Header Ads


Οι οριστικοί πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League!

Οι οριστικοί πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League!

Ποια ομάδα απέφυγε η ΑΕΚ οριστικά - Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

Η ΑΕΚ έχει στα χέρια της την οριστική λίστα πιθανών αντιπάλων στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με μία σημαντική αφαίρεση και δύο προσθήκες. Τι περιμένει στην κλήρωση του Europa League.
Η πλειονότητα των εγχωρίων διοργανώσεων στην Ευρώπη έχει φτάσει στο τέλος. Η ΑΕΚ περίμενε την ολοκλήρωση ορισμένων εξ αυτών, όμως όχι πλέον. Οι βασικές ανακατατάξεις που θα μπορούσαν να συμβούν και να επηρεάσουν το μονοπάτι της Ένωσης της αφαίρεσαν έναν ισχυρό αντίπαλο από τον διάβα της και της έφεραν άλλους πιθανούς στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.


Η Γιουνγκ Μπόις βγήκε από το αρχικό πλάνοΗ Γιουνγκ Μπόις ήταν για καιρό η μοναδική ομάδα στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού γύρου, όπως η ΑΕΚ η μοναδική στους ανίσχυρους. Η κατάκτηση εισιτηρίου για τους ομίλους του Champions League μέσω Serie A από την Ίντερ προκάλεσε ντόμινο το οποίο έστειλε τους πρωταθλητές Ελβετίας στα playoffs κι εκτός ραντάρ των πρωταθλητών Ελλάδας, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Επιπλέον, προκλήθηκαν και οι εξής ανακατατάξεις: Η πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ ανέβηκε στους ομίλους από τα playoffs, η πρωταθλήτρια Τσεχίας Σπάρτα ανέβηκε στον 3ο προκριματικό από τον 2ο και οι πρωταθλητές Τουρκίας και Κύπρου, Γαλατάσαραϊ και Άρης, ανέβηκαν στον 2ο προκριματικό από τον 1ο.


Κροάτες, Δανοί και Τούρκοι αν...Η ΑΕΚ γνώριζε εδώ και καιρό ότι στους πιθανούς αντιπάλους είναι και το ζευγάρι του 2ου προκριματικού γύρου που θα περιλαμβάνει την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Ύστερα από την προηγούμενη εβδομάδα, έμαθε για ακόμα δύο αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η Κοπεγχάγη κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο στη Δανία και το ζευγάρι όπου θα βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο θα είναι υποψήφιο για την κλήρωση με την ΑΕΚ. Το ίδιο θα ισχύει και με το ζευγάρι της Γαλατάσαραϊ, η οποία κέρδισε έναν γύρο κι έτσι θα βρεθεί στην ίδια κληρωτίδα με την ελληνική ομάδα.

Αυτά είναι και τα τελευταία ζευγάρια που μπορούν να γίνουν γνωστά πριν αρχίσει η προκριματική διαδικασία. Στο γκρουπ των ισχυρών θα προκύψουν ακόμα τρία, τα οποία όμως θα γίνουν γνωστά όταν ολοκληρωθεί ο 1ος προκριματικός γύρος.

Οι πιθανότητες είναι στα υπόλοιπα τρία ζευγάρια που θα απαρτίσουν το γκρουπ των ισχυρών να υπάρχουν ομάδες όπως η Φερεντσβάρος, η Γκαραμπάγ, η Σλόβαν, η Σέριφ, η ΜΠΑΤΕ, η Ασανά, η Μακάμπι Χάιφα κ.ά. ως ισχυρές του ζευγαριού, μαζί με τρεις ανίσχυρες όπως η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, η Κλάκσβικ, η Παρτιζάνι, αλλά και η πρωταθλήτρια Πολωνίας Ράκοφ του Γιάννη Παπανικολάου και του Στράτου Σβάρνα.ύ.


Ορατό το ενδεχόμενο να γίνει ισχυρήΟι κληρώσεις με παρουσία ζευγαριών και όχι συλλόγων δίνει στην ΑΕΚ αρκετές πιθανότητες να... προβιβαστεί σε ισχυρή στην κλήρωση των playoffs, στην οποία θα είναι παρούσα, αφού θα διεξαχθεί πριν από τους αγώνες της στον 3ο προκριματικό γύρο.

