Header Ads


Δέδας: «Πρώτα ομάδα μετά το θέαμα - Να είμαστε έτοιμοι την εποχή που θα κρίνονται οι στόχοι!»

Δέδας: «Πρώτα ομάδα μετά το θέαμα - Να είμαστε έτοιμοι την εποχή που θα κρίνονται οι στόχοι!»


Το πλάνο του Στέφανου Δέδα για την ΑΕΚ - O 39χρονος τεχνικός έδωσε το στίγμα του σχετικά με τα όσα ονειρεύεται να πετύχει στην «Ένωση»!

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Στέφανος Δέδας. Τη φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίζει τη νέα ΑΕΚ ανέλυσε ο 39χρονος τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

«Πρώτο βήμα είναι να γίνουμε ομάδα, μετά να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να έρθει ο κόσμος, να είμαστε έτοιμοι την εποχή που θα κρίνονται οι στόχοι», επεσήμανε ο Έλληνας προπονητής, αλλά και: «Όταν κρίνονται οι στόχοι τον Φεβρουάριο θα πρέπει να έχουμε τελειοποιήσει το ρόστερ. Μέχρι τότε θα έχουμε καλά παιχνίδια κακά παιχνίδια, καλά παιχνίδια με καλούς αντιπάλους που ίσως χάσουμε. Τον κόσμο της ΑΕΚ δεν τον ενδιαφέρει το μπάσκετ, θέλει νίκες»

«Θέλουμε να παίξουμε θεαματικό μπάσκετ στο νέο γήπεδο να σκοράρουμε πολύ να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια. Δεν είναι μόνο ο προπονητής. Είναι η νέα σελίδα που οραματιζόμαστε με πολύ κόσμο και θέαμα», πρόσθεσε κατά την τοποθέτησή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά ανέφερε:

«Να ευχαριστήσω τη διοίκηση ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Μάκη Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Χήνα για την εμπιστοσύνη να αναλάβω την ΑΕΚ σε ένα κομβικό σημείο. Να ανοίξουμε μαζί μια νέα σελίδα στο νέο γήπεδο, με διαφορετική φιλοσοφία, με ένα μπάσκετ που θα προσελκύει τον κόσμο».

Για την στελέχωση της ομάδας:

«Η στελέχωση έγινε με βάση την φιλοσοφία που θέλω να εφαρμόσω. Οφείλω να τονίσω ότι η στελέχωση έγινε σε συνεργασία με τη διοίκηση. Πήραμε παίκτες που αρέσουν σε εμένα και στη διοίκηση. Έτσι ώστε να είμαστε μια οικογένεια. Η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη. Να έχουμε πολλούς παράγοντες που επιθετικά δεν θα μπορούμε να προβλέψουμε. Κάθε μέρα, κάποιος διαφορετικός θα είναι ο ηγέτης. Παίζω αυτή τη φιλοσοφία πολλά χρόνια. Το σημαντικό είναι τώρα οι συνδυασμοί πεντάδων. Δεν θέλουμε ομάδα του ενός. Έχουμε παίκτες όπως ο Χάρις και ο Παππάς αλλά δεν θέλουμε ομάδα του ενός. Θέλουμε ομάδα. Δεν θέλω να είμαστε προβλέψιμοι».

Για το γεγονός ότι χτίζει μια ομάδα από την αρχή: 

«Είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις ομάδα με 12 νέους παίκτες. Έτσι έφερα παιδιά που τα ξέρω καλά καλά όπως ο Χάρις και ο Κολόμ ή παίκτες που είχα άμεσους αντιπάλους. Ξέρω τις αδυναμίες, ξέρω τα δυνατά σημεία. Ήταν δύσκολο. Μπορεί να φαίνονται κάποιοι παίκτες ρίσκο γιατί δεν είναι γνωστοί αλλά για μένα δεν υπάρχει ρίσκο, τους ξέρω πολύ καλά. Κινηθήκαμε στοχευμένα, θέλουμε να συνδυάσουμε το ταλέντο των παικτών και να φαίνεται η ομάδα έτοιμη πιο γρήγορα. Θεωρώ ότι έχοντας δύο διαφορετικά στυλ μέσα στο ματς θα μας κάνουν δυσκολοκατάβλητους, ο αντίπαλος θα έχει προβληματισμό για το πως θα μας περιορίσει».

Για την παρουσία του Φλιώνη: 

«Ο Φλιώνης ανεβαίνει επίπεδο στην ΑΕΚ και στα δύο φιλικά έχει κάνει τις δύο καλύτερες εμφανίσεις του. Χρειαζόμαστε από εκείνον την πιεστική άμυνα την οποία την έχει. Θα είναι ρολίστας αλλά θα είναι παίκτης που ο κόσμος να πιστεύει ότι δίκαια φορά την φανέλα της ΑΕΚ».

Για το προπονητικό του στυλ: 

«Πάντα παίζω με μικρό ροτέισιον για να δω ελεγχόμενα τις αδυναμίες και από εκει και πέρα ότι χρειαστεί θα το κάνουμε για είναι η ΑΕΚ έτσι όπως πρέπει».

Για το πως βλέπει τη φετινή ΑΕΚ: 

«Θέλουμε να παίξουμε θεαματικό μπάσκετ στο νέο γήπεδο να σκοράρουμε πολύ να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια. Δεν είναι μόνο ο προπονητής. Είναι η νέα σελίδα που οραματιζόμαστε με πολύ κόσμο και θέαμα. Αμυντικά έχουμε παιδιά που έχουν δυνατότητες στην άμυνα. Το σκορ θα ανεβαίνει σε εμάς θα ανεβαίνει και στους αντιπάλους. Να συνδυάσω την φιλοσοφία μου με τη νέα εποχή με νέο γήπεδο και ωραίο μπάσκετ».

