Header Ads


Οι σκέψεις Γιαννίκη για Βόλο!

Οι σκέψεις Γιαννίκη για Βόλο!


Η τελευταία προπόνηση θα είναι η καθοριστική για «Τσίνο», ενώ ο Γιαννίκης έχει πολλές εναλλακτικές για το σχήμα της Κυριακής.

Στην αυριανή (22/10) τελευταία προπόνηση θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι του Σέρχιο Αραούχο στην αποστολή για το ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό την Κυριακή. 

Αυτό είχε ειπωθεί από την αρχή άλλωστε. Στην σημερινή προπόνηση που ολοκληρώθηκε και είχε ώρα έναρξης τις 16.00, ο Αργεντινός επιθετικός, έκανε ατομικό πρόγραμμα μαζί με τον Ντάρκο Γέβτιτς. 

Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, προπονήθηκαν κανονικά. Η τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση για Βόλο, θα γίνει αύριο Σάββατο στις 13.00.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ακόμη και σε περίπτωση που ο Αραούχο μπει τελικά στην αποστολή, αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεκινήσει βασικός. Θα υπάρχουν σίγουρα επιφυλάξεις, εκτός αν προκύψουν πολύ ξεκάθαρα πράγματα από την αυριανή προπόνηση, σε σχέση με την κατάσταση του.

Κατά τα άλλα το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ για το δύσκολο ματς της Κυριακής, έχει ακόμη πολλά... αχαρτογράφητα νερά. Και όπως καταλάβαμε κι από την προετοιμασία του ματς με τον Ατρόμητο, πολύ δύσκολα θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα πριν την ανακοίνωση της ενδεκάδας.

Αν στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη έπεσαν έξω όλες οι προβλέψεις... από ανίχνευση των προπονήσεων που είχαν προηγηθεί, τώρα φαίνεται να είναι ακόμη πιο δύσκολο να ακτινογραφήσεις τις προθέσεις του ομογενή τεχνικού. Ήταν έτσι κι αλλιώς, γίνεται ακόμη περισσότερο ανάλογα με το αν θα είναι ή όχι διαθέσιμος ο Σέρχιο Αραούχο.

Σε σχέση με τον Ατρόμητο δεν υπάρχει ο Ντάρκο Γέβτιτς. Εδώ θα μπορούσε να πει κανείς... αυτόματα πως παίρνει θέση ο Πέτρος Μάνταλος που τον αντικατέστησε και με τον Ατρόμητο και πήγε πολύ καλά, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχει και ο Νορντίν Άμραμπατ, που μπήκε επίσης «δαιμονισμένος» στο διάστημα που έπαιξε και με το αποτέλεσμα να είναι ακόμη ρευστό. Και ήταν καθοριστικός με το κερδισμένο πέναλτι.

Ο Άμραμπατ έχει να ξεκινήσει βασικός από το ματς με την Λαμία. Ήταν 22 Σεπτεμβρίου, ακριβώς ένα μήνα πριν. Ακολούθησε η θλάση που τον κράτησε εκτός με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό, μετά η διακοπή κι έμεινε πάγκο με Ατρόμητο. Θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο και με την εικόνα που είχε στο τελευταίο ματς, να μην έχει ως προτεραιότητα τώρα την αξιοποίηση του ο Αργύρης Γιαννίκης. Βεβαίως και ο Μάνταλος, τόσο στο Αγρίνιο που ξεκίνησε, όσο και αλλαγή με τον Ατρόμητο από το πρώτο ημίχρονο, πήγε μια χαρά. Ωστόσο είναι σαφές πως στην φετινή ΑΕΚ ο Άμραμπατ προσθέτει μεγάλες έξτρα δόσεις ποιότητας.

Μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία, έχει ξεκινήσει μια φορά στην ενδεκάδα ο Μαροκινός. Με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο. Έπαιξε αριστερά...

Από κει και πέρα, ερωτηματικά υπάρχουν και για τη θέση του Στίβεν Τσούμπερ. Ήρθε η ώρα της επιστροφής του στον άξονα, με την Ένωση να έχει μέσο-επιθετικά ακριβώς την σύνθεση του Ηρακλείου και στις ίδιες θέσεις; Είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το αν οι δύο εκπλήξεις του ματς με τον Ατρόμητο, Μήτογλου και Ρότα, θα μείνουν στην ενδεκάδα. Οι επιλογές αυτές είχαν να κάνουν και με επιβράβευση της προσπάθειας στην προπόνηση, αλλά στην περίπτωση του Μήτογλου ειδικά, είχαν να κάνουν και με εκτιμήσεις που αφορούσαν ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αντιπάλου. Που προήλθαν από «κοσκίνισμα» του Ατρομήτου και μάλιστα με τον Τζίνο Λετιέρι, τον βασικό συνεργάτη του Γιαννίκη να είναι αυτός που έριξε στο τραπέζι αρχικά την ιδέα για τον νεαρό στόπερ. Η απόδοση του Μήτογλου όμως, σίγουρα θα κάνει να φανεί λίγο περίεργη ενδεχόμενη επιστροφή του στον πάγκο. Εκεί που όμως έμεινε ήδη για ένα παιχνίδι, ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Και για τον Λάζαρο Ρότα οι πιθανότητες να κρατήσει τη θέση του είναι αρκετές. Βέβαια η συμμετοχή του στην ενδεκάδα ήρθε μετά από ένα καλό ματς του Μισελέν στο Αγρίνιο αμέσως πριν την διακοπή. Πλην όμως η εντύπωση που έμεινε ήταν πως η εμφάνιση του με τον Ατρόμητο, ήταν η πιο «γεμάτη» που είδαμε ως τώρα φέτος στο πρωτάθλημα, στη συγκεκριμένη θέση. Ωστόσο ο Μισελέν είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, εκτιμώνται ιδιαίτερα.

Στα χαφ είναι λίγο δύσκολο να σπάσει το Σιμόες – Σιμάνσκι, όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ο Λε Ταλέκ στο μυαλό του Αργύρη Γιαννίκη είναι μια περίπτωση που μελετάει πολύ αναλυτικά τον τρόπο που θα κολλήσει καλύτερα με την ομάδα και τα τακτικά του ζητούμενα. Γιατί αρκετοί τον έχουν ξεγράψει λόγω της αποχώρησης του Μιλόγεβιτς, όμως απλά κάνουν λάθος.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.