Header Ads


Κλόπας: «Είπα στην ΑΕΚ να πάρουν τον Αλμέιδα με κλειστά μάτια!»

Κλόπας: «Είπα στην ΑΕΚ να πάρουν τον Αλμέιδα με κλειστά μάτια!»


Ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου, Φρανκ Κλόπας, μίλησε για την αγαπημένη ομάδα του και για τον Αργεντινό προπονητή!

Οι παλαιότεροι θυμούνται σίγουρα έναν παίκτη που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 1988 μέχρι και το 1994. Αυτός είναι ο Φρανκ Κλόπας, που πήρε 4 πρωταθλήματα (1989, 1992, 1993, 1994), 1 Σούπερ Καπ (1989) και 1 Λιγκ Καπ (1990). 

Ο 56χρονος πλέον, Ελληνοαμερικανός παλαίμαχος άσος, που πλέον είναι ασίσταντ κόουτς στους Σικάγο Φάιαρ των ΗΠΑ, μίλησε στην ιστοσελίδα, «kathimerini.gr».




Για την τωρινή ομάδα του: «Είμαστε σε καλή κατάσταση, η ομάδα έχει ποιότητα και πιστεύω πως φέτος θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, που δαπανήσαμε αρκετά χρήματα αλλά δεν καταφέραμε να μπούμε στα Play Offs».

Για τον Γιώργο Κούτσια: «Τον Γιώργο τον παρακολουθούσαμε από τα 17 του. Για να είμαι ειλικρινής όχι εγώ αλλά ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Τζορτζ Χάιτς. Στην συνέχεια, μίλησα και εγώ με τους φίλους μου στην Ελλάδα, έμαθα τα πάντα σχετικά με τον παίκτη και έτσι το θέμα προχώρησε. Βλέπαμε την εξέλιξή του και θεωρήσαμε πως θα είναι ιδανικός αντικαταστάτης του επίσης 19χρονου Κολομβιανού Τζον Ντουράν τον οποίο πουλήσαμε στην Άστον Βίλα πριν δύο μήνες. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που συνάψαμε μαζί του πολυετές συμβόλαιο. Τον πιστεύουμε πως μπορεί να ανελιχθει».

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον για άλλους ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα: «Ναι και συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε, όπως βεβαίως και με παίκτες από όλο τον κόσμο. Αλλά δεν θέλω να πω συγκεκριμένα ονόματα. Το θέμα είναι πως η Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, με ποιότητα, που απορώ γιατί δεν τους δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προσόντα τους. Είναι κρίμα να έχουν γεμίσει οι περισσότερες ελληνικές ομάδες από ξένους ποδοσφαιριστές και τα ταλέντα είτε να ψάχνουν να φύγουν στο εξωτερικό, είτε να χαραμίζονται στον πάγκο. Νομίζω πως η ελληνική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το κράτος πρέπει να θεσπίσουν ένα όριο συμμετοχής ξένων στο πρωτάθλημα».



Για τους Ταξιάρχη Φούντα και Γιώργο Γιακουμάκη, που παίζουν στο MLS: «Και όχι μόνο… Είναι και άλλα τρία παιδιά, γεννημένα στον Καναδά, με ελληνική καταγωγή. Ο Ηλίας Ηλιάδης, ο Θέμης Αντόνογλου και ο Τζέιμς Παντέμης. Ο Ταξιάρχης τα πήγε εξαιρετικά πέρυσι με την Ντι Σι Γιουνάιτεντ, σημείωσε 12 γκολ, ήταν MVP για την ομάδα του. Απορώ που γι αυτόν τον παίκτη δεν υπάρχει θέση σε μεγάλο ελληνικό κλαμπ. Τώρα είναι δυστυχώς τραυματίας και θα μείνει εκτός για ένα μήνα. Ο Γιώργος με την μεταγραφή του στην Ατλάντα από την Σέλτικ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν φέτος στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως παρά το γεγονός πως τις δύο χώρες τις χωρίζει μια πολύ μακρινή απόσταση, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να προσαρμοστεί σχετικά γρήγορα στις ΗΠΑ. Η νοοτροπία της χώρας του ταιριάζει.

Για το αν το MLS βρίσκεται στο Top-5 των πιο ισχυρών Λιγκών: «Αναμφίβολα έχει πέσει πολύ χρήμα, τα γήπεδα γεμίζουν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει, έχουν ανεβάσει το επίπεδο. Δεν ξέρω αν είναι μέσα στο Top-5, σίγουρα όμως πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με 29 ομάδες, ιδιαίτερα ανταγωνιστικο με μικρές διαφορές. Κι αυτό γιατί εν αντιθέσει με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που τρεις τέσσερις είναι οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο κάθε σεζόν, εδώ όλα τα κλαμπ είναι λίγο πολύ ισοδύναμα. Πρόκεται για ένα πολύ ισορροπημένο πρωτάθλημα, που σε αντίθεση με το ελληνικό για παράδειγμα, που δεν υπάρχουν ελέυθεροι χώροι και τακτικά είναι πιο οργανωμένο, είναι transitional. Γι αυτό και πιστεύω πως παίκτες όπως ο Κούτσιας που ναι μεν είναι κλασικό 9αρι αλλά εκμεταλλεύεται και τους κενούς χώρους, μπορούν να κάνουν την διαφορά.



Για το αν παρακολουθεί και Έλληνες προπονητές: «Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπάρχουν καλοί προπονητές. Ναι, δεν σας κρύβω πως θα μας ενδιέφερε να ανοίξουμε και την αγορά ελλήνων προπονητών. Απλά ίσως θα πρέπει να ξεχάσουν κάποιες κακές συνήθειες που έχουν και τις θυμάμαι από τότε που έπαιζα στην Ελλάδα: Να ζητάνε συνεχώς παίκτες και μεταγραφές, γκρινιάζοντας πως δεν έχουν λύσεις στο ρόστερ. Γι αυτά τα θέματα κύριοι υπεύθυνοι εδώ είναι άλλοι, ενώ δεν νοείται να μην προωθούνται παίκτες από την ακαδημία. Για παράδειγμα εμείς φέτος ανεβάσαμε πέντε παιδιά της ακαδημίας στην πρώτη ομάδα με προοπτική όχι να συμπληρώνουν το ρόστερ αλλά να αγωνιζονται».

Για το αν παρακολουθεί την αγαπημένη του, ΑΕΚ: «Αλίμονο. Έχω δύο χρόνια να έρθω στην Ελλάδα αλλά μιλάω συνεχώς με φίλους και παλιούς συμπαίκτες μου. Από την ΑΕΚ μου ζήτησαν και την γνώμη μου για τον Αλμέιδα πριν συνεργαστούν. Τους είπα πάρτε τον με κλειστά μάτια. Είναι τεράστια προσωπικότητα. Θα σας αλλάξει όλη τη νοοτροπία της ομάδας και είναι ο πιο κατάλληλος να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό συνολο από το μηδέν όπως και έχει γίνει. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από το MLS. Κάθισε τέσσερα χρόνια στους Έρθκουεϊκς και αναμόρφωσε το κλαμπ. Η προσμονή μου να έρθω να δω το νέο γήπεδο είναι μεγάλη. Ελπίζω να μπορέσω να έρθω σύντομα και αυτό να συνδυαστεί και με την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.