Header Ads


O ατσάλινος δικέφαλος αετός στην «Αγια Σοφιά»! (pic)

O ατσάλινος δικέφαλος αετός στην «Αγια Σοφιά»! (pic)


Δέος θα προκαλεί ο ατσάλινος δικέφαλος αετός που θα κοσμεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ - Διαβάστε το ρεπορτάζ!

Τεράστιες εκπλήξεις μας περιμένουν στην Αγιά Σοφιά - Opap Arena. Μία εξ αυτών είναι ο ατσάλινος δικέφαλος αετός που έχει παραγγείλει ήδη η ΑΕΚ και θα δεσπόζει στο παλάτι μας. 

Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας DIKEFALOC AETOC για το πώς θα είναι αυτό το έργο τέχνης: 

«Η τρέλα ξεκίνησε με τα καθίσματα στην «Αγιά-Σοφιά». Αρχικά το 19... Μετά ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. Και χθες το 24. Το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι το ωραιότερο γήπεδο του κόσμου! ΜΟΝΟ ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ μπορούσε να το κάνει πραγματικότητα! Και το κάνει. Μόνο ο «Τίγρης» έχει το όραμα για να εκτοξεύσει την Α.Ε.Κ. Και θα την εκτοξεύσει. Το είχε πει κάποια στιγμή: «Θα σας κάνω να παραμιλάτε με το γήπεδο!». Παραμιλάμε ήδη! Από σήμερα ο «ΔΙΚΕΦΑΛΟC AETOC» μεγαλώνει. Και έχουμε την τιμή να σας παρουσιάζουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ που θα κοσμεί την κεντρική πλατεία μπροστά από το νέο μας γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ένα έργο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις γενιές των ΑΕΚτζήδων! Στις σελίδες θα διαβάστε λεπτομέρειες που αφορούν το έμβλημα που θα υψώνεται επιβλητικά στο χώρο που κάποτε δέσποζε η Σκεπαστή. Θα διαβάστε από που πήρε την έμπνευση ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ό,τι πρέπει να ξέρετε για τον Ούγγρο γλύπτη που ανέλαβε την κατασκευή του πιο όμορφου γλυπτού που θα συνδέσει την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του συλλόγου. Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟC AETOC είναι σημείο αναφοράς! Για την Ορθοδοξία, το Βυζάντιο, την Α.Ε.Κ. Θα είναι ένα επιβλητικό σύμβολο μπροστά στην «Αγιά-Σοφιά» μας! Με ύψος που θα αγγίζει τα 12 μέτρα και πλάτος άλλα τόσα (με το άνοιγμα των φτερών). Το μέγεθός του επικό! Όσο μία πολυκατοικία! Θα είναι όλος από ατσάλι και θα πατάει πάνω στον επίχρυσο τρούλο της «Αγιά- Σοφιάς» (με τα παραθυράκια της που όμοιά της έχουν σχεδιαστεί ακριβώς κάτω από το στέγαστρο) και που στην κορυφή της θα έχει το σταυρό! Για να θυμίζει σε όλους τις καταβολές μας. Η αρχική πρόταση ήταν ο αετός να έχει στα νύχια του μία μπάλα ποδοσφαίρου.

Όμως ο «Τίγρης» πέταξε στην άκρη αυτό το σχέδιο. Έβαλε τον Γκάμπορ Μίκλος Στζόκε να σχεδιάσει ξανά το έργο βάζοντας ίσως την πιο όμορφη και ιστορική πινελιά που θα ένωνε την Α.Ε.Κ. με την Κωνσταντινούπολη και τις ρίζες της! Η βάση του θα είναι μαρμάρινη και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες στο κέντρο της με επίχρυσα γράμματα θα υπάρχουν τα τρία «ιερά» γράμματά μας! Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες μας τα βράδια θα υπάρχει ειδικός φωτισμός του γλυπτού και η εικόνα θα είναι μοναδική - μαγική! Το... όγδοο θαύμα του κόσμου στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα αποτελεί σημείο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους. Κάθε ηλικίας και φύλου! Και θα φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Μελισσανίδη!»
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.