Header Ads


Οι 5 ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία της ΑΕΚ

Οι 5 ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία της ΑΕΚ


Οι 4 έχουν γίνει στη «νέα εποχή Μελισσανίδη» - Ποιος κατέχει το ρεκόρ, σε ποια θέση μπαίνει πλέον ο Μάριο Μιτάι

Μια ανάσα από τη μετακίνησή του στη Λοκομοτίβ Μόσχας βρίσκεται o Mάριο Μιτάι, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει την τέταρτη ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ!




Ο Μάριο Μιτάι ετοιμάζει βαλίτσες για Ρωσία και Λοκομοτίβ Μόσχας και η ΑΕΚ ετοιμάζεται να βάλει στα ταμεία της 3 εκατ. ευρώ!

Ένα ποσό, μάλιστα, το οποίο αποτελεί την τέταρτη ακριβότερη πώληση στην ιστορία του συλλόγου μαζί με εκείνη του Σωτήρη Κυργιάκου το καλοκαίρι του 2009 στη Λίβερπουλ!

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ τον Ιούλιο του 2020. Τότε η ΑΕΚ εισέπραξε για τον υψηλόσωμο Έλληνα πορτιέρε 5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία τον έθεσαν αυτομάτως ως την κορυφαία πώληση στην ιστορία του συλλόγου.

Περίπου 12 χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2008, η Τζένοα χτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ, ώστε να αποκτήσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, βγάζοντας από το ταμείο της 3,8 εκατ. ευρώ για τον 20χρονο τότε Καλαματιανό στόπερ, ο οποίος στη συνέχεια σημείωσε εντυπωσιακή καριέρα τόσο στα γήπεδα της Ιταλίας όσο και σε εκείνα της Γερμανίας και της Αγγλίας, μέχρι να επαναπατριστεί για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 2021.



Στη συνέχεια συναντάμε την μετακίνηση του Όγκνιεν Βράνιες στην Άντερλεχτ το καλοκαίρι του 2019. Η πρωταθλήτρια τότε ΑΕΚ, εισέπραξε για τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό 3,2 εκατ. ευρώ, ποσό που έβαλε το όνομα του στην τρίτη θέση των ακριβότερων πωλήσεων του «δικεφάλου».

Το 2009, όπως προείπαμε, η Λίβερπουλ δαπάνησε 3 εκατ. ευρώ για να ντύσει στα κόκκινα τον Σωτήρη Κυργιάκο, ο οποίος πλέον θα… συγκατοικεί στην τέταρτη θέση των ακριβότερων πωλήσεων της ΑΕΚ με τον Μάριο Μιτάι, που οδεύει προς τη Μόσχα για λογαριασμό της Λοκομοτίβ.

Η πεντάδα των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία της ΑΕΚ κλείνει με τον αγαπημένο της κιτρινόμαυρης εξέδρας, Νάτσο Σκόκο

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έβγαλε τη φανέλα της «Ένωσης» μετά από τρία χρόνια παρουσίας το καλοκαίρι του 2011 για να μετακινηθεί στην Αλ-Αϊν. 



Το ποσό, που εισέπραξε η ΑΕΚ, δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητο για τα δεδομένα των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο, καθώς ο σύλλογος του Κατάρ ενίσχυσε το ταμείο της «ένωσης» με 2,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.