Header Ads


Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία ο Άρης μετά τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό!

Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία ο Άρης μετά τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό!


Ποινή 2-4 αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας για επεισόδια είτε με βιαιοπραγίες, είτε με φθορές ξένης περιουσίας. Η απαγόρευση μετακίνησης που πήγε περίπατο και η ευθύνη της φιλοξενούμενης ομάδας για τους οπαδούς της.

Αντιμέτωπος με βαριά καμπάνα που μπορεί να φτάσει και τις τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με εξοντωτικό πρόστιμο είναι ο Άρης για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν τόσο εκτός γηπέδου αλλά και εντός όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες του Βόλου «ομάδες οπαδών από τη Θεσσαλονίκη εκμεταλλευόμενη την ανοχή και την αδράνεια της Αστυνομίας έσπασε τις πόρτες του Σταδίου και εισέβαλαν σε αυτό. Ακολούθησαν σκηνές αίσχους!».

Το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα για επεισόδια τα οποία είτε συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων προβλέπει ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

β) Εάν  η  είσοδος  των  οπαδών  στον  αγωνιστικό  χώρο  ή  τα  επεισόδια  στους  λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές».


Εννοείται ότι καταλυτικό ρόλο θα παίξουν το φύλλο αγώνα, η έκθεση του παρατηρητή και της Αστυνομίας. Μετά τις αλλαγές που έγιναν στους κανονισμούς, δεν προβλέπεται ποινή αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια παρά μόνο σε περίπτωση διακοπής αγώνα.

Η απαγόρευση μετακίνησης που πήγε περίπατο και η ευθύνη της φιλοξενούμενης ομάδας

Το άρθρο 14, 4β αναφέρεται στην ευθύνη της φιλοξενούμενης ομάδας για τους οπαδούς της. «Η ομάδα που αγωνίζεται  εκτός έδρας υπέχει  ευθύνη για την απρεπή συμπεριφορά μεταξύ των δικών της φιλάθλων που βρίσκονται στο γήπεδο και ομοίως ενδέχεται να τιμωρηθεί  με  χρηματικό  πρόστιμο  και  με  περαιτέρω κυρώσεις,  κατά  τα  ειδικότερα αναφερόμενα  στο  επόμενο  άρθρο.  Οι  οπαδοί που  καταλαμβάνουν  το  τμήμα  του σταδίου  για  τους  φιλοξενούμενους, θεωρούνται  ως  οπαδοί  της  φιλοξενούμενης ομάδος, εκτός εάν αποδειχθεί το αντίθετο. Η  απρεπής  συμπεριφορά  συμπεριλαμβάνει,  ενδεικτικά,  τη  βία προς  πρόσωπα  ή αντικείμενα, την πυροδότηση εμπρηστικών συσκευών, την εκσφενδόνιση αντικειμένων, την ανάρτηση πανό ή την εκφώνηση συνθημάτων με προσβλητικό για πρόσωπα ή πολιτικό περιεχόμενο ή την εισβολή προσώπων στον αγωνιστικό χώρο.

Να σημειωθεί επίσης, ότι είναι σε ισχύ απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, που στην προκειμένη περίπτωση παραβιάστηκε αλλά δεν προβλέπεται κάποια ποινή.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.