Header Ads


Έρχεται «λουκέτο» στα σχολεία!

Έρχεται «λουκέτο» στα σχολεία!


Plan B για τα σχολεία: Φόβοι ότι δε θα μείνουν ανοιχτά για πολύ - Όλα στον «αέρα»!
Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεβρίου, ωστόσο η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που πιθανόν να οδηγήσει στο κλείσιμο των σχολείων.

Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό και να μην διακοπεί και πάλι η δια ζώσης εκπαίδευση, η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, κίνητρα που θα επιταχύνουν τους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει «μπόνους» για τα παιδιά των συγκεκριμένων ηλικιών, όπως είχε κάνει και για τους άνω των 18 με το freedom pass των 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κίνητρα δεν αναμένεται να είναι οικονομικά, αλλά προσανατολισμένα στα ενδιαφέροντα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, όπως για παράδειγμα η παροχή δωρεάν δεδομένων.
  
Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 136.000 μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί μόλις 48.000 παιδιά σε σύνολο 378.000 και στις ηλικίες 15-17 έχουν εμβολιαστεί 88.000 σε σύνολο 348.000 παιδιών.

Άνοιγμα σχολείων: Plan B ετοιμάζει η κυβέρνηση

Στο τραπέζι έχει πέσει και ένα εναλλακτικό σχέδιο για το πρωτόκολλο, βάσει του οποίου θα λειτουργήσουν τα σχολεία, καθώς οι επιστήμονες εκφράζουν όλο και πιο έντονα τους φόβους τους για έκρηξη κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά.

Αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι ότι μια τάξη θα κλείνει μόνο όταν νοσήσει το 50% των μαθητών. Τώρα, ωστόσο, αυτή η απόφαση φαίνεται πως είναι υπό εξέταση.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ακόμα κι αν όλοι οι μαθητές έκαναν σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου, θα αποκτούσαν ανοσία σε έναν μήνα, διάστημα αρκετό για να σημειωθεί ραγδαία μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών και των οικογένειών τους.

Εμβολιασμοί: Εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς

Παράλληλα εξετάζεται να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εκπαιδευτικούς. Τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα προκύψουν από τη Δευτέρα, οπότε και θα ανοίξουν τα σχολεία, θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τις κυβερνητικές αποφάσεις, που αναμένεται να ληφθούν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

«Θα ξανακλείσουν τα σχολεία...»

Βέβαιος πως τα σχολεία θα ξανακλείσουν μέσα στη σεζόν παρουσιάστηκε, στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Γιάννης Κωνσταντόπουλος, λόγω της αύξησης της νοσηρότητας στα παιδιά.

«Αν λάβουμε υπόψη τη μεταδοτικότητα του ιού στα παιδιά από τη μετάλλαξη Δέλτα που το πρώτο τρίμηνο του έτους είχαμε νοσηρότητα της τάξεως του 6%-7% και τώρα έχουμε υπερβεί το 20% τον Αύγουστο, καταλαβαίνουμε ότι η νοσηρότητα αυξάνει πάρα πολύ γρήγορα.

Όταν ανοίξουν τα σχολεία, θα πρέπει να φοράνε μάσκα, να αφήνουν πόρτες και παράθυρα ανοιχτά και θα έπρεπε ήδη να έχουμε αρχίσει τον εμβολιασμό ώστε τα παιδιά το επόμενο δίμηνο που θα είναι καλός ο καιρός και μέχρι τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο να ήταν με τις μάσκες. Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, τα σχολεία θα ξανακλείσουν», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ρόλο του παιδιάτρου ώστε να πείσει γονείς και παιδιά να εμβολιαστούν. Μάλιστα, επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά, αλλά τα ίδια δε θέλουν, γιατί διαβάζουν τις παρενέργειες στο διαδίκτυο και φοβούνται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία ζήτησε την άδεια να επισκεφθεί τα σχολεία και να ενημερώσει τα παιδιά για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.