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Στο 24’ ο Πέτκοβιτς απείλησε με ώραίο σουτ, ενώ στο 26’ οι Κροάτες που πίεζαν ασφυκτιά είχαν και δοκάρι με κεφαλιά του Ριστόφσκι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Εν τέλει, η υπεροχή της Ντινάμο, απέφερε καρπούς στο 35’ όταν ο Πέτκοβιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε ένα σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έχοντας και την εύνοια της τύχης καθώς αυτή άλλαξε πορεία. Από εκεί και πέρα η Αστάνα κατέρρευσε και η Ντινάμο έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Ο Ιβάνουσετς που έπαιζε αριστερά αλλά συνέκλινε συνεχώς προς τα μέσα, έκανε το 2-0 με μια τέτοια κίνηση και ένα ωραίο πλασέ στο 41’, ενώ δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης που διακρίνεται για την ταχύτητα του με κεφαλιά από σέντρα του Μοχαράμι έγραψε το 3-0 της ανάπαυλας. Ήταν ένα πρώτο μέρος επαναλαμβάνουμε ολοκληρωτικής υπεροχής των Κροατών με 76% κατοχή 14 - 0 σουτ (τα 7 στην εστία) και περίπου 90% ακρίβεια στην πάσα. 

Ανάλογη εικόνα είχε και η επανάληψη στο Μάξιμιρ με την Ντιναμό απλά να επιβεβαιώνει την μεγάλη διαφορά ποιότητας συγκριτικά με την Αστάνα. Οι Κροάτες με γρήγορο ποδόσφαιρο δημιουργούσαν όποτε ήθελαν καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ και έτσι έφτασαν σε τέταρτο γκολ στο 56’ με ένα φανταστικό φαλτσαριστό σουτ του Ιβάνουσετς, που πέτυχε χατ-τρικ. Οι Κροάτες μετά τη μια ώρα έριξαν κάπως ρυθμούς, η Αστάνα είχε στο 70’ μια καλή στιγμή με τον Γιόβανσιτς, μετά από αρκετή ώρα, ενώ η Ντινάμο στο 72’ έχασε μοναδική ευκαιρία για πέμπτο γκολ με τον Μπατούρινα που από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε αουτ. Το ματς ολοκληρώθηκε στην Κροατία με την Ντινάμο να κάνει και διαχείρηση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα κρατώντας άνετα το 4-0 που την στέλνει από απόψε στον επόμενο γύρο με τη ρεβάνς στο Καζακστάν σε μια εβδομάδα να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. 

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΠ (4-2-3-1): Λιβάκοβιτς, Ριστόφσκι, Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μοχαράμι, Μπούλιατ (71’ Μιχαιλιτσένκο), Μίσιτς, Μπατούρινα (80’ Μαρίν), Σπίκιτς (70’ Μέναλο), Ιβάνουσετς (90'4 Σούσιτς), Πέτκοβιτς (80’ ‘Εμρελι). 

ΑΣΤΑΝΑ (5-4-1): Τσόντριτς, Τομάσεβιτς, Μαροτσκίν, Αμάνοβιτς, Χοβανισιάν, Βογκορόφσκι (83’ Ντοσμαγκαμπέτοφ), Εμπόνγκ, Μπεισεμπέκοφ (60’ Γιόβανσιτς), Τόμασοφ, Ουρέγκα (68’ Αστάνοφ), Νταρμπόε (83’ Αιμπέτοφ). 








Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.