Header Ads


Ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει το ΟΑΚΑ για έδρα του!

Ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει το ΟΑΚΑ για έδρα του!


Στη σημερινή καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας για τη Νέα Τούμπα, υπό τον Ιβάν Σαββίδη, αναλύθηκαν οι λύσεις για την πιθανή έδρα του ΠΑΟΚ, λόγω του αδιεξόδου που υπάρχει με το Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Με τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας για τη Νέα Τούμπα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ «συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν το project του νέου γηπέδου, όσο και οι πιθανές λύσεις για μετεγκατάσταση της ομάδας στη διάρκεια κατασκευής τους».

Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή βρίσκεται μπροστά σ’ ένα αδιέξοδο σ’ ότι αφορά την παρουσία του στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. «Ένα αδιέξοδο που προκαλεί ο κ. Αυγενάκης με την στάση του», όπως επιμένουν να λένε στη Μικράς Ασίας γι αυτό και ο Ιβάν Σαββίδης έχει απευθυνθεί στον πρωθυπουργό ζητώντας από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη των ενεργειών για τη «Νέα Τούμπα», κεντρικά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, υπογράμμισε πως πέραν του Καυτανζογλείου, κανένα άλλο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη δεν πληροί τις προϋποθέσεις, είτε για λόγους χωρητικότητας, είτε για λόγους ασφάλειας να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς και εγχώριους αγώνες του ΠΑΟΚ.

Έτσι σε ότι αφορά κυρίως τα ευρωπαϊκά παιχνίδια εξετάζονται οι λύσεις του AEL FC Arena και του ΟΑΚΑ, στη διοίκηση του οποίου οι άνθρωποι του «Δικεφάλου θα αποστείλουν επιστολή για να πληροφορηθούν τους όρους πιθανής χρήσης του Σταδίου για ευρωπαϊκούς αγώνες.

Πιο αναλυτικά στην ενημέρωσή της αναφορικά με την τελευταία σύσκεψη για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει:

  • Λήφθηκε η απόφαση να ανατεθεί σε εξειδικευμένη νομική εταιρία ο έλεγχος όλων των απαραίτητων νομικών εγγράφων, μεταξύ των οποίων και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος και η υποβολή εκ μέρους τους των απαραίτητων ενεργειών που θα προασπίζουν νομικά τον ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου.
  • Αντίστοιχα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με εξειδικευμένη εταιρία οικονομικών συμβούλων για τη διαμόρφωση του ορθού μηχανισμού χρηματοδότησης του έργου.
  • Ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στην ομάδα εργασίας, προκειμένου να περιγραφούν οι απαιτήσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την εταιρία που θα αναλάβει την αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη του γηπέδου.
  • Οι κ.κ. Μουτσάκης και Δημογιάννης θα συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα στο διεθνές συνέδριο ESMMA στην Ιταλία, με θέμα την ανάπτυξη των γηπέδων.
  • Αναλύθηκε από τον Δ.Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τον υπεύθυνο γηπεδικών εγκαταστάσεων κ. Γιάννη Δημογιάννη, η πορεία των εργασιών στο γήπεδο του Μακεδονικού, το οποίο θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα.
  • Ο κ. Γκαγκάτσης υπογράμμισε πως πέραν του Καυτανζογλείου, κανένα άλλο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη δεν πληροί τις προϋποθέσεις, είτε για λόγους χωρητικότητας, είτε για λόγους ασφάλειας να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς και εγχώριους αγώνες του ΠΑΟΚ. Και το γήπεδο του Μακεδονικού για λόγους που αναλύθηκαν δεν μπορεί να επεκτείνει την υπάρχουσα χωρητικότητά του πάνω από τις 10.000, αλλά και τα στάνταρντς ασφαλείας που να καλύπτουν τις προϋποθέσεις διεθνών αγώνων. Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενεί έτσι τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα για τα επόμενα 3 ως 5 χρόνια.
  • Δόθηκε η εντολή να εξεταστούν και όλα τα γήπεδα πλησίον της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τo AEL FC Arena, που θα μπορούσαν με τις απαραίτητες προσαρμογές να φιλοξενήσουν ευρωπαϊκούς αγώνες. Παράλληλα δόθηκε εντολή να σταλεί για τον ίδιο λόγο επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΚΑ και τους αρμόδιους φορείς για τους όρους πιθανής χρήσης του Σταδίου για ευρωπαϊκούς αγώνες.
  • Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι για οποιαδήποτε λήψη οριστικής απόφασης σχετικά με το νέο γήπεδο, θα υπάρχει εκπροσώπηση από και συμφωνία με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.