Header Ads


Εντίνιο: «Θα είμαι πιο χαρούμενος αν κερδίσει η ΑΕΚ - Πέρασα καλύτερα στην ΑΕΚ»

Εντίνιο: «Θα είμαι πιο χαρούμενος αν κερδίσει η ΑΕΚ - Πέρασα καλύτερα στην ΑΕΚ»


Οσα δήλωσε ο Εντίνιο για την επικείμενη αναμέτρηση για τα προημιτελικά του κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Γνωρίζει πολύ καλά τόσο το «κιτρινόμαυρο» όσο και το «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο. 51 ματς και 13 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, 16 συμμετοχές και ένα τέρμα με τον ΠΑΟΚ. 

Λατρεύτηκε από τους Έλληνες οπαδούς και θα έχει για πάντα στην καρδιά του και τις δυο ομάδες. Ο λόγος φυσικά για τον Εντίνιο.

Τον Γενάρη του 2008, ο παλαίμαχος άσος πήρε τον… δρόμο για την ΑΕΚ, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των «ασπρόμαυρων».

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ολυμπιακό Στάδιο (20:00), με φόντο μια θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Ενα ματς δίχως αύριο για τους δυο Δικέφαλους, που ψάχνουν σανίδα… σωτηρίας στο θεσμό του Κυπέλλου. Μετά το 0-0 της Τούμπας, η Ένωση έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί το βράδυ στο Μαρούσι.

Ο Εντίνιο μίλησε αποκλειστικά στο «10» για τη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ θυμήθηκε και τις καλύτερες στιγμές του στους δυο συλλόγους.

«Πιο χαρούμενος αν κερδίσει η ΑΕΚ, θα μείνει στην ιστορία ο Σοάρες του ΠΑΟΚ»

Για «κιτρινόμαυρους» και «ασπρόμαυρους» είναι η τελευταία… ζαριά για να μη θεωρηθεί πλήρως αποτυχημένη η φετινή σεζόν. Ο 39χρονος ευελπιστεί να διεξαχθεί ένα καλό ματς, ενώ έδειξε την προτίμησή του στην ΑΕΚ.

«Είναι δύο ομάδες που αγαπώ, εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς και να κερδίσει ο καλύτερος. Θα είμαι ευχαριστημένος με όποια ομάδα κερδίσει, αλλά για πολλούς λόγους, θα είμαι πιο χαρούμενος αν κερδίσει η ΑΕΚ.  Φυσικά, αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ, θα χαρώ κι εγώ».

Ο Εντίνιο παρακολουθεί την πορεία των Πορτογάλων ποδοσφαιριστών στις δυο ομάδες, ενώ έβγαλε το… καπέλο στον Αντρέ Σιμόες.

«Ο Σιμόες έφτιαξε το όνομά του στην Ελλάδα και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα. Η ΑΕΚ έχτισε πάνω του, είναι ένας καταπληκτικός παίκτης.

Για τον Βιεϊρίνια δεν έχω λόγια για αυτόν τον παίκτη, είναι ξεχωριστός τύπος, με βοηθάει πολύ όταν έρχομαι στον ΠΑΟΚ. Ο Σοάρες, δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι σπουδαίος και σημαντικός παίκτης για τον σύλλογο και θα προσαρμοστεί εύκολα στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι το όνομά του θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου και του πρωταθλήματος».

«Πέρασα καλύτερα στην ΑΕΚ»

Ο Εντίνιο ξεχώρισε την περίοδο που αγωνίστηκε με τη φανέλα των κιτρινόμαυρων, ενώ αναπόλησε και διάφορες όμορφες στιγμές στις δυο ομάδες.

«Σίγουρα στην ΑΕΚ πέρασα καλύτερα. Οι καλύτερες στιγμές μου στην ΑΕΚ ήταν… όλες. Έχω πραγματικά υπέροχες αναμνήσεις από την ΑΕΚ, με δέχονται πολύ καλά, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και είναι η πρώτη μου ομάδα στην Ελλάδα. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου, ήταν η πρώτη μου ομάδα εκτός Πορτογαλίας και έχω δώσει πολλά πράγματα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν υπέροχος και διαφορετικός από την ΑΕΚ, αλλά δεν έχω να πω τίποτα κακό για αυτό. Όλοι ήταν ευγενικοί με μένα, οι φίλαθλοι, οι άνθρωποι του συλλόγου, πέρασα πολύ καλά και εύχομαι τα καλύτερα στον Σοάρες που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Είναι φίλος μου, καταπληκτικός παίκτης και άνθρωπος».

Στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0, ο Εντίνιο είχε βρει δίχτυα. Ο Πορτογάλος δε θα ξεχάσει ποτέ αυτό το γκολ.

«Το γκολ μου κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ξεχωριστό για μένα. Η πάσα του Ριβάλντο, ήταν ένα παιχνίδι που δείξαμε σε όλη την Ελλάδα ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα.

Ο καλύτερος συμπαίκτης μου ήταν ο Ζεράλδο Άλβες γιατί ήταν και αυτός που με πρότεινε στην ΑΕΚ. Είμαστε σαν αδέρφια, Όλοι ήταν σημαντικοί στην ΑΕΚ. Καφές, Γεωργέας, Ζούλιο Σέζαρ, Ριβάλντο, Μαντούκα, Κυριάκος, Κονέ. Είχαμε υπέροχη ομάδα».

Τέλος, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ μίλησε για την «Αγιά Σοφιά», ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους.

«Ξέρω ότι η ΑΕΚ χτίζει νέο γήπεδο και ελπίζω να το επισκεφθώ. Δεν ξέρουμε τι γίνεται στο μέλλον, ίσως δουλέψω κάποτε με την ομάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για όλη την αγάπη και όλη την υποστήριξη. Συνεχίζω να λαμβάνω πολλά μηνύματα στο Instagram μου και είναι απόδειξη ότι ο χρόνος μου στην Ελλάδα ήταν καλός. Εύχομαι ό,τι καλύτερο και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα στην Ελλάδα καθώς έγινε και δική μου χώρα».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.