Header Ads


Αλμέιδα: «Δεν πρόκειται να ψάξω ποτέ δικαιολογίες - Αυτή τη νοοτροπία θέλω στην ΑΕΚ»

Αλμέιδα: «Δεν πρόκειται να ψάξω ποτέ δικαιολογίες - Αυτή τη νοοτροπία θέλω στην ΑΕΚ»


Τον χαρακτήρα που θέλει να σφυρηλατήσει στην ΑΕΚ περιέγραψε (με αφορμή τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα ενόψει της συνέχειας των playoffs) ο Ματίας Αλμέιδα. Τι είπε για Τούμπα και το ματς με Βόλο.

Στη νοοτροπία που θέλει να έχει η ΑΕΚ αναφέρθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο ο Ματίας Αλμέιδα.



Στις δηλώσεις του στην Cosmote TV ενόψει του αγώνα με τον Βόλο, ο Αργεντινός ξεκαθάρισε ότι απαιτείται σεβασμός στον αντίπαλο και πίστη ότι το επόμενο ματς (όποιο κι αν είναι αυτό) θα… σώσει τη ζωή της ομάδας του.

Όσο για τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, τόνισε ότι δεν τον προβληματίζουν (αφού πιστεύει στους παίκτες που έχει) και δεν πρόκειται ποτέ να ψάξει για δικαιολογίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

Για το πώς αξιολογεί τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά. Ότι μπήκαμε για να ψάξουμε τους τρεις βαθμούς και το καταφέραμε. Απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, ο οποίος μας είχε κερδίσει στο προηγούμενο παιχνίδι. Και ήταν σημαντικό για εμάς που κατακτήσαμε αυτή τη νίκη».



Για τον ρόλο που θα παίξει στην τελική έκβαση του πρωταθλήματος η διαχείριση των συναισθημάτων: «Πιστεύω ότι η ψυχραιμία και η ηρεμία είναι στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει κάθε άνθρωπος καθημερινά. Στο ποδόσφαιρο, όσο περισσότερο πλησιάζουμε προς το τέλος, θα πρέπει να αισθάνεσαι ολοένα και πιο σίγουρος. Για εμένα, υπάρχει η σιγουριά και η ψυχραιμία. Η ανασφάλεια σου δίνει νευρικότητα και αμφιβολίες. Είμαστε σε μια στιγμή που όλες οι ομάδες αγωνίζονται για τον ίδιο στόχο. Μετά από πολύ καιρό, πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει έναν καλό ανταγωνισμό. Όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, μας αρέσει αυτό που συμβαίνει».

Για το παιχνίδι με τον Βόλο κι αν συμφωνεί ότι, όπως αποδείχθηκε και στο Παναθηναϊκός - Βόλος, δεν υπάρχουν εύκολα ματς στα φετινά Playoffs: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Βόλος βρίσκεται στα Playoffs γιατί το αξίζει. Για τα χαρακτηριστικά του, για τους παίκτες του, για τον προπονητή του, για το ποδόσφαιρό του, αξίζει να βρίσκεται εδώ.

Λέω πάντα την προσωπική μου άποψη και νομίζω ότι το να υποτιμάς κάποιον στη ζωή είναι πολύ άσχημο. Να θεωρείς κάτι σίγουρο πριν συμβεί, είναι άσχημο. Γιατί όταν κάποιος θεωρεί ότι κάτι είναι σίγουρο, πριν αυτό συμβεί, τότε σημαίνει ότι δεν σέβεται κανέναν. Κι αν υπάρχει κάτι που προσπαθούμε εμείς εδώ καθημερινά να κάνουμε, είναι να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους υπόλοιπους για να μπορούμε μετά να μας σέβονται και οι υπόλοιποι.

Σήμερα μίλησα με έναν ποδοσφαιριστή μας και του είπα ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι το αυριανό. Και αυτή τη νοοτροπία θα πρέπει να έχουμε πριν από τα ματς. Ότι το αμέσως επόμενο παιχνίδι θα είναι αυτό που “θα μας σώσει τη ζωή”».



Για το αν προβληματίζεται από τις απουσίες, όχι μόνο σε σχέση με το ποιοι λείπουν, αλλά και σε σχέση με το ότι πιθανόν να υπάρξουν παίκτες που θα πρέπει να πάρουν μέσα σε λίγες μέρες πολύ χρόνο συμμετοχής, οπότε ενδεχομένως θα λείψει η φρεσκάδα: «Όχι. Όχι, είμαι σίγουρος για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ. Πραγματικά, είναι αλήθεια ότι στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τους έχω όλους. Αλλά όσο θα έχω έντεκα παίκτες, θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι έντεκα που θα στέκονται όρθιοι, θα δώσουν τη μάχη τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν θέλουμε όλοι να είναι καλά και να είναι διαθέσιμοι; Ναι. Αλλά ποτέ δεν πρόκειται να ψάξω κάποια δικαιολογία».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.