Όπως έχει αναλυθεί ήδη, οι "κιτρινόμαυροι" χρειάζονται μια κατάλληλη κλήρωση για να τοποθετηθούν στο γκρουπ των ισχυρών και στη θεωρία να αυξήσουν τις πιθανότητες να φτάσουν μέχρι τη φάση των χρυσοφόρων ομίλων της διοργάνωσης.

Η κατάλληλη κλήρωση σημαίνει αντίπαλος με υψηλό συντελεστή στον 3ο προκριματικό, ώστε να τον υιοθετήσει στην κλήρωση των playoffs και να μετατραπεί (μαζί με τον αντίπαλό της στον 3ο προκριματικό) σε ισχυρή.

Ομάδες όπως η Φερεντσβάρος, η Γκαραμπάγ, η Γαλατάσαραϊ, η Κοπεγχάγη, αν φτάσουν μέχρι τον 3ο προκριματικό και κληρωθούν με την ΑΕΚ, πιθανότητα θα της προσφέρουν συντελεστή που θα τη στείλει στους ισχυρούς των playoffs.

Αντιθέτως, αν η ΑΕΚ κληρωθεί με κάποιο ζευγάρι όπου ο ισχυρός θα είναι ομάδες όπως η ΜΠΑΤΕ, η Σέριφ, η Αστανά κ.ά., ο δρόμος για την... αλλαγή μοιάζει πιο δύσκολος, ακόμα κι αν αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκρισης στα playoffs κόντρα σε τέτοιον αντίπαλο.


Οι ημερομηνίες των προκριματικών

Η Ένωση θα δώσει το πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου στις 8-9 Αυγούστου και το δεύτερο στις 15 του μήνα (κλήρωση στις 24 Ιουλίου). Αν φτάσει στα playoffs (κλήρωση στις 7 Αυγούστου), τότε θα αγωνιστεί στις 22-23 Αυγούστου πρώτη φορά και 29-30 του μήνα για τη δεύτερη, διεκδικώντας το "εισιτήριο" των ομίλων.

Αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό, θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League στις 24 Αυγούστου και θα δώσει το δεύτερο παιχνίδι στις 31 του μήνα (κλήρωση στις 7 Αυγούστου). Αν αποκλειστεί στα playoffs του Champions League θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League, ενώ αν αποκλειστεί στα playoffs του Europa League, θα υποβιβαστεί στους ομίλους του Europa Conference League.


Στην κλήρωση και του Europa LeagueΟ περίεργος προγραμματισμός της UEFA θα προκαλέσει άλλο ένα παράδοξο, που το είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια με τον τότε πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό.

Αν και στο Champions League, η ΑΕΚ θα βρεθεί και σε κλήρωση του Europa League, ακόμα κι αν δεν αποκλειστεί ποτέ! Αιτία, το μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει για τα προκριματικά και της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. Κατά συνέπεια, μαζί με το ζευγάρι της στον 3ο προκριματικό γύρο, θα βρεθεί στην κλήρωση των playoffs του Europa League στις 7 Αυγούστου.

Το νέο (και περίπλοκο) σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα γκρουπ προτεραιοτήτων, κάθε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει ομάδες από διαφορετικές... πηγές.


Στην κλήρωση και του Europa LeagueΟ περίεργος προγραμματισμός της UEFA θα προκαλέσει άλλο ένα παράδοξο, που το είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια με τον τότε πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό.

Αν και στο Champions League, η ΑΕΚ θα βρεθεί και σε κλήρωση του Europa League, ακόμα κι αν δεν αποκλειστεί ποτέ! Αιτία, το μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει για τα προκριματικά και της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. Κατά συνέπεια, μαζί με το ζευγάρι της στον 3ο προκριματικό γύρο, θα βρεθεί στην κλήρωση των playoffs του Europa League στις 7 Αυγούστου.

