Header Ads


Η πρόταση της ΑΕΚ για Μινγκέθα στη Μπαρτσέλονα!

Η πρόταση της ΑΕΚ για Μινγκέθα στη Μπαρτσέλονα!


Η υπέρβαση που επιχείρησε να κάνει η ΑΕΚ - Πόσα εκατομμύρια έδινε στην Μπαρτσελόνα, πώς κατέληξε στη Θέλτα ο παίκτης

Η ΑΕΚ προσπάθησε πολύ για τον 23χρονο στόπερ Όσκαρ Μινγκέθα, κατέθεσε μια ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά, όμως ο παίκτης προτίμησε Ισπανία και όχι ένα ελληνικό πισωγύρισμα.




Μάχες με την Θέλτα σε δύο διαφορετικά επίπεδα έδωσε η ΑΕΚ το τρέχον καλοκαίρι και ποιος ξέρει τι υπάρχει -κι αν υπάρχει κάτι- ακόμα μπροστά τους. Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, οι 'κιτρινόμαυροι" επί της ουσίας πήραν μισή νίκη και έχασαν μιάμιση φορά, καθώς δεν κατέκτησαν αυτό που (ολοκληρωτικά) προσδοκούσαν.

Ακόμα και στην υπόθεση του Μεξικανού μέσου, Ορμπελίν Πινέδα, οι Ισπανοί πέτυχαν αυτό που επιθυμούσαν. Ο ποδοσφαιριστής ντύθηκε μεν στα "κιτρινόμαυρα" για την τρέχουσα σεζόν, όμως δίχως την οψιόν αγοράς που θα βοηθούσε την ΑΕΚ να τον αποκτήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Όλοι ασφαλώς καταλαβαίνουμε ότι αν ο 25χρονος μέσος καταφέρει σημαντικά πράγματα στην Ελλάδα, την πόρτα της επιστροφής του στο Βίγκο -ή αλλού στην Ισπανία- θα ανοίξει, παρά την παραμονή του στην Ένωση θα σφραγίσει.

Ασφαλώς, για τα μεσοπρόθεσμα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή, δεν έχει την παραμικρή σημασία ότι ο Πινέδα δεν ανήκει στην Ένωση. Όπως χαρακτηριστικά λένε εντός των 'κιτρινόμαυρων' τειχών, ''ας πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα μαζί του και ας επιστρέψει μετά στο Βίγκο".



Ίσως εκλαμβάνεται ως μια κοντόφθαλμη λογική, όμως δεν είναι. Για την ΑΕΚ έχει προτεραιότητα η επανάκτηση πρωταθληματικού DNA από οτιδήποτε άλλο. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα τους απασχολήσει ξανά ο Πινέδα, έως τότε αφήνουν τις όποιες υποθέσεις να αιωρούνται.

Το ''all in'' που δεν έπιασε για τον Μινγκέθα
Σαφώς ενόχλησε περισσότερο η "ήττα" από τη Θέλτα στην προσπάθεια απόκτησης του 23χρονου στόπερ Όσκαρ Μινγκέθα, διότι εκεί που η ΑΕΚ έμοιαζε χαμένη από χέρι, δημιουργήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις την τελευταία εβδομάδα που την έκαναν να ελπίζει ότι έχει καλές πιθανότητες να αποκτήσει έναν πολύ εξελίξιμο ποδοσφαιριστή.

Τούτο συνέβη διότι η Ένωση ήταν διατεθειμένη να δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έφτασε στα 2,5 εκατ. ευρώ συν υψηλό ποσοστό μεταπώλησης προς τη Μπαρτσελόνα, πρόταση η οποία ήταν από αυτές που έβαλαν σε σκέψεις τους "Μπλαουγκράνα".

Ωστόσο η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει στην Primera Division ήταν αυτή που εν τέλει έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας από το Βίγκο.



Η ΑΕΚ εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις από την Ισπανία, όπου προσφάτως είχε ταξιδέψει ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παναγιώτης Κονέ, μεταξύ άλλων για να "πολεμήσει" έως το τέλος την υπόθεση του Μινγκέθα. Ήταν μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων της Ένωσης να έχουν και τον δεύτερο στόπερ στην αυριανή επανασύνδεση του ποδοσφαιρικού τμήματος στα Σπάτα, έπειτα από το τριήμερο ρεπό της επιστροφής από την Ολλανδία.

Αυτό δεν κατέστη εφικτό και πλέον η Ένωση θα "τρέξει" τη διαδικασία αυτή εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.