Header Ads


Απολογήθηκαν Κονέ και Παπαδημητρίου: «Το να κάνεις διάλογο με τον διαιτητή, είναι υγιές»

Απολογήθηκαν Κονέ και Παπαδημητρίου: «Το να κάνεις διάλογο με τον διαιτητή, είναι υγιές»


Την απαλλαγή του Παναγιώτη Κονέ και του Γιάννη Παπαδημητρίου που κλήθηκαν σε απολογία για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Παπαδόπουλο, στο ημίχρονο, ζήτησε ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΑΕΚ. Αλέξης Αλεξίου.

Όπως ειπώθηκε στην ακροαματική διαδικασία το πρωί της Τετάρτης 23/2, ο μεν Παπαδημητρίου είπε προς τον διαιτητή «τι πέναλτι δεν δίνεις» αναφερόμενος στη φάση του Καραχάλιου με τον Ανσαριφαρντ, ο δε Κονέ δεν μίλησε στον διαιτητή αλλά στον Παπαδημητρίου και τον ρώτησε τι είπε προς τον διαιτητή και ο παρατηρητής που ερχόταν από πίσω θεώρησε ότι ο Κονέ μίλησε στον διαιτητή.



Επίσης ειπώθηκε ότι αμφότεροι ήταν διαπιστευμένοι άρα δεν ισχύει η κλήση για είσοδο οπαδών, και ότι ο διαιτητής δεν κατάλαβε ότι ο Παπαδημητρίου ήταν διαπιστευμένος γι’ αυτό και έγραψε τη φράση που του είπε στο φύλλο αγώνα ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στον Κονέ. Να σημειωθεί ότι και οι δύο παράγοντες της ΑΕΚ κινδυνεύουν με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:



Αλέξης Αλεξίου, δικηγόρος ΑΕΚ και αντιπρόεδρος: «Είναι διαπιστευμένοι αξιωματούχοι κ οι δυο. Συνεπώς το άρθρο 15.4α για είσοδο οπαδών για το οποίο έχουμε κληθεί σε απολογία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση μας. Είναι αξιωματούχοι που έχουν εισέρθει σε χώρους που μπορούν να παρευρίσκονται. Έχουν διαπιστευτεί με ειδικό έγγραφο από τη λίγκα, δεν είναι οπαδοί, ούτε άτομα που έχουν εισέρθει στον αγωνιστικό χώρο.

Υπάρχουν δύο αντιφατικά ισχυρά αποδεικτικά έγγραφα. Ο διαιτητής είναι αυτός που φέρεται να προσεγγίστηκε και να δέχτηκε κάποια ερωτήματα, φράσεις. Στο φύλλο αγώνα γράφει ότι ο Παπαδημητρίου του είπε «τι πέναλτι δεν δίνεις». Δεν θα το έγγραφε καν αν ήξερε ότι ο Παπαδημητρίου είναι διαπιστευμένος. Τον Κονέ δεν τον αναφέρει, τον αναφέρει ο παρατηρητής που είναι πίσω στην έκθεση του, έχοντας ακούσει συνομιλία των δύο και έναν διάλογο μεταξύ τους τον μετατρέπει σε φρασεολογία προς τον διαιτητή. Ο διαιτητής δεν λέει τίποτα, ότι τον πλησίασε ένας μη διαπιστευμένος και του λέει γιατί δεν δίνεις το πέναλτι».

Και πρόσθεσε ο Αλέξης Αλεξίου: «Ο αγώνας ήταν κρίσιμος. Στο α’ ημίχρονο η ΑΕΚ πραγματικά έχει αδικηθεί. Το λέω με βάση αντικειμενικά στοιχεία, δεν της έχουν δώσει 2 πέναλτι, το ένα καταφανέστατο. Στείλαμε ερώτημα στον Κλάτενμπεργκ που μας απάντησε ότι έχουμε δίκιο. Οι διαιτητές δεν είναι αλάνθαστοι. Ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει έναν ερώτημα. Εδώ είχαμε το πρωτοφανές και ο var και ο διαιτητής να μην δώσουν το πέναλτι. Ο διαιτητής κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχεται ερωτήματα. Η ποινή που προβλέπεται είναι εξοντωτική αν ερμηνευτεί έως παραβατική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει επιθετική διάθεση. Ο Κονέ δεν υπήρχε στο περιστατικό και το μόνο που υπήρχε μεταξύ Παπαδημητρίου και διαιτητή ήταν αυτή η φράση. Θεώρησε ότι δεν είναι διαπιστευμένος γι’ αυτό το έγραψε. 

Δεν υπάρχει το άρθρο 15.4, δεν υπάρχει έλλειψη διαπίστευσης και δεν υπάρχει και το 12.5 του ΚΑΠ για το οποίο έχουμε κληθεί σε απολογία».



div>Κονέ: «Το να κάνεις διάλογο με τον διαιτητή είναι υγιές»

Ο Παναγιώτης Κονέ κατέθεσε: «Πηγαίναμε προς τα αποδυτήρια της ομάδας μας γιατί είναι ένας ο διάδρομος. Ο Παπαδημητρίου έκανε ερώτηση στον διαιτητή γιατί δεν έδωσε το πέναλτι, πήγα στον Παπαδημητρίου και τον ρώτησα «τι του είπες, φοβάται; είναι καλός διαιτητής, γιατί δεν το έδωσε». Ήταν από πίσω ο παρατηρητής, τα άκουσε και τα έγραψε. Ο διαιτητής δεν απάντησε, κοίταξε τον Παπαδημητρίου και συνέχισε… Το να κάνεις διάλογο με τον διαιτητή είναι υγιές. 

Πρόεδρος: «Εδώ δεν αποτυπώθηκε διάλογος αλλά μια ένταση προς τον διαιτητή».

Παπαδημητρίου: «Δεν έγινε καμία στιχομυθία»

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου κατέθεσε: «Δεν έγινε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπε ο Κονέ. Τον ρώτησα γιατί δεν έδωσε το πέναλτι. Πηγαίνοντας προς τον χώρο των αποδυτηρίων της δικής μου ομάδας, του έκανα την ερώτηση. Ο Κονέ με ρώτησε τι του είπα. Δεν έχω εικόνα ότι πίσω μου ήταν ο παρατηρητής. Δεν έγινε καμία στιχομυθία, κανένας διάλογος, μια ερώτηση ήταν. Δεν έχω βρίσει ποτέ, δεν έχω κάνει επίθεση αλλά ποδοσφαιρικά μπορώ να μιλάω σε έναν διαιτητή».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.