Header Ads


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει τηλεοπτική άδεια και ανοίγει κανάλι

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει τηλεοπτική άδεια και ανοίγει κανάλι


Το σπουδαίο deal 400 εκατ. ευρώ με τον ΟΠΑΠ και το νέο κανάλι που ετοιμάζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης - Τα επόμενα σχέδια του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ολοκλήρωσε ένα τεράστιο deal αποχωρώντας με πώληση του ποσοστού του από τον ΟΠΑΠ και τώρα προχωράει στα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας..



Για τον ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε δώσει περίπου 215 εκατ. ευρώ συμμετέχοντας με 33,3% στην Emma Delta, που εξαγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ τον Αύγουστο 2013.

Στη φάση των εσωτερικών μετοχικών αλλαγών στον τσέχικο όμιλο, όταν από τον Jirí Šmejc πέρασε υπό τον έλεγχο του Karel Komárek, ο κ. Μελισσανίδης μεταβίβασε τμηματικά το 5% του ΟΠΑΠ. Τώρα πούλησε το υπόλοιπο  6,9% με τίμημα  327,4 εκατ. ευρώ στην Allwyn που πλέονείναι αφεντικό στον ΟΠΑΠ με 48,1%.

Προκύπτει λοιπόν ένα κέρδος της τάξεως των 110 εκατ. ευρώ, το οποίο οποίο ανεβαίνει κοντά στα 200 εκατ.  αν υπολογισθεί και το τίμημα από την προηγηθείσα πώληση του 5%.

Εν ολίγοις το συνολικό κέρδος φτάνει στα 420 εκατ. ευρώ στην 9ετία, μαζί με την απόδοση των μερισμάτων σε αυτό το διάστημα.



Τα επόμενα σχέδια Μελισσανίδη, η τηλεοπτική άδεια και το νέο κανάλι


Μια σπουδαία επένδυση για την οικογένεια Μελισσανίδη που τώρα είναι έτοιμη να κινηθεί δυναμικά και στον χώρο των media. Με τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού με θεματική άδεια.

Ο σταθμός θα στηρίζει το περιεχόμενο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» και την ιστοσελίδα www.naftemporiki.gr και θα ασχολείται με τα οικονομικά.

Ο σταθμός θα μεταδίδει το πρόγραμμά του μέσω διαδικτύου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, ενώ θα επιδιωχθούν συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.



Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η αλλαγή της εικόνας της εφημερίδας και του site, εγχείρημα που ανέλαβε ο Δημήτρης Νίκας.

Να θυμίσουμε ότι στην εταιρεία Ζοfrank Holding co ltd συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη έναντι 7 εκατ. ευρώ πέρασε πριν ένα χρόνο η «Ναυτεμπορική». Η διαδικασία του πλειστηριασμού αφορούσε τρεις διαγωνισμούς, έναν για τα ακίνητα του ομίλου, έναν για τον τίτλο και το πιεστήριο και έναν ακόμη για τη θυγατρική Pestaola Media.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.