Header Ads


Η UEFA τιμώρησε την ΑΕΚ για παραβίαση του Financial Fair Play - Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η UEFA τιμώρησε την ΑΕΚ για παραβίαση του Financial Fair Play - Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ


Η ΑΕΚ δε συμμορφώθηκε με τους κανόνες του Financial Fair Play, θα πληρώσει 1,5 εκατ. ευρώ και θα βρεθεί υπό επιτήρηση - Σε συμβιβασμό με την UEFA ο σύλλογος!

Η UEFA μοίρασε... καμπάνες στις ευρωπαϊκές ομάδες και ανάμεσα σε αυτές είναι η ΑΕΚ. 

Ο λόγος; Η Ενωση δε συμμορφώθηκε με τους κανόνες του FFP και το πρόστιμο δεν μπορούσε να αποφευχθεί. 

Ο φάκελός της εξετάστηκε λεπτομερώς και και υπεύθυνο τμήμα της Ομοσπονδίας αποφάσισε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού με την ΑΕΚ. 

Τι αναφέρει η συμφωνία; Η ΑΕΚ θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρξει περαιτέρω παρακράτηση του 10% από τα έσοδα που δικαιούται να λάβει ο σύλλογος από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζει ότι πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18.

Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η ΠΑΕ τονίζει ότι ήταν γνωστό το θέμα εδώ και καιρό και κατέληξε σε διευθέτηση χωρίς περαιτέρω συνέπειες μετά από επαφές με την UEFA εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.