Το νέο (και περίπλοκο) σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα γκρουπ προτεραιοτήτων, κάθε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει ομάδες από διαφορετικές... πηγές. • Το γκρουπ 1ης προτεραιότητας περιλαμβάνει Άγιαξ (Ολλανδία), ΛΑΣΚ (Αυστρία), την κυπελλούχο ή την τρίτη Βελγίου (Άντβερπ ή Ουνιόν ή Γκενκ), την τρίτη της Ουκρανίας (Ντνίπρο ή Ζόρια), την κυπελλούχο ή την τρίτη Σκωτίας (Ινβερνές ή Αμπερντίν) και την Τσουκαρίτσκι (Σερβία)
 • Το γκρουπ 2ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τις έξι ηττημένες από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και το μονοπάτι πρωταθλητών. Σε αυτό το γκρουπ ενδέχεται να βρεθεί και η ΑΕΚ, αν αποκλειστεί στο πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης
 • Το γκρουπ 3ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τις πέντε νικήτριες από τον προκριματικό γύρο των πρωταθλητών στο Europa League
 • Το γκρουπ 4ης προτεραιότητας περιλαμβάνει τη Λουγκάνο και τις δύο νικήτριες από το μονοπάτι μη πρωταθλητών του προκριματικού γύρου του Europa League και ως εκ τούτου τον Ολυμπιακό αν προκριθεί
 • Με τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, οι τρεις ομάδες του γκρουπ 4ης προτεραιότητας θα ανοίξουν τη διαδικασία και θα κληρωθούν με τρεις ομάδες του γκρουπ 1ης προτεραιότητας. Οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του γκρουπ 1ης προτεραιότητας θα κληρωθούν με τρεις ομάδες του γκρουπ 3ης προτεραιότητας. Οι εναπομείνασες δύο ομάδες στο γκρουπ 3ης δυναμικότητας θα μπουν στην κληρωτίδα με τις έξι ομάδες του γκρουπ 2ης προτεραιότητας, οπότε και την ΑΕΚ, για τα τελευταία τέσσερα ζευγάρια των playoffs.

  Προκριματικά Champions League - Μονοπάτι πρωταθλητών

  ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (4 ΟΜΑΔΕΣ)

  Ισχυροί (2 ομάδες)

  1. Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) 7,500
  2. Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) 6,000

  Ανίσχυροι (2 ομάδες)

  1. Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο) 4,000
  2. Ατλέτικ ντ' Εσκαλντές (Ανδόρα) 1,033


  ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (30 ΟΜΑΔΕΣ)

  Ισχυροί (15 ομάδες)

  1. Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 27,000
  2. Γκαραμπάγ (Αζερμπαϊτζάν) 25,000
  3. Σλόβαν (Σλοβακία) 24,500
  4. Σέριφ (Μολδαβία) 19,500
  5. ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) 15,000
  6. Αστανά (Καζακστάν) 14,000
  7. Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 13,000
  8. Λουντογκόρετς (21,000) ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας (13,000) - Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας
  9. Ζάλγκιρις (Λιθουανία) 11,000
  10. Ελσίνκι (Φινλανδία) 11,000
  11. Φλόρα (Εσθονία) 10,500
  12. Σάμροκ (Ιρλανδία) 9,000
  13. Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) 9,000
  14. Ολίμπια (Σλοβενία) 9,000
  15. Ζρίνσκι (Βοσνία Ερζεγοβίνη) 8,500

  Ανίσχυροι (15 ομάδες)

  1. Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) 8,500
  2. Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε) 8,000
  3. Νικήτρια προκαταρκτικού γύρου (7,500)
  4. Ντινάμο Τιφλίδας (Γεωργία) 7,500
  5. Ράκοβ (Πολωνία) 5,000
  6. Παρτιζάνι (Αλβανία) 5,000
  7. Χέκεν (Σουηδία) 4,750
  8. Φάρουλ (Ρουμανία) 4,100
  9. Βαλμιέρα (Λετονία) 3,500
  10. Μπαλκάνι (Κόσοβο) 3,000
  11. Λαρν (Βόρεια Ιρλανδία) 3,000
  12. Ουράρτου (3,000) ή Πιουνίκ (8,000) - Πρωταθλήτρια Αρμενίας
  13. Χαμρούν Σπάρτανς (Μάλτα) 2,500
  14. Εσπεράνζ (Λουξεμβούργο) 1,800
  15. Στρούγκα (Βόρεια Μακεδονία) 1,100


  ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (20 ομάδες)

  Ισχυροί (10 ομάδες)

  1. Ντίναμο (Κροατία) 55,000
  2. Κοπεγχάγη (Δανία) 40,500
  3. Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 31,500
  4. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Φερεντσβάρος (27,000)
  5. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Γκαραμπάγ (25,000)
  6. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Σλόβαν (24,500)
  7. Μόλντε (Νορβηγία) 24,000
  8. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Σέριφ (19,500)
  9. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την ΜΠΑΤΕ (15,000)

  Ανίσχυροι (10 ομάδες)

  1. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Μακάμπι Χάιφα (13,000)
  2. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Ζάλγκιρις (11,000)
  3. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Ελσίνκι (11,000)
  4. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Φλόρα (10,500)
  5. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Σάμροκ (9,000)
  6. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Δε Νιου Σεντς (9,000)
  7. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Ολίμπια (9,000)
  8. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Ζρίνσκι (8,500)
  9. Άρης (Κύπρος) 4,895

  Αδιευκρίνιστο

  • Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Αστανά (14,000)
  • Ζευγάρι που περιλαμβάνει την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας (13,000-21,0.00)


  ΤΡΙΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (12 ΟΜΑΔΕΣ)

  Ισχυροί (6 ομάδες)

  1. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Ντίναμο (55,000)
  2. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Κοπεγχάγη (40,500)
  3. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Γαλατάσαραϊ (31,500)

  Ανίσχυροι (6 ομάδες)

  1. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Μόλντε (24,000)
  2. Σπάρτα (Τσεχία) 14,000
  3. ΑΕΚ (Ελλάδα) 11,000

  Αδιευκρίνιστο

  • 6 νικήτριες από τον 2ο προκριματικό γύρο


  PLAYOFFS (8 ΟΜΑΔΕΣ)

  Ισχυροί (4 ομάδες)

  • Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 34,500

  Ανίσχυροι (4 ομάδες)

  • Άντβερπ (17,000) ή Ουνιόν (19,000) ή Γκενκ (18,000) - Πρωταθλήτρια Βελγίου

  Αδιευκρίνιστο

  • + 6 νικήτριες από τον 3ο προκριματικό γύρο

  Φάση ομίλων (32 ομάδες)

  ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ (8 ΟΜΑΔΕΣ)

  1. Εισιτήριο κατόχου Champions League
  2. Σεβίλλη (Ισπανία) 91,000
  3. Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) ≥140,000
  4. Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 98,000
  5. Νάπολι (Ιταλία) 81,000
  6. Μπάγερν (Γερμανία) 136,000)
  7. Παρί (Γαλλία) 112,000
  8. Μπενφίκα (Πορτογαλία) 82,000

  ΠΡΩΤΟ Ή ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Ίντερ (Ιταλία) ≥96,000

  ΠΡΩΤΟ Ή ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Φέγενορντ (Ολλανδία) 51,000

  ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ (8 ΟΜΑΔΕΣ)

  1. Ρεάλ (Ισπανία) 121,000
  2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 103,000
  3. Ντόρτμουντ (Γερμανία) 86,000
  4. Ατλέτικο (Ισπανία) 85,000
  5. Λειψία (Γερμανία) 84,000
  6. Πόρτο (Πορτογαλία) 81,000
  7. Άρσεναλ (Αγγλία) 76,000

  ΔΕΥΤΕΡΟ Ή ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Σαχτάρ (Ουκρανία) 63,000

  ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ (8 ΟΜΑΔΕΣ)

  1. Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 59,000
  2. Μίλαν (Ιταλία) 50,000
  3. Λάτσιο (Ιταλία) 42,000
  4. Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 42,000

  ΤΡΙΤΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 33,000
  • Σέλτικ (Σκωτία) 31,000
  • Νιούκαστλ (Αγγλία) ≥21,628
  • + 4 νικήτριες από τα playoffs των πρωταθλητών
  • + 2 νικήτριες από τα playoffs των μη πρωταθλητών

  ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ (8 ΟΜΑΔΕΣ)

  1. Ουνιόν (Γερμανία) 17,000
  2. Λανς (Γαλλία) 12,232

  Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  loading...

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.