Header Ads


«Δεν είναι απίθανο να γυρίσει ο Σάντος στην ΑΕΚ - Δεν θα πάει σπίτι του μετά την Πορτογαλία»

«Δεν είναι απίθανο να γυρίσει ο Σάντος στην ΑΕΚ - Δεν θα πάει σπίτι του μετά την Πορτογαλία»


Ο Πορτογάλος προπονητής κι άλλοτε κόουτς του Αστέρα Τρίπολης, Οράσιο Γκονσάλβες, μεταφέρει όσα λέγονται στην προπονητική πιάτσα της Πορτογαλίας κι όσα κυκλοφόρησαν σε πρόσφατο προπονητικό φόρουμ στη Λεϊρία σχετικά με τα «κανονάκια» του φίλου του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας - Η προοπτική επιστροφής στην αγαπημένη του Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο Φερνάντο Σάντος πρωταγωνιστεί στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα στον πάγκο της Ένωσης.



Δεν αποτελεί πλέον μυστικό πως ο (παλιόφιλος) Πορτογάλος τεχνικός αποτελεί τον διακαή πόθο των «κιτρινόμαυρων», την ώρα που οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν αρχίσει να μαδάνε τις μαργαρίτες και αναρωτιούνται με έκδηλη αγωνία: «θα΄ρθει, δεν θα΄ρθει, θα΄ρθει, δεν θα΄ρθει…»

Μπορεί ο Οράσιο Γκονσάλβες να απουσιάζει αρκετά χρόνια από την Ελλάδα, ωστόσο ο Ίβηρας κόουτς γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και ουδέποτε απέσυρε τις κεραίες του από τη χώρα μας στην οποία διατηρεί πολλούς φίλους και ενημερώνεται για όλα τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Το 2008 ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας και ανέλαβε την οργάνωση και την ανάπτυξη των ακαδημιών του Αστέρα Τρίπολης.   

Προϊόντος του χρόνου βρέθηκε στον πάγκο της πρώτης ομάδας του Αστέρα, ενώ το Νοέμβριο του 2011 αποφάσισε να επιστρέψει στην Πορτογαλία.

Ο Οράσιο Γκονσάλβες μετέφερε όσα λέγονται στην προπονητική πιάτσα της Πορτογαλίας κι όσα κυκλοφόρησαν σε πρόσφατο προπονητικό φόρουμ στη Λεϊρία σχετικά με τα «κανονάκια» του Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Συγχρόνως κατέθεσε και την προσωπική εκτίμησή του για το μέλλον του 67χρονου τεχνικού και την προοπτική επιστροφής στην αγαπημένη του Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.  

«Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκα σε ένα προπονητικό φόρουμ Πορτογάλων τεχνικών που πραγματοποιήθηκε στη Λεϊρία.



Ο Σάντος δεν έδωσε το παρών όπως το συνηθίζει, λόγω των προσεχών κρίσιμων αγώνων μπαράζ με την Εθνική ομάδα.

Στις συζητήσεις που κάναμε μεταξύ μας όλοι οι Πορτογάλοι προπονητές, αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν πως εφόσον αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα είναι πολύ πιθανόν να μην πάει σε άλλη ομάδα και να σταματήσει την προπονητική καριέρα του…» τόνισε αρχικά ο Γκονσάλβες και πρόσθεσε:

«Προσωπικά πάντως και γνωρίζοντας καλά τον Σάντος με τον οποίο διατηρούμε πολύχρονη φιλία, θεωρώ πως θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμα και σε περίπτωση αποχώρησης από την Εθνική Πορτογαλίας με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Δεν το βλέπω να πηγαίνει σπίτι του.

Αυτή τη στιγμή πάντως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εκ του ασφαλώς τι θα συμβεί.

Όλοι είναι επικεντρωμένοι στους κρίσιμους αγώνες μπαράζ που ακολουθούν και θα κρίνουν την παρουσία ή όχι της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Μπορεί να υπάρχουν φήμες για άλλες τεχνικούς όπως είναι ο Ζόρζε Ζεσούς που αποχώρησε από την Μπενφίκα, αλλά επίσημα όλα τα στόματα παραμένουν κλειστά».

- Για την προοπτική της επιστροφής του Σάντος στην Ελλάδα και την ΑΕΚ:

«Προσωπικά θεωρώ δύσκολο, αλλά όχι απίθανο ο Σάντος να γυρίσει στην ΑΕΚ. Αγαπάει πολύ την Ελλάδα και δεν ξεχνάει τα όμορφα χρόνια που πέρασε εκεί.  

Τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα ο Σάντος εξελίχθηκε. Βοήθησε τις ομάδες που δούλεψε, αλλά εξελίχθηκε και ο ίδιος. Ταίριαξε στην Ελλάδα ο Φερνάντο και την αγάπησε.

Θα είναι τεράστια επιτυχία για την ΑΕΚ να καταφέρει να συνεργαστεί ξανά με τον Σάντος»..



- Για την μεταξύ τους επικοινωνία και τη πολύχρονη φιλία τους:

«Είμαστε καλοί φίλοι. Μάλιστα όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να τα πούμε από κοντά κάνουμε πλάκα μιλώντας στα ελληνικά»
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.