Για το πότε θα βρεθεί στο 100% η ομάδα: 

«Η κορύφωση της απόδοσης θα επιτευχθεί, δεν μπορείς 9 μήνες να ανεβαίνεις συνέχεια. Σίγουρα θα χρειαστεί να πάρουμε και παιχνίδια που δεν θα είμαστε καλοί. Η κορύφωση έχει να κάνει με τις αδυναμίες που έχουμε, να προσθέσουμε παιδιά σωστά και εκεί να είμαστε έτοιμοιόταν θα κρίνεται η σεζόν από τον Φλεβάρη και μετά. Στο πρωτάθλημα θα είμαστε ψηλά, να είμαστε στα πλέι οφ πανέτοιμοι. Ελπίζω να το καταφέρουμε και μέχρι τότε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς».

Για τον Παππά: 

«Η διαχείριση είναι μια πρόκληση για εμένα. Είναι ιδιαίτερο παιδί. Θέλουμε να μην εξαρτόμαστε από τον έναν. Παππάς και Χάρις είναι τρομερά ταλαντούχοι. Αλλά θέλουμε μια ΑΕΚ με διαφορετικούς πρωταγωνιστές».

Για το γεγονός ότι πέρυσι η ΑΕΚ δεν κατάκτησε τίτλο κι αν προσθέτει επιπλέον πίεση:

 «Σίγουρα από την εποχή που ανέλαβε ο κ. Αγγελόπουλος η ομάδα έχει κατακτήσει 4 τίτλους, σίγουρα υπάρχει πίεση, ο κόσμος της ΑΕΚ είναι απαιτητικός δεν τον ενδιαφέρει ότι έχει μικρύνει λίγο το μπάτζετ. Δεν θέλω να κρυφτώ. Πρώτο βήμα είναι να γίνουμε ομάδα, μετά να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να έρθει ο κόσμος, να είμαστε έτοιμοι την εποχή που θα κρίνονται οι στόχοι. Αν βήμα βήμα φτάσουμε εκεί που πρέπει τότε νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή αν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που ο κόσμος θέλει πολύ να κατακτήσουμε τρόπαια. Το πως τα 12 άτομα θα γίνουν ομάδα και το πως θα παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Ξέρουμε που βρισκόμαστε. Θα προσπαθήσω την απαίτηση που έχει ο κόσμος να την συνδυάσω έτσι ώστε οι οπαδοί να είναι χαρούμενοι».

Για το αν θα υπάρξουν άλλες προσθήκες: 

«Όσον αφορά τις προσθήκες, πρέπει να φτιάξουμε ένα γκρουπ μικρό για να μπορούν οι παίκτες να δείξουν το ταλέντο τους. Αυτό θα δώσει ψυχολογία σε όλους. Θα δώσει δέσιμο. Μόλις έχουμε καλούς αυτοματισμούς η ελεγχόμενη προσθήκη θα μπορεί να μπει πιο εύκολα κάποιος καινούργιος. Μόλις δω ότι η ομάδα είναι έτοιμη να απορροφήσει ένα νέο μέλος θα γίνει. Όταν κρίνονται οι στόχοι τον Φεβρουάριο θα πρέπει να έχουμε τελειοποιήσει το ρόστερ. Μέχρι τότε θα έχουμε καλά παιχνίδια κακά παιχνίδια, καλά παιχνίδια με καλούς αντιπάλους που ίσως χάσουμε. Τον κόσμο της ΑΕΚ δεν τον ενδιαφέρει το μπάσκετ, θέλει νίκες».

Για τους στόχους τους οποίους έχει θέσει: 

«Το να πω ότι πάμε να τα σαρώσουμε όλα θα δείξει μια υπεροψίαειδικά την φετινή χρονιά που είναι μεταβατική. Πρέπει να γίνουμε ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Την κατάλληλη στιγμή να έχουμε την αυτοπεποίθηση για να κοιτάμε στα μάτια οποιωνδήποτε.Για να έρθουν οι τίτλοι πρέπει να έχεις κορμό. Πρέπει να έχεις αυτοματισμούς. Σε βάθος χρόνου ο κορμός δίνει τους τίτλους. Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Πρέπει να είμαστε ψηλά. Αλλά πρέπει να είμαστε και ταπεινοί. Να γίνουμε ομάδα και μετά να δούμε ποιο είναι το ταβάνι μας».

Για το πόσο εύκολο ήταν να έρθει στην ΑΕΚ: 

«Μετά από 12 χρόνια επιστρέφω στην Ελλάδα. Όταν μια ομάδα με το μέγεθος της ΑΕΚ σου χτυπάει την πόρτα δεν μπορείς να πεις όχι. Πρέπει να έχεις την καρδιά να αποδεχτείς ότι μια ομάδα με τίτλους και ιστορία θέλει να ηγηθείς στο παρκέ. Αν προσπαθήσεις να αποφύγεις αυτή την πρόκληση σημαίνει ότι δεν έχεις χαρακτήρα. Για μένα ήταν πρόκληση και μεγάλη τιμή να ηγηθώ της ΑΕΚ. Να κάνω μια ομάδα καλό μπάσκετ. Εύχομαι να τα καταφέρουμε. Όλα να πάνε καλά».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.