Header Ads


Βατσλίκ για ΑΕΚ: «Πάμε εκεί για να κερδίσουμε»

Βατσλίκ για ΑΕΚ: «Πάμε εκεί για να κερδίσουμε»


Ο tτερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, μίλησε για την αξία της εντός έδρας νίκης επί του Ιωνικού και το μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Στις 12 Ιουλίου η γαλλική εφημερίδα Equipe συμπεριελάμβανε τον Τόμας Βατσλίκ στην καλύτερη ενδεκάδα του EURO 2020, λαμβάνοντας υπόψη τη βαθμολογία του στους αγώνες και το γεγονός ότι βοήθησε την Τσεχία να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει ήδη με μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις να κλείσει νωρίτερα τον έμπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη. Ο ξανθομάλλης γκολκίπερ αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Ζοσέ Σα που πήρε μεταγραφή στη Γουλβς και -όπως αναμενόταν- έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του.

Ο Βατσλίκ με την ποιότητα του, την εμπειρία του (από το πέρασμά του από τη Σεβίλλη, τη Βασιλεία και την Σπάρτα Πράγας), την ηρεμία του και την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους συμπαίκτες του έχει βοηθήσει σημαντικά έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να είναι μόνος πρώτος και αήττητος στη Super League Interwetten και ταυτόχρονα σε θέση πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League.

Ο 32χρονος διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος είχε την εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Τουράμ στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Ιωνικό, μίλησε για την έως σήμερα παρουσία του στην Ελλάδα, την πορεία των ερυθρόλευκων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, φυσικά για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί, αλλά και την Εθνική Τσεχίας.

Είμαστε πρώτοι, αήττητοι και ανοίξαμε τη διαφορά

"Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, γιατί γνωρίζαμε ότι η ΑΕΚ είχε χάσει βαθμούς την προηγούμενη ημέρα και είχαμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τη διαφορά μας στους τρεις βαθμούς" δήλωσε ο Βατσλίκ, ο οποίος μετράει ήδη 15 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία του στους αγώνες εναντίον της Φενέρμπαχτσε, της Σλόβαν Μπρατισλάβας εντός, του Ατρόμητου, του Παναθηναϊκού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ιωνικού.

"Είχαμε την ευκαιρία κόντρα στον Ιωνικό και την εκμεταλλευτήκαμε φτάνοντας στη νίκη. Είμαστε πρώτοι και αήττητοι στο πρωτάθλημα. Τώρα, πρέπει να προετοιμαστούμε μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τον αγώνα με την ΑΕΚ και να πάμε εκεί και να κερδίσουμε" πρόσθεσε.

"Είμαστε μέσα στους στόχους μας, δικαιούμασταν θετικό αποτέλεσμα με την Άιντραχτ"

Κάνοντας τον απολογισμό του πρώτου τετράμηνου της περιόδου, ο έμπειρος γκολκίπερ, τόνισε: "Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και μέσα στον στόχο μας στην Ευρώπη. Την Πέμπτη δεν είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και δικαιούμασταν απέναντι στην Άιντραχτ. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και δεύτερο τέρμα στο α' ημίχρονο. Είχαμε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και δικαιούμασταν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Μετά από αυτό το παιχνίδι θέλαμε να αντιδράσουμε και να κερδίσουμε στο πρωτάθλημα και τα καταφέραμε. Παίξαμε μετά από τρεις ημέρες από το ματς της Ευρώπης και ήταν σημαντικό για εμάς να παλέψουμε και να πάρουμε τη νίκη".

Να παρουσιαστούμε δυνατοί με ΑΕΚ και Φενέρμπαχτσε

Στη συνέχεια, ο Βατσλίκ έκανε νέα αναφορά για τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στις 21 Νοεμβρίου, αλλά και το κρίσιμο ματς που θα ακολουθήσει με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε.

"Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είναι ένα εκτός έδρας ντέρμπι και πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα, με καλούς παίκτες μεσοεπιθετικά και είναι σημαντικό για εμάς να παρουσιαστούμε δυνατοί και να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Έπειτα, θα έχουμε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε, εδώ στο γήπεδο μας και θέλουμε πολύ τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μας στην επόμενη φάση του Europa League.

Τώρα, έχουμε τη διακοπή του πρωταθλήματος, υπάρχουν υποχρεώσεις στις Εθνικές ομάδες και είναι σημαντικό να επιστρέψουμε όλοι οι παίκτες υγιείς. Έπειτα θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τους δύο αγώνες με την ΑΕΚ και τη Φενέρμπαχτσε”".

"Νίκη με Εσθονία και βλέπουμε"

Σχετικά, με τις υποχρεώσεις του στην Εθνική Τσεχίας, ο ερυθρόλευκος τερματοφύλακας, υποστήριξε: "Έχουμε πρώτα ένα φιλικό παιχνίδι (σ.σ. με το Κουβέιτ, στις 11/11) και μετά το επίσημο με την Εσθονία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα και των άλλων αγώνων, γιατί δεν είναι όλα στο χέρι μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και μετά βλέπουμε".

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.