Header Ads


Στον τελικό με ανατροπή ο Τσιτσιπάς!

Στον τελικό με ανατροπή ο Τσιτσιπάς!


Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά ο Τσιτσιπάς βρήκε τον καλό του εαυτό, έκανε την ανατροπή και ξεπέρασε το εμπόδιο του 20χρονου Τσέχου, Γίρι Λεχέτσκα, επικρατώντας με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2)!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο περίμενε κόντρα στον 20χρονο Τσέχο, Γίρι Λεχέτσκα (νούμερο 137 στην παγκόσμια κατάταξη), ωστόσο τελικά κατάφερε να αντιδράσει στο πρώτο χαμένο σετ, να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ρότερνταμ! Εκεί, θα συναντήσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού, στον οποίο θα κοντραριστούν Αλιασίμ και Ρούμπλεφ (20:30).

Ο Λεχέτσκα μπήκε φουριόζος στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 2-1 κάνοντας το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και μείωσε σε 4-3, όμως ο Τσέχος εκμεταλλεύτηκε τα πολύ καλά του σερβίς, παίρνοντας τελικά το πρώτο σετ με 6-4.

Σαφώς πιο συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς, πήρε το πρώτο γκέιμ, με τον Τσέχο όμως να αντέχει στην πίεση. Ο Έλληνας τενίστας βασίστηκε στα καλά του σερβίς και έκανε το 2-1 και με love game προηγήθηκε με 4-3. Ο Λεχέτσκα ισοφάρισε εκ νέου σε 4-4, αλλά εκεί μίλησε η ποιότητα του Τσιτσιπά, ο οποίος κράτησε το σερβίς του για το 5-4 και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του, κάνοντας το μπρέικ και ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ!

Κυρίαρχος στο τρίτο και καθοριστικό σετ ο Στέφανος, προηγήθηκε με 3-0 γκέιμ και δεν ξανακοίταξε πίσω, ασκώντας αφόρητη πίεση στον αντίπαλό του. Ο Τσέχος μείωσε σε 4-2, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει περεταίρω, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο 5-2 χάρη στα εξαιρετικά του σερβίς και να να διαμορφώνει το 6-2 με μπρέικ!

Έτσι, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ρότερνταμ, εκεί όπου θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τουρνουά ATP 500!

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.