Header Ads


«Κλειδί» ο ρόλος Μελισσανίδη στη πώληση Μιτάι στη Λοκομοτίβ Μόσχας!

«Κλειδί» ο ρόλος Μελισσανίδη στη πώληση Μιτάι στη Λοκομοτίβ Μόσχας!


Ο καθοριστικός ρόλος του Δημήτρη Μελισσανίδη - Πώς έφτασε η ΑΕΚ στη πώληση-ρεκόρ του Μιτάι

Η ΑΕΚ βρήκε φλέβα χρυσού με τον Μάριο Μιτάι και επένδυσε σωστά – Ο ρόλος του Μελισσανίδη στην τεράστια μεταγραφή




Για την ΑΕΚ, ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια, ότι δεν είχε τρόπο να αναδεικνύει και να εξελίσσει παίκτες νεαρής ηλικίας. Συνδυαστικά, η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που δεν φαινόταν άνετη στις επαφές με μεγάλα γραφεία ατζέντηδων του εξωτερικού, ώστε να μπει σε μεγάλες συμφωνίες. Οι μεγάλες πωλήσεις της ΑΕΚ ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (Μπάρκας, Βράνιες κατά κύριο λόγο), μέχρι που ήρθε σαν «βόμβα» η πώληση του Μάριο Μιτάι στη Λοκομοτίβ Μόσχας, έναντι 3 εκατ. ευρώ και με τους «κιτρινόμαυρους» να διατηρούν και ποσοστό μεταπώλησης.

Στην ΑΕΚ δούλεψαν ιδιαίτερα μεθοδικά το θέμα του 19χρονου Αλβανού αμυντικού. Αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές συμφωνίες, δεδομένου πως ο Μιτάι δεν μετρά παρά ελάχιστες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και έπαιξε σε όλη την περυσινή σεζόν με την ΑΕΚ Β’. Είναι μάλιστα ενδεικτικό, ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Αλμέιδα είχε μεν τον Μιτάι μαζί του συνεχώς, αλλά συνήθως τον χρησιμοποιούσε ως αμυντικό χαφ και όχι ως αριστερό μπακ, που είναι η θέση του. 

Ο ρόλος του Μελισσανίδη



Για την ΑΕΚ βασικό ρόλο στη μακρά περίοδο των διαπραγματεύσεων – διαρκούν κοντά ένα μήνα – καθόρισαν πέραν της οικονομικής προοπτικής και η επιθυμία να μη σταθεί η ομάδα εμπόδιο στην εξέλιξη και τις προοπτικές που ανοίγει για τον Μάριο μια τέτοια μεταγραφή. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αναλάβει ενεργό ρόλο και πιστεύει ακράδαντα πως πρόκειται για εξαιρετικό παιδί, σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο και ήταν προσωπική του επιθυμία να μπει ως αποφασιστικός παράγοντας στον χειρισμό της υπόθεσης και ο παράγοντας Μάριος.

Είναι μάλιστα αλήθεια, πως κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας, στην ΑΕΚ υπήρξαν και άλλες σκέψεις για τη διαχείριση της περίπτωση του Μιτάι. Βλέπετε, στην Ενωση γνώριζαν, ότι είναι στο επίκεντρο του σκάουτινγκ κι άλλων ομάδων και υπήρξαν σκέψεις και για να τηρηθεί διαφορετική στάση, επενδύοντας στην αναβάθμιση της παρουσίας του στην ΑΕΚ. Ωστόσο, αξιολογήθηκε ο χαρακτήρας του 19χρονου παίκτη, η συμπεριφορά του σε όλες τις φάσεις της παρουσίας του στην ομάδα και το γεγονός πως πάντα υπήρξε υπόδειγμα παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του.

Η εξέλιξη του Μιτάι

Ο Μιτάι βρέθηκε στην ΑΕΚ από πολύ μικρή ηλικία. Σε ηλικία 10 ετών, το σκάουτινγκ της Ενωσης διέκρινε το ταλέντο του και έτσι έγινε η μετακίνηση του από την Ελευθερούπολη. Ανέβηκε όλες τις βαθμίδες των τμημάτων υποδομής, ήταν ball boy στα ματς του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου. Εκανε ντεμπούτο υπό τις οδηγίες του Μάσιμο Καρέρα σε ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στις 18 Οκτωβρίου του 2020 και μολονότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Μάτος, στάθηκε καλά και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ωστόσο, το ματς που τον έκανε να ξεχωρίσει πραγματικά, ήταν με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, όπου είχε και δύο ασίστ!



Εγινε ο νεότερος ξένος παίκτης που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς στο ντεμπούτο του ήταν 17 ετών, 2 μηνών και 13 ημερών. Στην πορεία του έχει καλύψει πολλές θέσεις στην 11άδα. Εχει αγωνιστεί ως στόπερ, αριστερό μπακ, αριστερό εξτρέμ και κάποιες φορές στις εθνικές και δεξί εξτρέμ. Εκείνος πάντως, πάντα ήθελε να παίζει ως ακραίος επιθετικός, αν και στην ΑΕΚ έβλεπαν στο πρόσωπο του ένα σπουδαίο φουλ μπακ. Γι’ αυτό και είχε υπογράψει συμβόλαιο ως το 2026, μέχρι που τώρα ήρθε η σούπερ πρόταση από τη ρωσική ομάδα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.