Header Ads


Εκλογές 2023: Η επίσημη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Εκλογές 2023: Η επίσημη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα


Έχουμε επίσημα αποτελέσματα - Ποιο κόμμα μένει εκτός τελικά..


Η πρώτη εκτίμηση από τη Singular Logic για το αποτέλεσμα στις εκλογές 2023 και το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Η εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2023 ήρθε αρκετά νωρίτερα, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Singular Logic. 

Φαίνεται ότι στην επικράτεια δείχνει ότι δεν θα μπει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, προοδευτικά θα μπει και θα έχουμε οκτακομματική Βουλή. Το μοναδικό κόμμα που δεν μπαίνει στο κοινοβούλιο είναι το ΜέΡΑ 25, όπως είπε.




Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν αμφισβητείται, ενώ όπως φαίνεται η Βουλή θα έχει οκτώ κόμματα καθώς τα καταφέρνει και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 40,5% θα πάρει 157 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ένα ποσοστό της τάξης του 17,9% και μόλις 48 έδρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,3% θα πάρει 33 έδρες. Με 20 βουλευτές θα είναι στη νέα Βουλή το ΚΚΕ του 7,6% ενώ το κόμμα «Σπαρτιάτες» με ποσοστό 4,7% θα έχει 12 βουλευτές.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστό 4,6% θα έχει 12 βουλευτές, ενώ το κόμμα «ΝΙΚΗ» με 3,6% θα καταλάβει 10 έδρες. Τέλος, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναμένεται να φτάσει στο 3,1% και να πάρει 8 έδρες.



Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.