Header Ads


Η μεγάλη μάχη Cosmote TV – NOVA: Τι θα δούμε και πού από τη νέα σεζόν

Η μεγάλη μάχη Cosmote TV – NOVA: Τι θα δούμε και πού από τη νέα σεζόν


Ποιες ομάδες αλλάζουν τηλεοπτική στέγη - Πώς διαμορφώνεται ο τηλεοπτικός χάρτης για τη νέα σεζόν, αναλυτική ενημέρωση για όλα τα πρωταθλήματα 

Η NOVA πήρε την Premier League από την Cosmote TV η οποία όμως ετοιμάζει σούπερ απάντηση
Μια «καυτή» μάχη εξελίσσεται στα τηλεοπτικά πράγματα ανάμεσα σε Cosmote TV και NOVA, με τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες να ετοιμάζουν σούπερ ντιλ για να πάρουν την πρωτοκαθεδρία.




Η αρχή έγινε από τη NOVA, η οποία «βούτηξε» την Premier League από την Cosmote TV, καθώς πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε ότι θα μεταδίδει αποκλειστικά το κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα έως και το 2028! Να θυμίσουμε εδώ ότι η Premier League είχε βοηθήσει στην άνοδο των συνδρομητών της Cosmote TV την προηγούμενη δεκαετία.

Η ΝΟVA είχε καταφέρει να αποσπάσει από την Cosmote TV και την La Liga, αλλά και την Bundesliga, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι στα χέρια της βρίσκονται πλέον όλα τα κορυφαία ξένα πρωταθλήματα, πλην του ιταλικού.

Η Cosmote TV επιμένει ελληνικά
Από την άλλη η Cosmote TV συνεχίζει αυτό που άρχισε πέρσι, δηλαδή, να εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με το ελληνικό πρωτάθλημα. Η κίνηση που έκανε πέρσι με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι ήταν καίρια για να αυξήσει τους συνδρομητές της, καθώς από τους 577.846 που είχε το πρώτο τρίμηνο του 2021 έφτασε στους 636.504 το αντίστοιχο του 2022, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 10%.

Τηλεοπτικό «ρουά ματ» όμως αναμένεται να γίνει φέτος, καθώς όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ένταξε στο πρόγραμμα της τον Ολυμπιακό για την επόμενη τριετία. Η συμφωνία είναι τριετής και προβλέπει ένα συνολικό ποσό που ακουμπά τα 55.000.000 €. Το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ σε ελληνική ομάδα. Μάλιστα, η επισημοποίηση της συμφωνίας έγινε από τον τηλεοπτικό πάροχο.

Μάλιστα η συνδρομητική πλατφόρμα φέρεται να έχει κάνει πρόταση και στον Άρη, η οποία είναι καλύτερη από αυτή της NOVA. Nα θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι το συμβόλαιο που έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη NOVA λήγει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της Cosmote είναι κοντά στα 9 εκατ. ευρώ (το χρόνο), με διάρκεια τρία χρόνια και αυτή τη στιγμή είναι το φαβορί για να κλείσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Είναι κατανοητό ότι αν τελικά ακολουθήσει τον Ολυμπιακό και ο Άρης, τότε η Cosmote θα παίζει… μπάλα σχεδόν μόνη της στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς στη NOVA μένει μόνο ο ΠΑΟΚ από τους Big-5, αλλά και τρεις ακόμη ομάδες (Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα).



Απεναντίας η αντίπαλη πλατφόρμα θα έχει τους τέσσερις από τους πέντε που ανήκουν στο Big-5, αλλά και τους ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Ιωνικό, Βόλο.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τις ομάδες που θα ανεβούν από την Super League 2, αλλά και με τη Λαμία, εάν δηλαδή θα παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία.

Έχουν «κλειδώσει» τα ξένα πρωταθλήματα

Αντίθετα με ό, τι συμβαίνει με την Super League τα ξένα πρωταθλήματα έχουν «κλειδώσει», καθώς εκτός από την Premier League που «μετακομίζει» στη NOVA τα άλλα πρωταθλήματα θα παραμείνουν στην ίδια στέγη.

Η La Liga, η Bundesliga, η Ligue 1, το MLS και η Championship στη NOVA, ενώ από την μεριά της η Cosmote TV έχει την Serie A, το πορτογαλικό και το ρωσικό πρωτάθλημα.

Φυσικά η Cosmote TV «ποντάρει» κυρίως στα ευρωπαϊκά κύπελλα, δηλαδή στο Champions League, το Europa League και το Europa Conference League, ενώ στην κατοχή της έχει και το Copa Libertadores και το Copa Sudamericana.

Euroleague στη NOVA, NBA στην Cosmote TV
Καμία αλλαγή δεν υπάρχει όμως ούτε μπασκετικά, καθώς για ακόμη μια χρονιά η Euroleague παραμένει στη NOVA, ενώ από την άλλη η Cosmote TV συνεχίζει με τους αγώνες του ΝΒΑ.

Από εκεί και πέρα η Cosmote TV διατήρησε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (Formula 1 και MotoGP) και η NOVA θα δείξει τη Volley Nations League.

Αναλυτικά: Τι θα δούμε και πού:



Cosmote TV

Super League (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Βόλος, Ιωνικός, Ολυμπιακός, Αρης*)
Champions League
Europa League
Europa Conference League
Serie A
Liga Portugal
Russian Premier League
Copa Libertadores
Copa Sudamericana
NBA
Formula 1
MotoGP

NOVA

Super League (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα)
Premier League
La Liga
Bundesliga
Ligue 1
MLS
Championship
Euroleague
Volley Nations League

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.