Header Ads


Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Τσίπρας

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Τσίπρας


Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτες δηλώσεις που έκανε στο Ζάπειο Μέγαρο.

Οι πληροφορίες για το τέλος εποχής επιβεβαιώθηκαν… Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να μην είναι υποψήφιος στις νέες αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος.




«Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας στην οποία δεν θα είμαι υποψήφιος», ανέφερε χαρακτηριστικά στις έκτακτες δηλώσεις που έκανε στο Ζάπειο Μέγαρο, στις οποίες ανέδειξε την ανάγκη για έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ» ο οποίος θα αφουγκραστεί τις νέες ανάγκες και θα συνεχίσει να εκπροσωπεί όλους όσοι τον στήριξαν.

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει η αρχή του νέου κύκλου. Μίλησα για την ανάγκη γενναίων αποφάσεων, να ανανεώσουμε το στελεχικό μας δυναμικό, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες και την ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος να διαβάζει τα νέα ρεύματα και τις νέες προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες εκείνων που έχει ταχθεί να εκπροσωπεί», ανέφερε.




Το φαβορί για διάδοχος



Ποιος θα αναλάβει την προεδρία; Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ακούγεται έντονα το όνομα του Αλέξη Χαρίτση για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Έφης Αχτσιόγλου.

Ωστόσο κανένα στέλεχος δεν εμφανίζεται έτοιμο και πρόθυμο να αναλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ηγεσία. Και αυτό γιατί φοβάται ότι θα χρεωθεί τυχόν ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά και να εφαρμόσει σειρά μέτρων αυστηρής λιτότητας στον κομματικό μηχανισμό και τα κομματικά μέσα ενημέρωσης, ώστε το κόμμα –από τη στιγμή που θα λαμβάνει στο εξής τη μισή κρατική χρηματοδότηση- να μην χρεοκοπήσει!



Πάντως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ… Πιθανότερο, ωστόσο, είναι η διαρροή στελεχών που θα δουν ότι δεν έχουν μέλλον στον νέο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.